"11. Tapan Kültür Festivali" Yapıldı

KÜLTÜR-SANAT 13.08.2017 - 11:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2324+ kez okundu.
 

"11. Tapan Kültür Festivali" Yapıldı

      Feke ilçesi Tapan bölgesinde bu yıl 11.si gerçekleştirilen "Tapan Geleneksel Kültür Festivali" Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla Tapan Paşalı Orta Okulu’nun bahçesinde yapıldı. Gün boyu çeşitli etkinliklerin yapıldığı festivalin sonunda ünlü sanatçı Özlem Özdil sahne aldı.   Adana’nın Feke ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 11.si yapılan  "Tapan Geleneksel Kültür Festivali" gerçekleştirildi. Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla Tapan Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce organize edilen Festivale Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ile CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barutta Katıldı….   Kadınların ağırlıklı olarak katılım gösterdiği festivalde kadınların mutluluğunun bir ülke için çok önemli olduğuna vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bir ülkede kadın mutlu ise o ülke mutludur” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkına da değinen Başkan Karalar bu hakların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Ülkenin barış, sevgi ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, bunu ancak kadınların tesis edebileceğini sözlerine ekledi.   Etkinliğin sonunda Türk Halk Müziğinin sevilen seslerinden Özlem Özdil, Fekelilere unutulmaz bir konser verdi.

 

 

 

Feke ilçesi Tapan bölgesinde bu yıl 11.si gerçekleştirilen "Tapan Geleneksel Kültür Festivali" Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla Tapan Paşalı Orta Okulu’nun bahçesinde yapıldı. Gün boyu çeşitli etkinliklerin yapıldığı festivalin sonunda ünlü sanatçı Özlem Özdil sahne aldı.

 

Adana’nın Feke ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 11.si yapılan  "Tapan Geleneksel Kültür Festivali" gerçekleştirildi. Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla Tapan Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce organize edilen Festivale Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ile CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barutta Katıldı….

 

Kadınların ağırlıklı olarak katılım gösterdiği festivalde kadınların mutluluğunun bir ülke için çok önemli olduğuna vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bir ülkede kadın mutlu ise o ülke mutludur” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkına da değinen Başkan Karalar bu hakların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Ülkenin barış, sevgi ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, bunu ancak kadınların tesis edebileceğini sözlerine ekledi.

 

Etkinliğin sonunda Türk Halk Müziğinin sevilen seslerinden Özlem Özdil, Fekelilere unutulmaz bir konser verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.