ADANA’DA KADINSIZ CHP

SİYASET 25.12.2018 - 18:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1490+ kez okundu.
 

ADANA’DA KADINSIZ CHP

  CHP’de, Adana’nın 15 ilçesinin 14’ünde belediye başkanlığı için tek bir kadın aday başvurusu olmadı.    ÇUKUROVA DIŞINDA HİÇ BİR YER YOK Büyükşehir Belediyesi’ne de en başından bu yana tek bir kadın aday başvuru yapmadı. CHP’de sadece Çukurova Belediyesi için üç kadın aday adayı başvuruda bulundu. KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VEREN PARTİ AMA… CHP gibi kadına seçme ve seçilme hakkı veren bir partied; Büyükşehir başta olmak üzere 15 ilçeden 14’üne kadın adayların hiç talip olmayışı parti içindeki ‘erkek egemen siyaset’ten kaynaklanıyor. SİYASET YAPACAK ALAN BIRAKMADILAR Tüm bunların yanı sıra kadınlara siyaset yapacak bir alan bırakılmadığı için onlar CHP’deki önemli görevlere talip bile olamıyor. Pozantı, Saimbeyli, Feke, Aladağ ve Karaisalı ilçelerinde ise ne kadın ne erkek aday başvurusu oldu.      

 

CHP’de, Adana’nın 15 ilçesinin 14’ünde belediye başkanlığı için tek bir kadın aday başvurusu olmadı. 

 

ÇUKUROVA DIŞINDA HİÇ BİR YER YOK

Büyükşehir Belediyesi’ne de en başından bu yana tek bir kadın aday başvuru yapmadı. CHP’de sadece Çukurova Belediyesi için üç kadın aday adayı başvuruda bulundu.

KADINA SEÇME VE SEÇİLME

HAKKI VEREN PARTİ AMA…

CHP gibi kadına seçme ve seçilme hakkı veren bir partied; Büyükşehir başta olmak üzere 15 ilçeden 14’üne kadın adayların hiç talip olmayışı parti içindeki ‘erkek egemen siyaset’ten kaynaklanıyor.

SİYASET YAPACAK ALAN BIRAKMADILAR

Tüm bunların yanı sıra kadınlara siyaset yapacak bir alan bırakılmadığı için onlar CHP’deki önemli görevlere talip bile olamıyor. Pozantı, Saimbeyli, Feke, Aladağ ve Karaisalı ilçelerinde ise ne kadın ne erkek aday başvurusu oldu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.