ADANA'DA YUFKA ZAMLANDI…

EKONOMİ 05.10.2017 - 13:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2047+ kez okundu.
 

ADANA'DA YUFKA ZAMLANDI…

ADANA - Adana ESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Tatlıcı-Pastacılar ve Yufkacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı,  şehirde satılan yufka fiyatını, maliyetlerin artması nedeniyle artırmak zorunda kaldıklarını bildirdi.   Oda Başkanı Metin Taylancı, Adana'da yaklaşık 55 - 60 kadar yufkacı esnafı bulunduğunu, bunların da devletine vergisini ödeyen, sigortasını yatıran, işçi istihdam eden kayıtlı esnaflardan oluştuğunu, merdiven altı ve sağlıksız ortamda üretilen yufkalar yüzünden, piyasada iş hacimlerinin düşük seviyede kaldığını belirtirken, artan maliyetlerin de toptan satış fiyatlarını 4 liraya yükseltmeye kendilerini mecbur bıraktığını açıkladı.   Başkan Taylancı, "Son birkaç yılda, çok büyük sıkıntılar çekerek yufka üretimi yapan esnaflarımız, bugün gelinen noktada maliyetine, hatta zararına satışlar yapmak durumuna düşmüştü. Bu nedenle yaptığımız seri toplantılarda, istişare sonucu Adana'da toptan 3- 3,5 lira olan yufka satışının 4 liraya çıkarılması konusunda fikir birliğine vardık. Yufka tüketen vatandaşlarımızın bu küçük zammı anlayışla karşılayacaklarını ve adı, markası, dükkanı belli esnaflarımızdan yufka almaya devam etmelerini rica ediyorum. Pazarda, kıyıda, köşede yapılan markasız, nasıl, nerede, hangi kalitede yapıldığı belli olmayan, düşük gramajlı yufkaları vatandaşlarımız tercih etmesin.  Mersin'de halen aynı yufka 5,50 liradan satılıyor. Biz Adana'da aynı ağırlıktaki yufkayı 4 liraya çıkardık. Vatandaşlarımızın, merdiven altı, kayıt dışı ve sağlıksız ortamda korsan olarak üretilen yufkalar yerine bizim  markalı, hijyenik yufka üreten kayıtlı esnaflarımızı tercih ederek, desteklerini sürdürmeye devam edeceklerine inanıyorum. Belediyelerimizin de kolluk kuvvetleri vasıtasıyla, çarşıda, pazarda sağlıksız koşullarda üretilip, satılan yufka satışına mani olmalarını da esnafımız adına istiyoruz"dedi.    

ADANA - Adana ESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Tatlıcı-Pastacılar ve Yufkacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı,  şehirde satılan yufka fiyatını, maliyetlerin artması nedeniyle artırmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

 

Oda Başkanı Metin Taylancı, Adana'da yaklaşık 55 - 60 kadar yufkacı esnafı bulunduğunu, bunların da devletine vergisini ödeyen, sigortasını yatıran, işçi istihdam eden kayıtlı esnaflardan oluştuğunu, merdiven altı ve sağlıksız ortamda üretilen yufkalar yüzünden, piyasada iş hacimlerinin düşük seviyede kaldığını belirtirken, artan maliyetlerin de toptan satış fiyatlarını 4 liraya yükseltmeye kendilerini mecbur bıraktığını açıkladı.

 

Başkan Taylancı, "Son birkaç yılda, çok büyük sıkıntılar çekerek yufka üretimi yapan esnaflarımız, bugün gelinen noktada maliyetine, hatta zararına satışlar yapmak durumuna düşmüştü. Bu nedenle yaptığımız seri toplantılarda, istişare sonucu Adana'da toptan 3- 3,5 lira olan yufka satışının 4 liraya çıkarılması konusunda fikir birliğine vardık. Yufka tüketen vatandaşlarımızın bu küçük zammı anlayışla karşılayacaklarını ve adı, markası, dükkanı belli esnaflarımızdan yufka almaya devam etmelerini rica ediyorum. Pazarda, kıyıda, köşede yapılan markasız, nasıl, nerede, hangi kalitede yapıldığı belli olmayan, düşük gramajlı yufkaları vatandaşlarımız tercih etmesin.  Mersin'de halen aynı yufka 5,50 liradan satılıyor. Biz Adana'da aynı ağırlıktaki yufkayı 4 liraya çıkardık. Vatandaşlarımızın, merdiven altı, kayıt dışı ve sağlıksız ortamda korsan olarak üretilen yufkalar yerine bizim  markalı, hijyenik yufka üreten kayıtlı esnaflarımızı tercih ederek, desteklerini sürdürmeye devam edeceklerine inanıyorum. Belediyelerimizin de kolluk kuvvetleri vasıtasıyla, çarşıda, pazarda sağlıksız koşullarda üretilip, satılan yufka satışına mani olmalarını da esnafımız adına istiyoruz"dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.