Adana HiltonSa’da ilk grev başladı

GÜNDEM 25.07.2019 - 16:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1965+ kez okundu.
 

Adana HiltonSa’da ilk grev başladı

Adana’da 18 yıl önce dönemin Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun hizmet açtığı Sabancı Holding’e ait Adana HiltonSa Oteli’nde ilk grev dün resmen başladı. Teknik bölüm, kat hizmetleri, restoran ve mutfakta çalışan 179 işçinin başlattığı grevde işçiler ücretlerinin iyileştirilmesi, sosyal haklarının artırılması ve ikramiyelerinin performans kriterleri olmadan yılda 4 kez verilmesini istiyor. Seyhan nehri kıyısında Sabancı Holding tarafından yaptırılan Adana HiltonSa, dönemin Bakanı Erkan Mumcu ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Ömer Sabancı tarafından 29 Nisan 2001’de resmen hizmete açıldı. Bugüne kadar büyük özveriyle çalışan, Türkiye Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri Sendikası’na (Türkiye OLEYİS) üye işçiler, ekonomik koşullarının iyileştirilmesini istiyor. Bu amaçla otel yönetimi ile defalarca görüşen sendika yetkilileri, olumlu sonuç alamadı. Geçtiğimiz günlerde işçiler arasında yapılan oylamada da grev kararı çıktı. Türkiye OLEYİS Genel Başkan Vedat Böke, Hak-İş İl Başkanı Abdurrahman Yücel ve sendikanın Adana Şube Başkanı Ali İhsan Arput, işçilerle birlikte Adana HiltonSa Oteli’ndeki grevi başlattı. İşçiler, dün saat 11.00 itibarı ile otelden çıkarak, “HiltonSa şaşırma, sabrımızı taşırma- İşçiyiz haklıyız, kazanacağız” sloganları atarak genel başkan Vedat Böke ile birlikte otel önüne gelip grev kararını astı. Türkiye OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, kurulduğu günden bu yana sendikal çalışmaları sürdürüp, işverenle ikili ilişkileri başarılı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi. Sendikanın bütün girişim ve çabalarına rağmen işçilerin ücretler, ikramiye ve sosyal yardımlar gibi ekonomik ve sosyal taleplerinin iyileştirilmesi konusunda uzlaşma sağlanamadığını dikkat çeken Böke, “Türkiye’nin bacasız fabrikası konumunda bulunan ve mevsim itibarı ile en canlı sezonunu yaşayan turizm sektöründe, sendikamızın bütün iyi niyetli çabalarına rağmen işveren olumsuz karşılık vermiş ve işçileri adeta grev kararı almaya zorlamıştır.” diye konuştu.  ”Sendikamızın grev sürecini başarıyla yöneteceğinden kimsenin şüphesi olmasın” diyen Böke, “İşçilerimizin lehine olacak her türlü teklif ve öneriye açıcığız. Karar işçimizindir, işçimizin kararı imzamız olacaktır” dedi. Grev yazılı yeleklerini giyen işçiler, konuşmaların ardından sloganlar attı, otel önünde davul-zurna eşliğinde halay çekti. İşçiler, burada kurulacak çadırda da grev sonuçlanıncaya kadar gece-gündüz nöbetleşe bekleyecek.

Adana’da 18 yıl önce dönemin Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun hizmet açtığı Sabancı Holding’e ait Adana HiltonSa Oteli’nde ilk grev dün resmen başladı. Teknik bölüm, kat hizmetleri, restoran ve mutfakta çalışan 179 işçinin başlattığı grevde işçiler ücretlerinin iyileştirilmesi, sosyal haklarının artırılması ve ikramiyelerinin performans kriterleri olmadan yılda 4 kez verilmesini istiyor.

Seyhan nehri kıyısında Sabancı Holding tarafından yaptırılan Adana HiltonSa, dönemin Bakanı Erkan Mumcu ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Ömer Sabancı tarafından 29 Nisan 2001’de resmen hizmete açıldı. Bugüne kadar büyük özveriyle çalışan, Türkiye Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri Sendikası’na (Türkiye OLEYİS) üye işçiler, ekonomik koşullarının iyileştirilmesini istiyor. Bu amaçla otel yönetimi ile defalarca görüşen sendika yetkilileri, olumlu sonuç alamadı. Geçtiğimiz günlerde işçiler arasında yapılan oylamada da grev kararı çıktı.

Türkiye OLEYİS Genel Başkan Vedat Böke, Hak-İş İl Başkanı Abdurrahman Yücel ve sendikanın Adana Şube Başkanı Ali İhsan Arput, işçilerle birlikte Adana HiltonSa Oteli’ndeki grevi başlattı. İşçiler, dün saat 11.00 itibarı ile otelden çıkarak, “HiltonSa şaşırma, sabrımızı taşırma- İşçiyiz haklıyız, kazanacağız” sloganları atarak genel başkan Vedat Böke ile birlikte otel önüne gelip grev kararını astı. Türkiye OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, kurulduğu günden bu yana sendikal çalışmaları sürdürüp, işverenle ikili ilişkileri başarılı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi. Sendikanın bütün girişim ve çabalarına rağmen işçilerin ücretler, ikramiye ve sosyal yardımlar gibi ekonomik ve sosyal taleplerinin iyileştirilmesi konusunda uzlaşma sağlanamadığını dikkat çeken Böke, “Türkiye’nin bacasız fabrikası konumunda bulunan ve mevsim itibarı ile en canlı sezonunu yaşayan turizm sektöründe, sendikamızın bütün iyi niyetli çabalarına rağmen işveren olumsuz karşılık vermiş ve işçileri adeta grev kararı almaya zorlamıştır.” diye konuştu. 

”Sendikamızın grev sürecini başarıyla yöneteceğinden kimsenin şüphesi olmasın” diyen Böke, “İşçilerimizin lehine olacak her türlü teklif ve öneriye açıcığız. Karar işçimizindir, işçimizin kararı imzamız olacaktır” dedi. Grev yazılı yeleklerini giyen işçiler, konuşmaların ardından sloganlar attı, otel önünde davul-zurna eşliğinde halay çekti. İşçiler, burada kurulacak çadırda da grev sonuçlanıncaya kadar gece-gündüz nöbetleşe bekleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.