“Adana, kamu yatırımlarında yok sayılıyor”

SİYASET 11.06.2018 - 11:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1773+ kez okundu.
 

“Adana, kamu yatırımlarında yok sayılıyor”

CHP Adana milletvekili adayı Dr. Osman Berke Duvan, Adana’nın aldığı kamu yatırımlarının fotoğrafını çekerek önemli tespitlerde bulundu “Bir Adanalıya 154 liralık kamu yatırımı düşüyor!” “Adanalılarla alay mı ediliyor?” “Adana, cezalandırılan bir şehir”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Ekonomist Dr. Osman Berke Duvan, Adana’ya hak ettiği kamu yatırımlarını yapmayanların seçim öncesi “vakit Adana vakti” diyerek Adanalıyla alay etmeye kalktığını söyledi. İÇLER ACISI TABLO! Dr. Duvan, Yatırım Programına alınan kamu yatırımlarının 2018’de illere göre dağılımına bakıldığında Adana’nın aldığı 341 milyon 337 bin liralık kamu yatırımı büyüklüğüyle 81 il içinde 20’inci sırada olduğunu, nüfus dikkate alındığındaysa Adana’nın aldığı kamu yatırımlarının içler acısı düzeyde kaldığını belirtti. 2018’de her bir Adanalıya düşen kamu yatırımının 154 lira olduğuna, bu yatırım tutarıyla Adana’nın 81 il içinde 70’inci sırada kaldığına dikkat çeken Dr. Duvan hükümeti eleştirdi. “ADANA, İHMAL EDİLİYOR” Adana’nın bilinçli bir siyasi tercihle ihmal edilen bir şehir olduğuna dikkat çeken Dr. Duvan, şunları söyledi: “Bunu Ankara’ya, İstanbul’a veya Adana’nın komşu illerine yapılan kamu yatırımlarına bakarak görmek mümkündür. Ankara 2018’de kişi başına 939 liralık kamu yatırımıyla 4’üncü sıradayken, İstanbul 2018’de kişi başına 683 liralık kamu yatırımıyla 81 il içinde 10’uncu sıradadır. 2018’de her 100 liralık kamu yatırımının 16 lirası sadece bu iki ilimize gitmektedir. Diğer yandan komşu illerimizden Kahramanmaraş kişi başına 376 lira ile 30’uncu, Hatay 349 lira ile 36’ıncı, Mersin ise kişi başına 317 lira ile 39’uncu sıradadır.   “KİŞİ BAŞI 154 LİRA!” Adana ise 2018’de kişi başına düşen 154 liralık kamu yatırımıyla 81 vilayet içinde 70’inci sıradadır. Adana toplam kamu yatırımlarının sadece binde 36’sını alabilmektedir.  Elbette biz Adanalıların komşu illerimizin aldığı yatırımlarda gözü yoktur. Ancak Adana’mız en azından komşu iller kadar kamu yatırımını da hak etmektedir. “YANLIŞ TEŞVİK ADANA’DAKİ SANAYİYİ ZAYIFLATIYOR” Adana mevcut hükümetin yanlış teşvik politikalarıyla zaten sanayisi zayıflayan bir şehirdir.Buna bir de kamu yatırımlarının yetersizliği eklendiğinde Adana adeta bilinçli bir şekilde cezalandırılmaktadır. Biz Adanalıların bunu kabul etmesi mümkün değildir. Adana’ya hak ettiği kamu yatırımlarını yapmayanlar şimdi seçim öncesi “vakit Adana vakti” diyerek Adanalıyla adeta alay etmeye kalkmaktadır. Adanalıyla alay etmeyekalkanlar 24 Haziran’da sandıkta en güzel şekilde cevabını alacaktır. Bundan hiç kuşkumuz yoktur.”
CHP Adana milletvekili adayı Dr. Osman Berke Duvan, Adana’nın aldığı kamu yatırımlarının fotoğrafını çekerek önemli tespitlerde bulundu “Bir Adanalıya 154 liralık kamu yatırımı düşüyor!” “Adanalılarla alay mı ediliyor?” “Adana, cezalandırılan bir şehir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Ekonomist Dr. Osman Berke Duvan, Adana’ya hak ettiği kamu yatırımlarını yapmayanların seçim öncesi “vakit Adana vakti” diyerek Adanalıyla alay etmeye kalktığını söyledi.

İÇLER ACISI TABLO!
Dr. Duvan, Yatırım Programına alınan kamu yatırımlarının 2018’de illere göre dağılımına bakıldığında Adana’nın aldığı 341 milyon 337 bin liralık kamu yatırımı büyüklüğüyle 81 il içinde 20’inci sırada olduğunu, nüfus dikkate alındığındaysa Adana’nın aldığı kamu yatırımlarının içler acısı düzeyde kaldığını belirtti. 2018’de her bir Adanalıya düşen kamu yatırımının 154 lira olduğuna, bu yatırım tutarıyla Adana’nın 81 il içinde 70’inci sırada kaldığına dikkat çeken Dr. Duvan hükümeti eleştirdi.
“ADANA, İHMAL EDİLİYOR”

Adana’nın bilinçli bir siyasi tercihle ihmal edilen bir şehir olduğuna dikkat çeken Dr. Duvan, şunları söyledi:

“Bunu Ankara’ya, İstanbul’a veya Adana’nın komşu illerine yapılan kamu yatırımlarına bakarak görmek mümkündür. Ankara 2018’de kişi başına 939 liralık kamu yatırımıyla 4’üncü sıradayken, İstanbul 2018’de kişi başına 683 liralık kamu yatırımıyla 81 il içinde 10’uncu sıradadır. 2018’de her 100 liralık kamu yatırımının 16 lirası sadece bu iki ilimize gitmektedir. Diğer yandan komşu illerimizden Kahramanmaraş kişi başına 376 lira ile 30’uncu, Hatay 349 lira ile 36’ıncı, Mersin ise kişi başına 317 lira ile 39’uncu sıradadır.  

“KİŞİ BAŞI 154 LİRA!”
Adana ise 2018’de kişi başına düşen 154 liralık kamu yatırımıyla 81 vilayet içinde 70’inci sıradadır. Adana toplam kamu yatırımlarının sadece binde 36’sını alabilmektedir.  Elbette biz Adanalıların komşu illerimizin aldığı yatırımlarda gözü yoktur. Ancak Adana’mız en azından komşu iller kadar kamu yatırımını da hak etmektedir.
“YANLIŞ TEŞVİK ADANA’DAKİ SANAYİYİ ZAYIFLATIYOR”
Adana mevcut hükümetin yanlış teşvik politikalarıyla zaten sanayisi zayıflayan bir şehirdir.Buna bir de kamu yatırımlarının yetersizliği eklendiğinde Adana adeta bilinçli bir şekilde cezalandırılmaktadır. Biz Adanalıların bunu kabul etmesi mümkün değildir. Adana’ya hak ettiği kamu yatırımlarını yapmayanlar şimdi seçim öncesi “vakit Adana vakti” diyerek Adanalıyla adeta alay etmeye kalkmaktadır. Adanalıyla alay etmeyekalkanlar 24 Haziran’da sandıkta en güzel şekilde cevabını alacaktır. Bundan hiç kuşkumuz yoktur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.