ADANA DA “”I Am Just A Child” “Ben Sadece Bir Çocuğum” Projesi

GÜNDEM 24.06.2019 - 12:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2256+ kez okundu.
 

ADANA DA “”I Am Just A Child” “Ben Sadece Bir Çocuğum” Projesi

  Türkiye, İtalya, İspanya, Çekya, Litvanya ve Polonya’dan gelen 37 genç, Adana’da “I Am Just A Child” – “Ben Sadece Bir Çocuğum” adlı proje kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği'nin ortaklığı ile etkinlikler yürütüyorlar.   20 Haziran 2019 tarihinde proje koordinatörü Murat Kaya önderliğinde “I Am Just A Child” – “Ben Sadece Bir Çocuğum” projesi çerçevesinde bir araya gelen gençler, çocuk istismarının önlenmesine yönelik faaliyetler yürüterek proje içerisinde yer alan katılımcılardan başlayarak yerel, ulusal ve uluslararası çapta, bu konudaki farkındalığı arttırmak istiyorlar. Özellikle çocuklarla, ailelerle, çocuk istismarını önlemeye yönelik sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, çocuk istismarının önüne nasıl geçilebileceğine dair fikir alışverişi yapıyorlar ve bu kapsamda pandomim, kısa film gösterileri, sunumlar, fidan dikimi gibi etkinlikler gerçekleştirmelerinin yanında farkındalık testleri uygulayıp kurumlara ziyaretler gerçekleştiriyorlar.   Bu kapsamda 23 Haziran Pazar günü Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda 6 Ülkeden bir araya gelen gençler ile Çocuk ve Kadın Hakları yetkilileri buluştular. ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça sunum yaparak , Adana daki kendilerine ulaşan çocuk istismarı vakaları, işbirliği yapılan kamu kurum ve kuruluşları, bireysel sosyal, hukuki ve psikolojik destek, toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla yapılan görsel ve yazılı açıklamalar, çocuklara ve velilere yönelik panel ve seminerler ve hibe desteği alarak yürüttükleri projeler hakkında bilgiler verdi. Soruları cevaplandırdı. Akça; "Türkiyenin değil Dünyanın sorunu olan PEDOFİLİ (çocuğa yapılan cinsel taciz/tecavüz), çocuk işçiliği ve çocuğun her türlü hak ihlali için birlikte mücadele ederek, çözüm odaklı çalışmalar yapmalıyız" dedi. Aile Hekimleri Derneği ni temsilen toplantıya katılan Doktor Emine Yeni ise Aile Hekimliği üzerinden vaka tespiti, takibi ve tedavisi hakkında, Türkiye de geçerli olan yasa ve uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Soruları cevaplandırdı.   Projeye 6 farklı ülkeden gelen katılımcıların ve yerel halkın kültürlerarası etkileşimini arttırmak amacıyla da katılımcı ülkelerin yemeklerinin, müziklerinin ve danslarının tanıtıldığı kültür geceleri, Adana’da turistik geziler ve yabancı dillerini geliştirmeye yönelik çalışmaları yürütüyorlar. Bu sayede bahsi geçen etkinlikler kapsamında 26 Haziran 2019’a kadar devam edecek proje ile Adana ve Avrupa ülkeleri arasında bir bağ kurulmaya çalışılıyor.

 

Türkiye, İtalya, İspanya, Çekya, Litvanya ve Polonya’dan gelen 37 genç, Adana’da “I Am Just A Child” – “Ben Sadece Bir Çocuğum” adlı proje kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği'nin ortaklığı ile etkinlikler yürütüyorlar.

 

20 Haziran 2019 tarihinde proje koordinatörü Murat Kaya önderliğinde “I Am Just A Child” – “Ben Sadece Bir Çocuğum” projesi çerçevesinde bir araya gelen gençler, çocuk istismarının önlenmesine yönelik faaliyetler yürüterek proje içerisinde yer alan katılımcılardan başlayarak yerel, ulusal ve uluslararası çapta, bu konudaki farkındalığı arttırmak istiyorlar. Özellikle çocuklarla, ailelerle, çocuk istismarını önlemeye yönelik sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, çocuk istismarının önüne nasıl geçilebileceğine dair fikir alışverişi yapıyorlar ve bu kapsamda pandomim, kısa film gösterileri, sunumlar, fidan dikimi gibi etkinlikler gerçekleştirmelerinin yanında farkındalık testleri uygulayıp kurumlara ziyaretler gerçekleştiriyorlar.

 

Bu kapsamda 23 Haziran Pazar günü Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda 6 Ülkeden bir araya gelen gençler ile Çocuk ve Kadın Hakları yetkilileri buluştular. ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça sunum yaparak , Adana daki kendilerine ulaşan çocuk istismarı vakaları, işbirliği yapılan kamu kurum ve kuruluşları, bireysel sosyal, hukuki ve psikolojik destek, toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla yapılan görsel ve yazılı açıklamalar, çocuklara ve velilere yönelik panel ve seminerler ve hibe desteği alarak yürüttükleri projeler hakkında bilgiler verdi. Soruları cevaplandırdı. Akça; "Türkiyenin değil Dünyanın sorunu olan PEDOFİLİ (çocuğa yapılan cinsel taciz/tecavüz), çocuk işçiliği ve çocuğun her türlü hak ihlali için birlikte mücadele ederek, çözüm odaklı çalışmalar yapmalıyız" dedi. Aile Hekimleri Derneği ni temsilen toplantıya katılan Doktor Emine Yeni ise Aile Hekimliği üzerinden vaka tespiti, takibi ve tedavisi hakkında, Türkiye de geçerli olan yasa ve uygulamalar hakkında bilgiler verdi. Soruları cevaplandırdı.

 

Projeye 6 farklı ülkeden gelen katılımcıların ve yerel halkın kültürlerarası etkileşimini arttırmak amacıyla da katılımcı ülkelerin yemeklerinin, müziklerinin ve danslarının tanıtıldığı kültür geceleri, Adana’da turistik geziler ve yabancı dillerini geliştirmeye yönelik çalışmaları yürütüyorlar. Bu sayede bahsi geçen etkinlikler kapsamında 26 Haziran 2019’a kadar devam edecek proje ile Adana ve Avrupa ülkeleri arasında bir bağ kurulmaya çalışılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.