TÜM CEMAAT YURTLARI DEVLET TEKELİNE ALINMALI

26.02.2017 - 14:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1310+ kez okundu.
 

TÜM CEMAAT YURTLARI DEVLET TEKELİNE ALINMALI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Eş Başkanı Mustafa Bucak:
ADANA - Adana’nın Aladağ ilçesinde bir cemaate ait kız yurdunda elektrik kontağından çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetmişti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Eş Başkanı Mustafa Bucak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, cemaatlere ait tüm yurtların devlet tekeline alınmasını istediklerini söyledi. Bucak, yaptığı açıklamada, en son Aladağ ilçesinde kız öğrencilerin yanarak hayatlarını kaybettiğini hatırlatarak, devletin istemesi halinde Türkiye’de değişik cemaatlere ait yurtları kaldırarak daha iyi şartlardaki yurtlarla öğrencilerin barındırılabileceğini kaydetti. Bucak, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tüm yurtları cemaatlerden almalı. Yurtlar devlet tekelinde olmalı. Bunun kontrol edilmesini istiyoruz. Yurt genelinde çocuklara karşı tacizlerin olduğu cemaat yurtları var. Öğrencilerin hem sağlıklı, hem özgür düşünceli, çağdaş ve laik eğitimle okuyabilmeleri için bu yurtların cemaatlerden alınıp devletin bu görevi yürütmesini istiyoruz. Bu büyük bir sancı” diye konuştu.   Bucak, devletin istemesi halinde bunu gerçekleştirebileceğini anlatarak şöyle devam etti: “Devlet isterse bu cemaat yurtlarını kaldırır. 15 Temmuz’la birlikte bazı cemaatlerin paralel bir devlet yapısı oluşturdukları görüldü. Şimdi başkalarının da aynı şeyleri yapmayacakları ne malum. Cemaatler çocukları kendi düşünce tarzına göre yetiştiriyor. Biz evrensel düşünce tarzında çocuklar yetiştirilmesini istiyoruz. Büyüsünler kendi tercihlerini yapsınlar. Her türlü düşünceye saygımız var ama önce çağdaş olarak bilimsel bir şekilde çocuklar eğitilsin. Ondan sonra da kendi kararlarını versinler.” (EGEMEN)  
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Eş Başkanı Mustafa Bucak:

ADANA - Adana’nın Aladağ ilçesinde bir cemaate ait kız yurdunda elektrik kontağından çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetmişti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Eş Başkanı Mustafa Bucak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, cemaatlere ait tüm yurtların devlet tekeline alınmasını istediklerini söyledi.

Bucak, yaptığı açıklamada, en son Aladağ ilçesinde kız öğrencilerin yanarak hayatlarını kaybettiğini hatırlatarak, devletin istemesi halinde Türkiye’de değişik cemaatlere ait yurtları kaldırarak daha iyi şartlardaki yurtlarla öğrencilerin barındırılabileceğini kaydetti. Bucak, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tüm yurtları cemaatlerden almalı. Yurtlar devlet tekelinde olmalı. Bunun kontrol edilmesini istiyoruz. Yurt genelinde çocuklara karşı tacizlerin olduğu cemaat yurtları var. Öğrencilerin hem sağlıklı, hem özgür düşünceli, çağdaş ve laik eğitimle okuyabilmeleri için bu yurtların cemaatlerden alınıp devletin bu görevi yürütmesini istiyoruz. Bu büyük bir sancı” diye konuştu.  

Bucak, devletin istemesi halinde bunu gerçekleştirebileceğini anlatarak şöyle devam etti: “Devlet isterse bu cemaat yurtlarını kaldırır. 15 Temmuz’la birlikte bazı cemaatlerin paralel bir devlet yapısı oluşturdukları görüldü. Şimdi başkalarının da aynı şeyleri yapmayacakları ne malum. Cemaatler çocukları kendi düşünce tarzına göre yetiştiriyor. Biz evrensel düşünce tarzında çocuklar yetiştirilmesini istiyoruz. Büyüsünler kendi tercihlerini yapsınlar. Her türlü düşünceye saygımız var ama önce çağdaş olarak bilimsel bir şekilde çocuklar eğitilsin. Ondan sonra da kendi kararlarını versinler.” (EGEMEN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.