Adana’da ücretsiz eğitim için 25 bin öğrenci sınava girdi

GÜNDEM 17.09.2018 - 18:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2084+ kez okundu.
 

Adana’da ücretsiz eğitim için 25 bin öğrenci sınava girdi

Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde yeni dönemde LGS ve YKS kurslarından yararlanmayı hak eden 11 bin öğrencinin isimleri 20 Eylül’de kurumsal internet sitesinden açıklanacak.
  Adana’nın 12 ilçesindeki 15 şubesiyle eğitimde fırsat eşitliği sunan Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’de (ABEM) verilen ücretsiz LGS ve YKS kurslarından yararlanmak isteyen 25 bin öğrenci giriş sınavına girdi. Eğitim kalitesi her yıl katlanarak artan ABEM’de 7, 8, 11, 12’nci sınıflar ve mezun gruplar için yapılan giriş sınavını kazanan 11 bin öğrencinin isimleri 20 Eylül Perşembe günü Adana Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden açıklanacak. ÜCRETSİZ EĞİTİME REKOR BAŞVURU Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ABEM’e giriş sınavı Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Ceyhan, Yumurtalık, İmamoğlu, Karataş, Kozan, Feke, Saimbeyli, Karaisalı ilçelerinde 11-14 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) için ortaokul 7 ve 8’inci sınıflar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek (YKS)  lise 11 ve 12’nci sınıflar ile mezun gruplardan toplam 25 bin öğrenci ABEM’in açtığı giriş sınavına katıldı. SONUÇLAR 20 EYLÜL’DE AÇIKLANACAK Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda eğitim kalitesi her yıl katlanarak artan ve başarı ortalaması yüzde 95.09 yükselen ABEM’de görevli deneyimli öğretmenler, sınava giren 25 bin öğrencinin cevap anahtarını değerlendirmeye aldı. ABEM’de yeni dönemde ücretsiz eğitim fırsatından yararlanmayı hak eden 11 bin öğrencinin isimlerinin Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal internet sitesinden açıklanacağını belirtildi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin http://www.adana.bel.tr adresli web sitesinde giriş sınavında başarılı olan öğrencilerin listesinin 20 Eylül’de ilan edileceği duyuruldu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde yeni dönemde LGS ve YKS kurslarından yararlanmayı hak eden 11 bin öğrencinin isimleri 20 Eylül’de kurumsal internet sitesinden açıklanacak.

 

Adana’nın 12 ilçesindeki 15 şubesiyle eğitimde fırsat eşitliği sunan Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’de (ABEM) verilen ücretsiz LGS ve YKS kurslarından yararlanmak isteyen 25 bin öğrenci giriş sınavına girdi. Eğitim kalitesi her yıl katlanarak artan ABEM’de 7, 8, 11, 12’nci sınıflar ve mezun gruplar için yapılan giriş sınavını kazanan 11 bin öğrencinin isimleri 20 Eylül Perşembe günü Adana Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden açıklanacak.
ÜCRETSİZ EĞİTİME REKOR BAŞVURU
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ABEM’e giriş sınavı Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Ceyhan, Yumurtalık, İmamoğlu, Karataş, Kozan, Feke, Saimbeyli, Karaisalı ilçelerinde 11-14 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) için ortaokul 7 ve 8’inci sınıflar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek (YKS)  lise 11 ve 12’nci sınıflar ile mezun gruplardan toplam 25 bin öğrenci ABEM’in açtığı giriş sınavına katıldı.
SONUÇLAR 20 EYLÜL’DE AÇIKLANACAK
Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda eğitim kalitesi her yıl katlanarak artan ve başarı ortalaması yüzde 95.09 yükselen ABEM’de görevli deneyimli öğretmenler, sınava giren 25 bin öğrencinin cevap anahtarını değerlendirmeye aldı. ABEM’de yeni dönemde ücretsiz eğitim fırsatından yararlanmayı hak eden 11 bin öğrencinin isimlerinin Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal internet sitesinden açıklanacağını belirtildi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin http://www.adana.bel.tr adresli web sitesinde giriş sınavında başarılı olan öğrencilerin listesinin 20 Eylül’de ilan edileceği duyuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.