Abla kardeş diyet yaptılar 10 ayda 47 kilo verdiler

SAĞLIK-YAŞAM 05.10.2017 - 13:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2201+ kez okundu.
 

Abla kardeş diyet yaptılar 10 ayda 47 kilo verdiler

  Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Özcan Şen (22) ve Necmiye Şen (21) kardeşler, bir yakınları diyet yapıp zayıflayınca ‘Biz de yapabiliriz’ dedi. Şen kardeşler, diyetle 10 ayda toplam 47 kilo verdi.   Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Dedeler Mahallesi’nde yaşayan Özcan Şen ve Necmiye Şen kardeşler, çocukluklarından bu yana kilo sorunu yaşıyordu. 99 kilo olan Özcan Şen ve 88 kilo olan Necmiye Şen kardeşler, sonuç alacaklarından umutlu olmadıkları için diyet yapmaktan kaçınıyordu. Ancak 2016 yılında şeker hastası bir yakınları diyetle kilo verip insülini bırakınca “Biz de yapabiliriz. Neden olmasın?’ diyerek aynı yolu izlemeye karar verdi.   AÇ KALMADAN ZAYIFLADILAR 2016’nın Aralık ayında Medical Park Tarsus Hastanesi’ne gelen Özcan ve Necmiye Şen kardeşler, Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz Nergiz’le görüşüp zayıflamak istediklerini söyledi. Bunun üzerine Diyetisyen Nergiz, kız kardeşlerin yaşları, boyları, kiloları ve yaşam şekillerine uygun bir diyet programı hazırladı. Programa göre aç kalmadan diyet yapan kardeşlerden Özcan Şen 23 kilo vererek 76 kiloya, Necmiye Şen ise 24 kilo vererek 64’e indi. Böylece iki kardeş toplam 47 kilo verdi.   İSTEDİĞİMİZİ GİYEMİYORDUK Elektrik teknikeri olan Necmiye Şen, özellikle hazır gıda ve koladan vazgeçemedikleri için yıllardır kilolu insanlar olduklarını belirterek, “Kilolar henüz sağlık sorunlarına yol açmamıştı ama günlük hayatımız etkileniyordu. İstediğimiz gibi giyinemiyorduk bile. Bir yakınımız Diyetisyen Ayşe Şahika hanımın diyetini uygulayarak zayıfladı. Kullandığı insülinden kurtuldu. Buna şahit olunca ‘Biz de yapabiliriz’ diye düşünerek diyete başladık. Yeni halimizden çok memnunuz. Ben 5 kilo, ablam 10 kilo daha verme niyetindeyiz” dedi.

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Özcan Şen (22) ve Necmiye Şen (21) kardeşler, bir yakınları diyet yapıp zayıflayınca ‘Biz de yapabiliriz’ dedi. Şen kardeşler, diyetle 10 ayda toplam 47 kilo verdi.

 

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Dedeler Mahallesi’nde yaşayan Özcan Şen ve Necmiye Şen kardeşler, çocukluklarından bu yana kilo sorunu yaşıyordu. 99 kilo olan Özcan Şen ve 88 kilo olan Necmiye Şen kardeşler, sonuç alacaklarından umutlu olmadıkları için diyet yapmaktan kaçınıyordu. Ancak 2016 yılında şeker hastası bir yakınları diyetle kilo verip insülini bırakınca “Biz de yapabiliriz. Neden olmasın?’ diyerek aynı yolu izlemeye karar verdi.

 

AÇ KALMADAN ZAYIFLADILAR

2016’nın Aralık ayında Medical Park Tarsus Hastanesi’ne gelen Özcan ve Necmiye Şen kardeşler, Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz Nergiz’le görüşüp zayıflamak istediklerini söyledi. Bunun üzerine Diyetisyen Nergiz, kız kardeşlerin yaşları, boyları, kiloları ve yaşam şekillerine uygun bir diyet programı hazırladı. Programa göre aç kalmadan diyet yapan kardeşlerden Özcan Şen 23 kilo vererek 76 kiloya, Necmiye Şen ise 24 kilo vererek 64’e indi. Böylece iki kardeş toplam 47 kilo verdi.

 

İSTEDİĞİMİZİ GİYEMİYORDUK

Elektrik teknikeri olan Necmiye Şen, özellikle hazır gıda ve koladan vazgeçemedikleri için yıllardır kilolu insanlar olduklarını belirterek, “Kilolar henüz sağlık sorunlarına yol açmamıştı ama günlük hayatımız etkileniyordu. İstediğimiz gibi giyinemiyorduk bile. Bir yakınımız Diyetisyen Ayşe Şahika hanımın diyetini uygulayarak zayıfladı. Kullandığı insülinden kurtuldu. Buna şahit olunca ‘Biz de yapabiliriz’ diye düşünerek diyete başladık. Yeni halimizden çok memnunuz. Ben 5 kilo, ablam 10 kilo daha verme niyetindeyiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.