Adana’da Skolyoz ile ilgili toplantıda konunun uzmanları buluştu

GÜNDEM 17.04.2018 - 13:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1923+ kez okundu.
 

Adana’da Skolyoz ile ilgili toplantıda konunun uzmanları buluştu

    Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Ortopedi ve Travmotoloji Anabilim Dalı tarafından bölgedeki doktorlara yönelik Bölgesel Eğitim Toplantısı düzenlendi. Bu sene  “Adölesan İdiopatik Skolyoz” (Büluğ çağında olan çocuklarda görülen sırtta ve belde eğrilik) konusunun ele alındığı eğitim toplantısı, Çukurova bölgesinde ve çevre illerde görev yapan çok sayıda Ortopedi ve Travmatoloji, Fizik Tedavi, Beyin Cerrahi Uzmanları ve Fizyoterapistler katılımıyla gerçekleştirildi. Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Sağlık Yerleşkesi’nde düzenlenen Çukurova Bölgesel Eğitim Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Prof. Dr. Murat Ali Hersekli yaptığı açılış konuşmasında “ Bu toplantılarda birçok önemli konu ele alınıyor. Böylesi toplantılar meslektaşlarımızın bilgi alışverişinde bulunması ve kendi alanlarında ilerlemesi adına çok önemli katkılar sağlıyor” dedi. Toplantının Prof. Dr. Metin Özalay başkanlığında yapılan ilk oturumunda Öğr. Üyesi Dr. Ümit Özgür Güler “Klinik Değerlendirme, Sınıflandırma ve Cerrahi Endikasyonlar” konusunda ve ardından, Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz ise “AIS’de Korse ve Egzersiz Tedavisi” konusunda güncel bilgiler paylaştıkları konuşmalarını yaptılar. Prof. Dr. Gürkan Özkoç’un başkanlığında yapılan ikinci oturumda ise Prof. Dr. Emre Acaroğlu “AIS’de Cerrahi: Füzyon Seviyeleri Tayini ve Düzeltme Manevralı” konusunda deneyimlerini aktardı. Bunun yanı sıra 2. oturumun sonunda Prof. Dr. Metin Özalay moderatörlüğünde yapılan “Vaka Takdimleri ve Tartışmalar” kısmına Prof. Dr. Emre Acaroğlu, Prof. Dr. Abtullah Milcan, Prof. Dr. Mustafa Uysal, Prof. Dr. Cenk Özkan ve Doç. Dr. Mustafa Çeliktaş tartışmacı olarak katıldılar. Yoğun katılımın olduğu etkinliğin sonunda katılımcılara sertifika verildi.  

 

 

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Ortopedi ve Travmotoloji Anabilim Dalı tarafından bölgedeki doktorlara yönelik Bölgesel Eğitim Toplantısı düzenlendi.

Bu sene  “Adölesan İdiopatik Skolyoz” (Büluğ çağında olan çocuklarda görülen sırtta ve belde eğrilik) konusunun ele alındığı eğitim toplantısı, Çukurova bölgesinde ve çevre illerde görev yapan çok sayıda Ortopedi ve Travmatoloji, Fizik Tedavi, Beyin Cerrahi Uzmanları ve Fizyoterapistler katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Sağlık Yerleşkesi’nde düzenlenen Çukurova Bölgesel Eğitim Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Prof. Dr. Murat Ali Hersekli yaptığı açılış konuşmasında “ Bu toplantılarda birçok önemli konu ele alınıyor. Böylesi toplantılar meslektaşlarımızın bilgi alışverişinde bulunması ve kendi alanlarında ilerlemesi adına çok önemli katkılar sağlıyor” dedi.

Toplantının Prof. Dr. Metin Özalay başkanlığında yapılan ilk oturumunda Öğr. Üyesi Dr. Ümit Özgür Güler “Klinik Değerlendirme, Sınıflandırma ve Cerrahi Endikasyonlar” konusunda ve ardından, Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz ise “AIS’de Korse ve Egzersiz Tedavisi” konusunda güncel bilgiler paylaştıkları konuşmalarını yaptılar.

Prof. Dr. Gürkan Özkoç’un başkanlığında yapılan ikinci oturumda ise Prof. Dr. Emre Acaroğlu “AIS’de Cerrahi: Füzyon Seviyeleri Tayini ve Düzeltme Manevralı” konusunda deneyimlerini aktardı. Bunun yanı sıra 2. oturumun sonunda Prof. Dr. Metin Özalay moderatörlüğünde yapılan “Vaka Takdimleri ve Tartışmalar” kısmına Prof. Dr. Emre Acaroğlu, Prof. Dr. Abtullah Milcan, Prof. Dr. Mustafa Uysal, Prof. Dr. Cenk Özkan ve Doç. Dr. Mustafa Çeliktaş tartışmacı olarak katıldılar. Yoğun katılımın olduğu etkinliğin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.