Adana Devlet Tiyatrosu’nda sezon heyecanı…

GÜNDEM 25.09.2018 - 12:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2480+ kez okundu.
 

Adana Devlet Tiyatrosu’nda sezon heyecanı…

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), 2018-2019 sezonunun ilk oyunu olan “KADIN SIĞINAĞI” için provalara devam ediyor. Üç ödüllü usta yazar (Afife Jale Ödülleri-Cevat Fehmi Başkut En Başarılı Yazar, İsmet KüntayÖdülleri-En İyi Yazar, Direklerarası Yazar olarak Sürekli Mükemmelliyet Ödülü) Tuncer Cücenoğlu’nun kaleme aldığı, Türk tiyatrosunun duayen isimlerimden Tomris ÇETİNEL’in yönettiği “KADIN SIĞINAĞI” adlı oyunun dekor tasarımı Suar Şeylan’a, kostüm tasarımı Yıldız İpeklioğlu’na, ışık tasarımı Kadir Karagöl’e ve müzikleri Tanju Kumbaracıoğlu’na ait. İlk gösterimini 09 Ekim’de H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde yapacak oyunda; Sema Öner Kelav, Özlem Kaya, Hülya Yıldız, İ.Gözde Korbek, Didem Alesoy, Dilber Çilem Güngör, Dilek Dokumacı, Eda Altunkara, Gülistan Kılınç, Nazlı Köymen ve Tuğba Sükmen rol alıyor. Oyunun biletleri 26 Eylül tarihinde itibaren H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi gişesi, Gazipaşa Gişe ve internet gişesinden temin edilebilir. Konusu: Bir materyal gibi görülen, her türlü özgürlüğü sınırlandırılan ve git gide hayattan daha da soyutlaştırılmaya çalışılan kadınların çığlığını ele alan bir türküdür...Toplumsal baskı ile sindirilen, birçok yerden darbe alan, dayak yiyen, tecavüze uğrayan, sömürülen, hatta öldürülen, toplumda dışlanma korkusu ile çoğu zaman yaşadıklarını itiraf bile edemeyen, değer bilmez ellerde hoyratça hırpalanan, küçük bir busenin daha çok yakışacağı pembe yanaklara tokat izi bırakılan, bütün kadınların birlikte göz yaşı dökerek okudukları bir masaldır... Dört duvar arasında sıkışmış bu kadın sığınağında, insanlara dair bu masalı şimdi sizinle birlikte okuyacağız... Kendi soluğumuz, kendi rengimiz ve kendi dilimizle...

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), 2018-2019 sezonunun ilk oyunu olan “KADIN SIĞINAĞI” için provalara devam ediyor.

Üç ödüllü usta yazar (Afife Jale Ödülleri-Cevat Fehmi Başkut En Başarılı Yazar, İsmet KüntayÖdülleri-En İyi Yazar, Direklerarası Yazar olarak Sürekli Mükemmelliyet Ödülü) Tuncer Cücenoğlu’nun kaleme aldığı, Türk tiyatrosunun duayen isimlerimden Tomris ÇETİNEL’in yönettiği “KADIN SIĞINAĞI” adlı oyunun dekor tasarımı Suar Şeylan’a, kostüm tasarımı Yıldız İpeklioğlu’na, ışık tasarımı Kadir Karagöl’e ve müzikleri Tanju Kumbaracıoğlu’na ait.

İlk gösterimini 09 Ekim’de H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde yapacak oyunda; Sema Öner Kelav, Özlem Kaya, Hülya Yıldız, İ.Gözde Korbek, Didem Alesoy, Dilber Çilem Güngör, Dilek Dokumacı, Eda Altunkara, Gülistan Kılınç, Nazlı Köymen ve Tuğba Sükmen rol alıyor.

Oyunun biletleri 26 Eylül tarihinde itibaren H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi gişesi, Gazipaşa Gişe ve internet gişesinden temin edilebilir.

Konusu: Bir materyal gibi görülen, her türlü özgürlüğü sınırlandırılan ve git gide hayattan daha da soyutlaştırılmaya çalışılan kadınların çığlığını ele alan bir türküdür...Toplumsal baskı ile sindirilen, birçok yerden darbe alan, dayak yiyen, tecavüze uğrayan, sömürülen, hatta öldürülen, toplumda dışlanma korkusu ile çoğu zaman yaşadıklarını itiraf bile edemeyen, değer bilmez ellerde hoyratça hırpalanan, küçük bir busenin daha çok yakışacağı pembe yanaklara tokat izi bırakılan, bütün kadınların birlikte göz yaşı dökerek okudukları bir masaldır... Dört duvar arasında sıkışmış bu kadın sığınağında, insanlara dair bu masalı şimdi sizinle birlikte okuyacağız...

Kendi soluğumuz, kendi rengimiz ve kendi dilimizle...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.