-Başkan Karalar’a Tarihi Kentler Birliği’nden 2 Ödül Birden

KÜLTÜR-SANAT 30.09.2017 - 07:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2553+ kez okundu.
 

-Başkan Karalar’a Tarihi Kentler Birliği’nden 2 Ödül Birden

  -Başkan Karalar’ın Tarihe Verdiği Önem Ödül Getirdi   Tarihi Kentler Birliği’nden Seyhan Belediyesi’ne 2 ödül birden. Av. Turhan Arun Sokağı Sağlıklaştırma Projesi ve Nuri Has Pasajı Projesi ile 2 ödüle layık görülen Başkan Zeydan Karalar ödülünü 15-18 Kasım 2017 tarihide Antalya’da yapılacak YAPEX Restorasyon Fuarı’nda alacak.   ADANA-Tarihi Kentler Birliği tarafından 16 yıldır düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödül töreni YAPEX Restorasyon Fuarı’nda yapılacak. Yarışmada Seyhan Belediyesi’nce yapılan Av. Turan Arun Sokağı Sağlıklaştırma Projesinin uygulaması ile Nuri Has Pasajı ponjeleriyle ile Tarihi Kentler Birliği süreklilik ödülüne almaya hak kazandı. SÜREKLİLİK ÖDÜLÜ Koruma alanında bütüncül bir programı ve kapsamlı senaryoları uzun süre istikrarlı bir biçimde uygulamaya devam eden Seyhan Belediyesi Av. Turhan Arun Sokağı Sağlıklaştırma Projesi ve Nuri Has Pasajı Projesi ile süreklilik ödülü almaya hak kazandı. Başkan Karalar’ın göreve geldiği günden bu yana Tarihe verdiği önem ve uyguladığı projelerle birçok ödüle layık görüldü. “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAMA EDECEĞİZ” Adana’nın tarihinin bilinen 8 bin yıllık geçmişi olyduğuna vurgu yapan Seyhan Beldiye Başkanı Zeydan Karalar, tarihsel ve kültürel dokunun Adana’da korunması için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi. Başkan Zeydan Karalar, ”Adana’nın tarihi yapılarının korunmasına büyük önem gösteriyoruz. Bilinen tarihimiz 8 bin yıl öncesine dayanır. Geçmişi uzun yıllara dayanan Adana’nın tarihi yapılarını korumak için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sadece Adana’da değil Adana dışındada takdir görüyor. Buda bizleri gururlandırıyor” ifadelerine yer verdi.   Proje ve uygulamaların değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni 16 Kasım Perşembe günü Antalya Expo Center’da düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek      

 

-Başkan Karalar’ın Tarihe Verdiği Önem Ödül Getirdi

 

Tarihi Kentler Birliği’nden Seyhan Belediyesi’ne 2 ödül birden. Av. Turhan Arun Sokağı Sağlıklaştırma Projesi ve Nuri Has Pasajı Projesi ile 2 ödüle layık görülen Başkan Zeydan Karalar ödülünü 15-18 Kasım 2017 tarihide Antalya’da yapılacak YAPEX Restorasyon Fuarı’nda alacak.

 

ADANA-Tarihi Kentler Birliği tarafından 16 yıldır düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödül töreni YAPEX Restorasyon Fuarı’nda yapılacak. Yarışmada Seyhan Belediyesi’nce yapılan Av. Turan Arun Sokağı Sağlıklaştırma Projesinin uygulaması ile Nuri Has Pasajı ponjeleriyle ile Tarihi Kentler Birliği süreklilik ödülüne almaya hak kazandı.

SÜREKLİLİK ÖDÜLÜ

Koruma alanında bütüncül bir programı ve kapsamlı senaryoları uzun süre istikrarlı bir biçimde uygulamaya devam eden Seyhan Belediyesi Av. Turhan Arun Sokağı Sağlıklaştırma Projesi ve Nuri Has Pasajı Projesi ile süreklilik ödülü almaya hak kazandı. Başkan Karalar’ın göreve geldiği günden bu yana Tarihe verdiği önem ve uyguladığı projelerle birçok ödüle layık görüldü.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAMA EDECEĞİZ”

Adana’nın tarihinin bilinen 8 bin yıllık geçmişi olyduğuna vurgu yapan Seyhan Beldiye Başkanı Zeydan Karalar, tarihsel ve kültürel dokunun Adana’da korunması için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi. Başkan Zeydan Karalar,

”Adana’nın tarihi yapılarının korunmasına büyük önem gösteriyoruz. Bilinen tarihimiz 8 bin yıl öncesine dayanır. Geçmişi uzun yıllara dayanan Adana’nın tarihi yapılarını korumak için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sadece Adana’da değil Adana dışındada takdir görüyor. Buda bizleri gururlandırıyor” ifadelerine yer verdi.

 

Proje ve uygulamaların değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni 16 Kasım Perşembe günü Antalya Expo Center’da düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.