2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanmamıştı

EKONOMİ 08.04.2020 - 11:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1258+ kez okundu.
 

2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanmamıştı

Fransa Merkez Bankası ilk çeyrek GSYİH'nın bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 daralacağını tahmin ediyor. Bu da 1968 yılın ikinci çeyreğindeki düşüşten yüksek bir rekor ve İkinci Dünya Savaşı'ndan beri olan en büyük ekonomik daralması anlamına geliyor. Merkez bankasının Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Fransaekonomisinin büyük olasılıkla bir önceki çeyreğe göre ilk üç ayda yüzde 6 daralması nedeniyle ülke çapındaki koronavirüs salgınının ekonominin büyük alanlarını kapatması bekleniyor. Bu, Fransa'nın sivil huzursuzluk, kitlesel öğrenci protestoları ve genel grevlerle yakalandığı 1968'in ikinci çeyreğinde yüzde -5.3'lük rekoru aşarak II. Dünya Savaşı'ndan bu yana üç ayda bir en büyük daralma olacak. Fransa, 17 Mart'tan bu yana resmi olarak 15 Nisan'da sona erecek olan evde kalmaya yönelik tedbirleri uyguluyor. Bu düşük düzeydeki faaliyetlerin ışığında, yıllık ekonomik faaliyeti yüzde 1,5 puan azaltabileceğini tahmin ediliyor. 27 Mart - 3 Nisan tarihleri ​​arasında 8.500 şirketi faaliyetleri ve görünümleri hakkında bilgilendiren aylık iş ortamı anketinden geri bildirim alarak sonuçlarına ulaştı. Ankete yanıt veren yöneticiler, endüstriyel kapasite kullanımının Şubat ayında yüzde  78'den Mart ayında ortalama yüzde 56 gibi düşük bir seviyede gerçekleştiğini söyledi. Sektörlere göre, otomobil endüstrisi yüzde 41 ile en düşük kullanım oranına sahip. Sanayi şirketleri Mart ayında ortalama beş iş günü kaybederken, hizmet sektöründeki şirketler ortalama altı gün kapanmak zorunda kaldı. Restoran endüstrisi için, rakam 14 güne kadar yükseldi. İş faaliyetleri keskin bir şekilde azalırken, şirketler kredi talebinde bir sıçrama olduğunu bildirdi. Hükümet, tüm bunlar için bir program hazırladı.

Fransa Merkez Bankası ilk çeyrek GSYİH'nın bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 daralacağını tahmin ediyor. Bu da 1968 yılın ikinci çeyreğindeki düşüşten yüksek bir rekor ve İkinci Dünya Savaşı'ndan beri olan en büyük ekonomik daralması anlamına geliyor.

Merkez bankasının Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Fransaekonomisinin büyük olasılıkla bir önceki çeyreğe göre ilk üç ayda yüzde 6 daralması nedeniyle ülke çapındaki koronavirüs salgınının ekonominin büyük alanlarını kapatması bekleniyor.

Bu, Fransa'nın sivil huzursuzluk, kitlesel öğrenci protestoları ve genel grevlerle yakalandığı 1968'in ikinci çeyreğinde yüzde -5.3'lük rekoru aşarak II. Dünya Savaşı'ndan bu yana üç ayda bir en büyük daralma olacak.

Fransa, 17 Mart'tan bu yana resmi olarak 15 Nisan'da sona erecek olan evde kalmaya yönelik tedbirleri uyguluyor. Bu düşük düzeydeki faaliyetlerin ışığında, yıllık ekonomik faaliyeti yüzde 1,5 puan azaltabileceğini tahmin ediliyor.

27 Mart - 3 Nisan tarihleri ​​arasında 8.500 şirketi faaliyetleri ve görünümleri hakkında bilgilendiren aylık iş ortamı anketinden geri bildirim alarak sonuçlarına ulaştı.

Ankete yanıt veren yöneticiler, endüstriyel kapasite kullanımının Şubat ayında yüzde  78'den Mart ayında ortalama yüzde 56 gibi düşük bir seviyede gerçekleştiğini söyledi. Sektörlere göre, otomobil endüstrisi yüzde 41 ile en düşük kullanım oranına sahip.

Sanayi şirketleri Mart ayında ortalama beş iş günü kaybederken, hizmet sektöründeki şirketler ortalama altı gün kapanmak zorunda kaldı. Restoran endüstrisi için, rakam 14 güne kadar yükseldi.

İş faaliyetleri keskin bir şekilde azalırken, şirketler kredi talebinde bir sıçrama olduğunu bildirdi. Hükümet, tüm bunlar için bir program hazırladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.