ADANA’DA BİR İLK

SPOR 25.04.2017 - 12:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2127+ kez okundu.
 

ADANA’DA BİR İLK

    İşte gerçek 23 Nisan kutlamalarını yapan Adana’nın 12 Dev Adamı. 12 Dev Adama yakışan bir karşılama. Buhara Ortaokulu’nun 12 Dev Adamı, arkadaşlarınca böylesine güzel karşılandılar. Adana’ya erkeklerde bir ilki yaşatan Buhara Ortaokulu Erkek Basketbol Takımı haklı gururu yaşıyor. Buhara Ortaokulu Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.   Adana’nın Çukurova İlçesi’nde bulunan Buhara Orta Okulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Basketbol Turnuvası'nda Türkiye şampiyonu oldu.  Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Basketbol Turnuvası'nda Türkiye finallerine, Manisa'ya giden Buhara Ortaokulu, İTÜ Geliştirme Vakfı Koleji, TED Ankara Koleji ve TED Batman Koleji takımlarıyla eşleşti. TED Ankara Koleji'ni 49-15,İTÜ Geliştirme Vakfı Koleji'ni 55-22 yenerek 4'lü finale kalan Buhara Ortaokulu, çaprazdan İstanbul Okyanus Koleji'ni 43-37 finalde İzmir Çakabey Koleji'ni 53-37 yenerek Türkiye şampiyonu oldu.   İl, grup, yarı final ve final maçları dahil tüm maçları kazanan Buhara Ortaokulu'nun başarısı, Adana tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti. Adana İl Grup, Yarı Final ve Final maçlarında namağlup olan Buhara Orta Okulu Küçük Erkek Basketbol Takımı gönülleri fethetti. Daha önce oynadığı Özel Başkent, Gündoğdu ve Bahçeşehir gibi önemli rakiplerini yenerek il birinciliğini alan Buhara Orta Okulu, Konya’da da karşılaştığı özel okulları yenerek bölge birinciliğini almıştı.   Bu başarılı takımın başında takımdan sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Kocadurmuş, antrenörler  Azizcan Ekici, Hikmet Bildik, Beden Eğitimi Öğretmeni Baki Gök yer aldı. Başarıyı getiren takımdaki öğrencilerin isimleri ise şöyle; Doğukan Orgun, Berke Zorlu, Ahmet Yiğit Sarıçam, Metehan Caymaz, Hüseyin Arda Savur, Muhammet Taha Kaptı, Tan Ayyıldız, İsmail Çelik, Arda Birkeser, Ahmet Arda Dölek ve Devran Direnç Çalıkuşu. Okul müdürü İlhami Fındık, okulun başarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Basketbol takımımızla gurur duyduk. Adana basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Devlet okulu olarak özel okullarla yarıştık ve hepsini yendik. Buhara Ortaokulu, aynı zamanda basketbol okuluna dönüşmüştür. Öğrencilerimi ve öğretmenlerimi kutluyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

İşte gerçek 23 Nisan kutlamalarını yapan Adana’nın 12 Dev Adamı. 12 Dev Adama yakışan bir karşılama. Buhara Ortaokulu’nun 12 Dev Adamı, arkadaşlarınca böylesine güzel karşılandılar. Adana’ya erkeklerde bir ilki yaşatan Buhara Ortaokulu Erkek Basketbol Takımı haklı gururu yaşıyor. Buhara Ortaokulu Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.

 

Adana’nın Çukurova İlçesi’nde bulunan Buhara Orta Okulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Basketbol Turnuvası'nda Türkiye şampiyonu oldu. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Basketbol Turnuvası'nda Türkiye finallerine, Manisa'ya giden Buhara Ortaokulu, İTÜ Geliştirme Vakfı Koleji, TED Ankara Koleji ve TED Batman Koleji takımlarıyla eşleşti. TED Ankara Koleji'ni 49-15,İTÜ Geliştirme Vakfı Koleji'ni 55-22 yenerek 4'lü finale kalan Buhara Ortaokulu, çaprazdan İstanbul Okyanus Koleji'ni 43-37 finalde İzmir Çakabey Koleji'ni 53-37 yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

 

İl, grup, yarı final ve final maçları dahil tüm maçları kazanan Buhara Ortaokulu'nun başarısı, Adana tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Adana İl Grup, Yarı Final ve Final maçlarında namağlup olan Buhara Orta Okulu Küçük Erkek Basketbol Takımı gönülleri fethetti. Daha önce oynadığı Özel Başkent, Gündoğdu ve Bahçeşehir gibi önemli rakiplerini yenerek il birinciliğini alan Buhara Orta Okulu, Konya’da da karşılaştığı özel okulları yenerek bölge birinciliğini almıştı.

 

Bu başarılı takımın başında takımdan sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Kocadurmuş, antrenörler  Azizcan Ekici, Hikmet Bildik, Beden Eğitimi Öğretmeni Baki Gök yer aldı. Başarıyı getiren takımdaki öğrencilerin isimleri ise şöyle; Doğukan Orgun, Berke Zorlu, Ahmet Yiğit Sarıçam, Metehan Caymaz, Hüseyin Arda Savur, Muhammet Taha Kaptı, Tan Ayyıldız, İsmail Çelik, Arda Birkeser, Ahmet Arda Dölek ve Devran Direnç Çalıkuşu.


Okul müdürü İlhami Fındık, okulun başarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Basketbol takımımızla gurur duyduk. Adana basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Devlet okulu olarak özel okullarla yarıştık ve hepsini yendik. Buhara Ortaokulu, aynı zamanda basketbol okuluna dönüşmüştür. Öğrencilerimi ve öğretmenlerimi kutluyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.