Adana’da işçi kıyımı gerginliği büyüyor !

GÜNDEM 21.07.2019 - 17:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2188+ kez okundu.
 

Adana’da işçi kıyımı gerginliği büyüyor !

    Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler tedirgin. 31 Mart’ta halkın büyük umutla işbaşına getirdiği CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tek icraaatı işçi çıkarmak. TEPKİ BÜYÜK Bankamatikçi olmayan, yıllardır çalışan işçiler bile birer birer kapı önüne konuluyor. Eski Başkan Hüseyin Sözlü, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Büyükşehir Belediyes Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, sosyal medya hesapları üzerinden Karalar’a sert sözlerle yüklendi. ŞEHİT DERNİĞİ’NDE DE GÖREV YAPAN BELEDİYE ÇALIŞANINI ÇIKARILDI Sözlü, Şehit Aileleri Yardımlaşma  ve Dayanışma Derneği’nde de görev yapan Elif Şirin adlı çalışanın işten atılmasıyla ilgili isim vermeden Karalar’ı hedef aldı ve “10 yıldır şehit ve gazi yakınlarına hizmet eden Elif Şirin, Dev-Yol'cu başkan tarafından işten atıldı” tweeti attı. EMEĞE VE EMEKÇİYE DÜŞMANLIK Sözlü başka bir tweetinde ise ,”Emek düşmanlığının sonu alçaklıktır. Alçaklık demek yetmez. Emeğe ve emekçiye düşman bu düşük seviyeli üslup ancak çukurlukla ifade edilebilir. Alın teri ile rızkının mücadelesini veren mesai arkadaşlarımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi. GECE YARISI OPERASYONU Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ile Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı ise Zeydan Karalar’ı siyasi linçle suçladı. İşçilere verilen çıkışların gece yarısı cep telefonlarına gönderilen mesajla bildirildiğini savunan Başkan Ahmet Sel ve Ozan Gülaçtı’nın sosyal medya paylaşımlarınde ise şu ifadelere yer verildi: SİYASİ LİNÇ OPERASYONU “Dün gece Büyükşehir Belediye Başkanı maalesef tekrar skandal ve üzücü bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon diyorum çünkü bu tam bir siyasi linç girişimidir. Gece yarısı yüzlerce emekçiye SMS ile işten çıkarıldıkları bildirildi. İNSANİ VE VİCDANİ YANİ YOK “Bu işlemin insani ve vicdani hiçbir tarafı yoktur. Maalesef seçilebilmek uğruna sevgi pıtırcığı kılığına girenlerin gerçek yüzünü göstermesi çok da uzun sürmedi. Söylemlerinizi, vaatlerinizi çok çabuk unuttunuz.>”  OCAKLARI SÖNDÜRÜYORSUNUZ “İki aydır maaş ödemiyorsunuz, gecenin bir yarısı SMS ile ocakları söndürüyorsunuz. Tam haftasonuna girerken gece yarısı gönderilen SMS ile emekçiyi işten çıkarmak hangi hukuka, hangi vicdana sığar?” PARA YOK, SİNEK ÇOK, İŞÇİYE YER YOK “Bu nasıl anlayış nasıl bir kıyımdır. Geldiğiniz günden beri gündemimiz sadece: ‘Para yok, sinek çok, işçiye yer yok.’Hizmet etmeye anlaşılan sizin hiç niyetiniz yok!!!” Sel ve Gülaçtı, gece yarısı gönderilen çıkış mesajlarını da paylaştı.    

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler tedirgin. 31 Mart’ta halkın büyük umutla işbaşına getirdiği CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tek icraaatı işçi çıkarmak.

TEPKİ BÜYÜK

Bankamatikçi olmayan, yıllardır çalışan işçiler bile birer birer kapı önüne konuluyor. Eski Başkan Hüseyin Sözlü, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Büyükşehir Belediyes Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, sosyal medya hesapları üzerinden Karalar’a sert sözlerle yüklendi.

ŞEHİT DERNİĞİ’NDE DE GÖREV YAPAN

BELEDİYE ÇALIŞANINI ÇIKARILDI

Sözlü, Şehit Aileleri Yardımlaşma  ve Dayanışma Derneği’nde de görev yapan Elif Şirin adlı çalışanın işten atılmasıyla ilgili isim vermeden Karalar’ı hedef aldı ve “10 yıldır şehit ve gazi yakınlarına hizmet eden Elif Şirin, Dev-Yol'cu başkan tarafından işten atıldı” tweeti attı.

EMEĞE VE EMEKÇİYE DÜŞMANLIK

Sözlü başka bir tweetinde ise ,”Emek düşmanlığının sonu alçaklıktır. Alçaklık demek yetmez. Emeğe ve emekçiye düşman bu düşük seviyeli üslup ancak çukurlukla ifade edilebilir. Alın teri ile rızkının mücadelesini veren mesai arkadaşlarımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi.

GECE YARISI OPERASYONU

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ile Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı ise Zeydan Karalar’ı siyasi linçle suçladı. İşçilere verilen çıkışların gece yarısı cep telefonlarına gönderilen mesajla bildirildiğini savunan Başkan Ahmet Sel ve Ozan Gülaçtı’nın sosyal medya paylaşımlarınde ise şu ifadelere yer verildi:

SİYASİ LİNÇ OPERASYONU

“Dün gece Büyükşehir Belediye Başkanı maalesef tekrar skandal ve üzücü bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon diyorum çünkü bu tam bir siyasi linç girişimidir. Gece yarısı yüzlerce emekçiye SMS ile işten çıkarıldıkları bildirildi.

İNSANİ VE VİCDANİ YANİ YOK

“Bu işlemin insani ve vicdani hiçbir tarafı yoktur. Maalesef seçilebilmek uğruna sevgi pıtırcığı kılığına girenlerin gerçek yüzünü göstermesi çok da uzun sürmedi. Söylemlerinizi, vaatlerinizi çok çabuk unuttunuz.>” 

OCAKLARI SÖNDÜRÜYORSUNUZ
“İki aydır maaş ödemiyorsunuz, gecenin bir yarısı SMS ile ocakları söndürüyorsunuz.
Tam haftasonuna girerken gece yarısı gönderilen SMS ile emekçiyi işten çıkarmak hangi hukuka, hangi vicdana sığar?”

PARA YOK, SİNEK ÇOK, İŞÇİYE YER YOK

“Bu nasıl anlayış nasıl bir kıyımdır. Geldiğiniz günden beri gündemimiz sadece: ‘Para yok, sinek çok, işçiye yer yok.’Hizmet etmeye anlaşılan sizin hiç niyetiniz yok!!!” Sel ve Gülaçtı, gece yarısı gönderilen çıkış mesajlarını da paylaştı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.