ADANA'DA KEÇİ VE KOYUN ISLAHI BAŞLIYOR

17.10.2017 - 08:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1638+ kez okundu.
 

ADANA'DA KEÇİ VE KOYUN ISLAHI BAŞLIYOR

Adana Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte bölge hayvancılığı adına yeni bir projeye daha imza atıyor.
‘2017 Yılı Halk Elinde İvesi Koyun, Kıl Keçisi Islah Projesi’ kapsamında koyun ve keçilerin envanterine ilişkin ve ırk ıslahı ile ilgili önemli veriler elde edilecek. Proje kapsamında Adana Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde bir araya gelen proje yürütme kurulu, bölge hayvancılığının gelişmesine, koyun ve keçi varlığının artmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya, Adana Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, Proje Genel Koordinatörü Dr. Serdar Yağcı, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Lideri Prof. Dr. Nazan Koluman, Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştirme Şube Müdürü ve Veteriner Hekim Sonay Aslan katıldı. Murat Şen, toplantı sonrası yaptığı açıklamada yapılacak çalışmalarla koyun keçi varlığının artırılması, koyun keçi ırklarının  ıslahı ile ilgili önemli veriler elde edileceğini ve bu verilerin kamuoyu ile paylaşılacağını vurguladı.
Adana Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte bölge hayvancılığı adına yeni bir projeye daha imza atıyor.

‘2017 Yılı Halk Elinde İvesi Koyun, Kıl Keçisi Islah Projesi’ kapsamında koyun ve keçilerin envanterine ilişkin ve ırk ıslahı ile ilgili önemli veriler elde edilecek.

Proje kapsamında Adana Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde bir araya gelen proje yürütme kurulu, bölge hayvancılığının gelişmesine, koyun ve keçi varlığının artmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya, Adana Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, Proje Genel Koordinatörü Dr. Serdar Yağcı, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Lideri Prof. Dr. Nazan Koluman, Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştirme Şube Müdürü ve Veteriner Hekim Sonay Aslan katıldı.
Murat Şen, toplantı sonrası yaptığı açıklamada yapılacak çalışmalarla koyun keçi varlığının artırılması, koyun keçi ırklarının  ıslahı ile ilgili önemli veriler elde edileceğini ve bu verilerin kamuoyu ile paylaşılacağını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.