“Adana için iki stadyum lüks değil”

SİYASET 10.10.2017 - 12:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1263+ kez okundu.
 

“Adana için iki stadyum lüks değil”

CHP Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Sarıçam’da yapımı devam eden stadyumda incelemelerde bulundu
  Milletvekili Tümer’e “Sarıçam Stadyumu, 2018’de tamamlanacak” sözü verildi ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, yapımına devam edilen Sarıçam’daki stadyumda incelemelerde bulundu. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Ataşbak’ın da bulunduğu ziyarette çalışmalarla ilgili bilgi alan Tümer, yapımına 2014 yılında başlanan ve 2016 yılında tamamlanacağı açıklanan stadyumun bir an önce hizmet vermeye başlaması gerektiğini kaydetti. “2018’DE HİZMETE AÇILMASINI DİLİYORUZ” Yetkililerle birlikte inşaatı gezen ve stadyumun 2018 yılındaki yeni sezon açılışına yetiştirileceği bilgisi verilen Tümer, “Türkiye’nin 23 kentinde planlanan 25 stadyumun en az 20’si hizmete açılırken Adana’nın Sarıçam ilçesindeki stadyumun inşaat aşamasında kalması Adanalı sporseverleri üzmüştür. Adana’nın merkezi idare tarafından üvey evlat muamelesi görmesini içimize sindiremiyoruz. İnşaatı tamamlamak için canla başla çalışan mimar, mühendis ve işçiler ile gençlik hizmetleri spor il müdürlüğünün iyi niyetinden asla kuşkumuz yok. Hükümetten samimi bir yaklaşım bekliyoruz ve 4 yıldır tamamlanmayı bekleyen stadyumun son açıklama ışığında 2018 yılında hizmete açılmasını diliyoruz” diye konuştu. TÜMER’DEN TÜRK FUTBOLUNA ÖNEMLİ ÇAĞRI! Tümer, bu vesileyle futbol dünyasındaki ayrı bir soruna da dikkat çekti. Türk futbolunun içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını, kulüplerin altyapısından çok fazla futbolcu yetişmediğini, yabancı sınırının kalkmasıyla birlikte bu sorunun ayyuka çıktığını, ayrıca amatör kulüplerin futbolcularının da profesyonel kulüplerde oynama şansının yok denecek kadar azaldığını ifade eden Tümer, “Daha önce olduğu gibi profesyonel maçlar öncesi amatör kulüp maçlarının aynı stadyumda oynatılması için girişimde bulunulmalıdır. Türkiye Futbol Federasyonu; yabancı spor adamları, teknik direktörler ve binlerce taraftarın izlediği süper lig, 1. Lig ve 2. Lig, 3. Lig maçlarından önce aynı stadyumda amatör sporcularımıza oynama şansı verirse moral, motivasyonun sağlanması ve yeni profesyoneller çıkması adına önemli bir adım atmış olur. Hiç olmazsa bu sayede mahallelerimizdeki yetenekli gençleri birer-ikişer de olsa profesyonelliğe adım attırmış olurlar” diye konuştu. “İKİ STADYUM ADANA İÇİN LÜKS DEĞİL” Sarıçam Stadyumu’nun tamamlanmasıyla birlikte tarihi Adana 5 Ocak Stadyumu’nun akıbetinin sorgulanacağını da hatırlatan Tümer, “Gençlerin daha çok spor yapmasına olanak tanınmak isteniyorsa mevcut 5 Ocak Stadyumu’nun yıkılmaması, tam tersine teknolojik donanımının arttırılarak hizmete devam ettirilmesi sağlanmalıdır. 2.5 milyon nüfusa sahip Adana’da iki stadyum lüks değildir” dedi. Tümer, ayrıca 5 Ocak Stadyumu’nun Adana’nın tarihini yansıttığını, yeni yapılan stadyum isminde ‘Atatürk’ ismine mutlaka yer verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
CHP Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Sarıçam’da yapımı devam eden stadyumda incelemelerde bulundu

 

Milletvekili Tümer’e “Sarıçam Stadyumu, 2018’de tamamlanacak” sözü verildi

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, yapımına devam edilen Sarıçam’daki stadyumda incelemelerde bulundu. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Ataşbak’ın da bulunduğu ziyarette çalışmalarla ilgili bilgi alan Tümer, yapımına 2014 yılında başlanan ve 2016 yılında tamamlanacağı açıklanan stadyumun bir an önce hizmet vermeye başlaması gerektiğini kaydetti.

“2018’DE HİZMETE AÇILMASINI DİLİYORUZ”
Yetkililerle birlikte inşaatı gezen ve stadyumun 2018 yılındaki yeni sezon açılışına yetiştirileceği bilgisi verilen Tümer, “Türkiye’nin 23 kentinde planlanan 25 stadyumun en az 20’si hizmete açılırken Adana’nın Sarıçam ilçesindeki stadyumun inşaat aşamasında kalması Adanalı sporseverleri üzmüştür. Adana’nın merkezi idare tarafından üvey evlat muamelesi görmesini içimize sindiremiyoruz. İnşaatı tamamlamak için canla başla çalışan mimar, mühendis ve işçiler ile gençlik hizmetleri spor il müdürlüğünün iyi niyetinden asla kuşkumuz yok. Hükümetten samimi bir yaklaşım bekliyoruz ve 4 yıldır tamamlanmayı bekleyen stadyumun son açıklama ışığında 2018 yılında hizmete açılmasını diliyoruz” diye konuştu.

TÜMER’DEN TÜRK FUTBOLUNA ÖNEMLİ ÇAĞRI!
Tümer, bu vesileyle futbol dünyasındaki ayrı bir soruna da dikkat çekti. Türk futbolunun içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını, kulüplerin altyapısından çok fazla futbolcu yetişmediğini, yabancı sınırının kalkmasıyla birlikte bu sorunun ayyuka çıktığını, ayrıca amatör kulüplerin futbolcularının da profesyonel kulüplerde oynama şansının yok denecek kadar azaldığını ifade eden Tümer, “Daha önce olduğu gibi profesyonel maçlar öncesi amatör kulüp maçlarının aynı stadyumda oynatılması için girişimde bulunulmalıdır. Türkiye Futbol Federasyonu; yabancı spor adamları, teknik direktörler ve binlerce taraftarın izlediği süper lig, 1. Lig ve 2. Lig, 3. Lig maçlarından önce aynı stadyumda amatör sporcularımıza oynama şansı verirse moral, motivasyonun sağlanması ve yeni profesyoneller çıkması adına önemli bir adım atmış olur. Hiç olmazsa bu sayede mahallelerimizdeki yetenekli gençleri birer-ikişer de olsa profesyonelliğe adım attırmış olurlar” diye konuştu.

“İKİ STADYUM ADANA İÇİN LÜKS DEĞİL”
Sarıçam Stadyumu’nun tamamlanmasıyla birlikte tarihi Adana 5 Ocak Stadyumu’nun akıbetinin sorgulanacağını da hatırlatan Tümer, “Gençlerin daha çok spor yapmasına olanak tanınmak isteniyorsa mevcut 5 Ocak Stadyumu’nun yıkılmaması, tam tersine teknolojik donanımının arttırılarak hizmete devam ettirilmesi sağlanmalıdır. 2.5 milyon nüfusa sahip Adana’da iki stadyum lüks değildir” dedi. Tümer, ayrıca 5 Ocak Stadyumu’nun Adana’nın tarihini yansıttığını, yeni yapılan stadyum isminde ‘Atatürk’ ismine mutlaka yer verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.