ADANA’DA ŞEYH BEDRETTİN RÜZGÂRI

20.05.2018 - 15:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1327+ kez okundu.
 

ADANA’DA ŞEYH BEDRETTİN RÜZGÂRI

Adana’da 2017 _ 2018 tiyatro sezonu çeşitli oyun ve etkinliklerle devam ediyor. Bu sezonun dikkat çeken yeni oyunlarından olan ŞEYH BEDREDDİN Merkez Seyhan İlçe Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde sahne alarak premiyerini yaptı. Tiyatro severler tarafından heyecan ve merakla beklenen oyun, 16 mayıs Çarşamba günü saat 20.00 de perdesini açtı. Kuruluşu 1965 yılına dayanan Dost Oyuncular Tiyatro topluluğunun hazırlayıp oynadığı oyun, Ramazan ayının ilk günü olmasına rağmen büyük bir ilgi gördü. Kültür Merkezinin salonunu hınca hınç dolduran ve oyunu keyifle izleyen izleyiciler arasında Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin Edebiyatçı Yazar, Senarist Ayça Öztorun ve bazı siyasetçilerde vardı. Genel itibarı ile olumlu eleştiriler alan ve oldukça beğenilen oyun sık sık alkışlarla kesildi. Önemli şair ve yazarlarımızdan olan Türk oyun yazarı Orhan Asena tarafından kaleme alınan oyunun hazırlık ve atölye çalışmaları uzun zaman aldı. Oyunun yönetmeni Bülent Uz oyun hakkında yaptığı bilgilendirme açıklamasında kısaca şunları belirtti; “tarihi bir dram olan oyunumuzu uzun süren yorucu ve keyifli bir çalışma sürecinin sonunda izleyiciyle buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlk gösterimimiz olduğundan dolayı bir takım aksaklıklar yaşadıksada genel olarak izleyici tarafından başarılı bulunduğunu söyleyebilirim. Topluluğumuzun kadrosu emekli , esnaf ,doktor,işçi,serbest çalışan ,hemşire,öğretmen gibi çeşitli alanlardan sanat sevdalısı insanlardan oluşmaktadır . Oyunumuz Antep ve Mersin turneleriyle gösterimlerini devam ettirecektir. 23 mayıs Çarşamba günü Antep’te , 9 haziran Cumartesi günü ise Mersin’de sahne alacağız. Oyun repertuarımız Şeyh Bedreddin ile sınırlı değil. Geçmiş sezonlarda sahnelediğimiz Pir Sultan Abdal, eskici dükkanı , Padişah Ali Osman Azizname ve biz hep böyleyiz gibi başlıca oyunlarımızda izleyici tarafından beğeniyle izlenmiş ve izleyiciden tam not almıştır. Zaman zaman bir takım sıkıntılar yüzünden çalışmalarına ara vermiş olan gurubumuz son 20 yıldır çalışmalarını hiç ara vermeden sürdürmüş ve bu temelde güzel başarılara imza atmıştır . sanatseverleri Mersin ve Antep gösterimlerimizede bekler adanadaki premiyerimize gösterilen yoğun ilgiden dolayı şükranlarımı sunarım. Önümüzdeki sezonda yine gösterimde olacak olan oyun ülke çapında tiyatro festivalleri ve tiyatro şenliklerinde izleyicisiyle buluşacak”



Adana’da 2017 _ 2018 tiyatro sezonu çeşitli oyun ve etkinliklerle devam ediyor. Bu sezonun dikkat çeken yeni oyunlarından olan ŞEYH BEDREDDİN Merkez Seyhan İlçe Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde sahne alarak premiyerini yaptı. Tiyatro severler tarafından heyecan ve merakla beklenen oyun, 16 mayıs Çarşamba günü saat 20.00 de perdesini açtı. Kuruluşu 1965 yılına dayanan Dost Oyuncular Tiyatro topluluğunun hazırlayıp oynadığı oyun, Ramazan ayının ilk günü olmasına rağmen büyük bir ilgi gördü. Kültür Merkezinin salonunu hınca hınç dolduran ve oyunu keyifle izleyen izleyiciler arasında Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin Edebiyatçı Yazar, Senarist Ayça Öztorun ve bazı siyasetçilerde vardı. Genel itibarı ile olumlu eleştiriler alan ve oldukça beğenilen oyun sık sık alkışlarla kesildi. Önemli şair ve yazarlarımızdan olan Türk oyun yazarı Orhan Asena tarafından kaleme alınan oyunun hazırlık ve atölye çalışmaları uzun zaman aldı. Oyunun yönetmeni Bülent Uz oyun hakkında yaptığı bilgilendirme açıklamasında kısaca şunları belirtti; “tarihi bir dram olan oyunumuzu uzun süren yorucu ve keyifli bir çalışma sürecinin sonunda izleyiciyle buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlk gösterimimiz olduğundan dolayı bir takım aksaklıklar yaşadıksada genel olarak izleyici tarafından başarılı bulunduğunu söyleyebilirim. Topluluğumuzun kadrosu emekli , esnaf ,doktor,işçi,serbest çalışan ,hemşire,öğretmen gibi çeşitli alanlardan sanat sevdalısı insanlardan oluşmaktadır . Oyunumuz Antep ve Mersin turneleriyle gösterimlerini devam ettirecektir.
23 mayıs Çarşamba günü Antep’te , 9 haziran Cumartesi günü ise Mersin’de sahne alacağız. Oyun repertuarımız Şeyh Bedreddin ile sınırlı değil.
Geçmiş sezonlarda sahnelediğimiz Pir Sultan Abdal, eskici dükkanı , Padişah Ali Osman Azizname ve biz hep böyleyiz gibi başlıca oyunlarımızda izleyici tarafından beğeniyle izlenmiş ve izleyiciden tam not almıştır.
Zaman zaman bir takım sıkıntılar yüzünden çalışmalarına ara vermiş olan gurubumuz son 20 yıldır çalışmalarını hiç ara vermeden sürdürmüş ve bu temelde güzel başarılara imza atmıştır . sanatseverleri Mersin ve Antep gösterimlerimizede bekler adanadaki premiyerimize gösterilen yoğun ilgiden dolayı şükranlarımı sunarım.
Önümüzdeki sezonda yine gösterimde olacak olan oyun ülke çapında tiyatro festivalleri ve tiyatro şenliklerinde izleyicisiyle buluşacak”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.