"Adana'da söz verilen hastaneler yapılmayacak mı?"

GÜNDEM 10.05.2019 - 13:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1903+ kez okundu.
 

"Adana'da söz verilen hastaneler yapılmayacak mı?"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Şehir Hastaneleri nedeniyle taşınan ve kapatılan hastanelerin arazileriyle ilgili sorunu Meclis gündemine taşıdı. Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde yıkılan Devlet Hastanesinin akıbetini de sorgulayan Barut, Batı Seyhan, Doğankent, Solaklı ve Yunusoğlu beldelerindeki hastane ihtiyacını da hatırlattı.    MECLİS'TE KONUŞTU   Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yeni kurulan Şehir Hastaneleri nedeniyle bazı illerdeki hastanelerin kapatılıp taşındığını anımsattı. Sağlık Bakanlığı ve özel sektör işbirliğiyle Adana, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Isparta, Yozgat, ve Elazığ'da Şehir Hastanelerinin hizmete açıldığını aktaran Barut, "Ancak bu illerde kurulan Şehir Hastaneleri nedeniyle kapatılan hastanelere ilişkin bazı duyumlar almaktayız. Kapatılan ve taşınan devlet hastaneleri arazilerinin bazılarının zamanında hayırsever vatandaşlar tarafından devlete bağışlandığı, bu bağışın da koşullu yapıldığı söylenmektedir. Koşul ise arazinin hastane dışında bir amaç için kullanılmayacak olduğu, eğer kullanılırsa varislerine devrini istedikleri şeklindedir" dedi.    "SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"   Sağlık Bakanlığı'ndan söz konusu duyumlara ilişkin açıklama beklediklerini kaydeden Ayhan Barut, "Örneğin, Ankara Numune Hastanesinde böyle bir durumun yaşandığı doğru mudur? Şehir hastanesi açılan hangi ilimizde böyle bir olay yaşanmaktadır? Ülkemizde devlet hastanesi olarak işlev gören kaç arazi bağıştır? Hangi illerde ve hangi büyüklükte arazilerdir? Taşınan hastane arazileri üzerindeki tasarrufunuz ne olacaktır?" diye sordu.    SÖZ VERİLEN HASTANELERİ SORDU   Meclis'teki konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi de sunan Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Adana'da Yüreğir İlçemizde kapatılan ve yerine yenisinin yapılacağı söylenen Devlet Hastanesi'nin akıbeti hala bilinmemektedir. Adana'da büyük bir nüfusun yaşadığı Batı Seyhan'da yapılacağı söylenen yeni hastane ile ilgili de hiçbir gelişme yoktur. Batı Seyhan'ın yanı sıra Yüreğir bölgesindeki Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu ve Havutlu beldelerimizde yaşayan yurttaşlarımızın da yıllardır süren hastane talepleri karşılanmamıştır. Adana'da Yüreğir İlçesi'nde kapatılan ve yerine yeniden yapılacağı söylenen hastane ile ilgili bir gelişme var mıdır? Hastane yapımı için ihale yapılmış mıdır? Bu hastane gerçekten yeniden yapılıp halkın hizmetine sunulacak mıdır? Adana Batı Seyhan'da söz verilen devlet hastanesi ile ilgili son gelişmeler nelerdir? Bu hastane yapılıp halkın hizmetine açılacak mıdır? Adana'nın Yüreğir bölgesinde tarım faaliyetlerinin yoğun yapıldığı Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu ve Havutlu beldelerimizde yaşayan yurttaşlarımızın ihtiyacı olan hastane taleplerini ne zaman karşılayacaksınız? Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın en doğal sağlık hakkı neden görmezden geliniyor, bu talebe kim ya da kimler sessiz kalıyor?"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Şehir Hastaneleri nedeniyle taşınan ve kapatılan hastanelerin arazileriyle ilgili sorunu Meclis gündemine taşıdı. Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde yıkılan Devlet Hastanesinin akıbetini de sorgulayan Barut, Batı Seyhan, Doğankent, Solaklı ve Yunusoğlu beldelerindeki hastane ihtiyacını da hatırlattı. 

 

MECLİS'TE KONUŞTU

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yeni kurulan Şehir Hastaneleri nedeniyle bazı illerdeki hastanelerin kapatılıp taşındığını anımsattı. Sağlık Bakanlığı ve özel sektör işbirliğiyle Adana, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Isparta, Yozgat, ve Elazığ'da Şehir Hastanelerinin hizmete açıldığını aktaran Barut, "Ancak bu illerde kurulan Şehir Hastaneleri nedeniyle kapatılan hastanelere ilişkin bazı duyumlar almaktayız. Kapatılan ve taşınan devlet hastaneleri arazilerinin bazılarının zamanında hayırsever vatandaşlar tarafından devlete bağışlandığı, bu bağışın da koşullu yapıldığı söylenmektedir. Koşul ise arazinin hastane dışında bir amaç için kullanılmayacak olduğu, eğer kullanılırsa varislerine devrini istedikleri şeklindedir" dedi. 

 

"SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

 

Sağlık Bakanlığı'ndan söz konusu duyumlara ilişkin açıklama beklediklerini kaydeden Ayhan Barut, "Örneğin, Ankara Numune Hastanesinde böyle bir durumun yaşandığı doğru mudur? Şehir hastanesi açılan hangi ilimizde böyle bir olay yaşanmaktadır?

Ülkemizde devlet hastanesi olarak işlev gören kaç arazi bağıştır? Hangi illerde ve hangi büyüklükte arazilerdir? Taşınan hastane arazileri üzerindeki tasarrufunuz ne olacaktır?" diye sordu. 

 

SÖZ VERİLEN HASTANELERİ SORDU

 

Meclis'teki konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi de sunan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Adana'da Yüreğir İlçemizde kapatılan ve yerine yenisinin yapılacağı söylenen Devlet Hastanesi'nin akıbeti hala bilinmemektedir. Adana'da büyük bir nüfusun yaşadığı Batı Seyhan'da yapılacağı söylenen yeni hastane ile ilgili de hiçbir gelişme yoktur. Batı Seyhan'ın yanı sıra Yüreğir bölgesindeki Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu ve Havutlu beldelerimizde yaşayan yurttaşlarımızın da yıllardır süren hastane talepleri karşılanmamıştır. Adana'da Yüreğir İlçesi'nde kapatılan ve yerine yeniden yapılacağı söylenen hastane ile ilgili bir gelişme var mıdır? Hastane yapımı için ihale yapılmış mıdır? Bu hastane gerçekten yeniden yapılıp halkın hizmetine sunulacak mıdır? Adana Batı Seyhan'da söz verilen devlet hastanesi ile ilgili son gelişmeler nelerdir? Bu hastane yapılıp halkın hizmetine açılacak mıdır? Adana'nın Yüreğir bölgesinde tarım faaliyetlerinin yoğun yapıldığı Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu ve Havutlu beldelerimizde yaşayan yurttaşlarımızın ihtiyacı olan hastane taleplerini ne zaman karşılayacaksınız? Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın en doğal sağlık hakkı neden görmezden geliniyor, bu talebe kim ya da kimler sessiz kalıyor?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.