Adana Koleji’nde mezuniyet coşkusu

EĞİTİM 31.05.2017 - 11:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2451+ kez okundu.
 

Adana Koleji’nde mezuniyet coşkusu

Anadolu ve Fen’den 78 öğrenci mezun oldu
   Adana’nın eğitimdeki 57 yıllık çınarı Adana Koleji’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Bu yıl okullarına veda edecek lise öğrencilerinin mezuniyet töreninde duygusal anlar da yaşandı.    Özel Adana Anadolu ve Fen Lisesi’nin 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni okul bahçesinde yapıldı. Törende, Üniversiteye hazırlıkları nedeniyle yoğun bir yıl geçiren öğrencilerin yanı sıra törene katılan velilerin heyecanları dikkat çekti. Mezun öğrencilerin yürüyüş ve yerlerini almalarıyla başlayan tören, öğretmen ve okul yöneticilerinin yürüyüşü ile devam etti. Ulu önder Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Alaiddin Yetişken, Adana Koleji öğrencilerinin başarılarıyla dikkat çeken, topluma örnek bireyler olduğunu vurguladı, mezun öğrencilere hayallerini asla bırakmamaları ve hedeflerinden vazgeçmemelerini tavsiye etti. Ardından kürsüye gelen Adana Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Hande Melis Gülcan, ailelerince kendilerine emanet edilen öğrencilerin, her biri alanında uzman, üstün nitelikli, dinamik öğretmen ve idareci kadrosunda eğitimlerini aldıklarını kaydetti. Adana Koleji’nin mazisi akademik ve sosyal alanda başarılarla dolu güçlü bir aile olduğunu vurgulayan Gülcan, “57 yıllık deneyimin birikimiyle, vatanını, bayrağını seven, ulu önderimiz Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, kendini tanıyan, en az bir yabancı dili mükemmel bir şekilde kullanabilen, teknolojiye hakim, geleceğe katılımcı, yaratıcı, yapıcı, binlerce birey yetiştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Adana Koleji olarak bizler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş medeniyet yolunda hizmet vermeye daha nice yıllar devam edeceğiz” diye konuştu.    Konuşmaların ardından Özel Adana Fen Lisesi birincisi Mehmet Görkem Gülmen ve Özel Adana Anadolu Lisesi birincisi Selen İşlek okul kütüğüne yıldız çaktılar. İlk 3’e giren öğrencilere şiltlerinin verilmesinin ardından okul birincileri, gelecek öğretim yılında son sınıfta okuyacak arkadaşlarına bayrak ve okul flamayı teslim ettiler. Okul orkestrasında yer alan mezunlara şilt verilmesi sonrası, orkestra mini konser sundu. Başarı belgeleri verilen 78 öğrenci, Adana Koleji Andı’nı okuduktan sonra keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Çeşitli ikramların yapıldığı tören, öğrencilerin müzik eşliğinde aileleri ve öğretmenleriyle birlikte eğlenmeleri ile son buldu.
Anadolu ve Fen’den 78 öğrenci mezun oldu

   Adana’nın eğitimdeki 57 yıllık çınarı Adana Koleji’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Bu yıl okullarına veda edecek lise öğrencilerinin mezuniyet töreninde duygusal anlar da yaşandı.

   Özel Adana Anadolu ve Fen Lisesi’nin 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni okul bahçesinde yapıldı. Törende, Üniversiteye hazırlıkları nedeniyle yoğun bir yıl geçiren öğrencilerin yanı sıra törene katılan velilerin heyecanları dikkat çekti. Mezun öğrencilerin yürüyüş ve yerlerini almalarıyla başlayan tören, öğretmen ve okul yöneticilerinin yürüyüşü ile devam etti. Ulu önder Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Alaiddin Yetişken, Adana Koleji öğrencilerinin başarılarıyla dikkat çeken, topluma örnek bireyler olduğunu vurguladı, mezun öğrencilere hayallerini asla bırakmamaları ve hedeflerinden vazgeçmemelerini tavsiye etti. Ardından kürsüye gelen Adana Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Hande Melis Gülcan, ailelerince kendilerine emanet edilen öğrencilerin, her biri alanında uzman, üstün nitelikli, dinamik öğretmen ve idareci kadrosunda eğitimlerini aldıklarını kaydetti. Adana Koleji’nin mazisi akademik ve sosyal alanda başarılarla dolu güçlü bir aile olduğunu vurgulayan Gülcan, “57 yıllık deneyimin birikimiyle, vatanını, bayrağını seven, ulu önderimiz Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, kendini tanıyan, en az bir yabancı dili mükemmel bir şekilde kullanabilen, teknolojiye hakim, geleceğe katılımcı, yaratıcı, yapıcı, binlerce birey yetiştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Adana Koleji olarak bizler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş medeniyet yolunda hizmet vermeye daha nice yıllar devam edeceğiz” diye konuştu.

   Konuşmaların ardından Özel Adana Fen Lisesi birincisi Mehmet Görkem Gülmen ve Özel Adana Anadolu Lisesi birincisi Selen İşlek okul kütüğüne yıldız çaktılar. İlk 3’e giren öğrencilere şiltlerinin verilmesinin ardından okul birincileri, gelecek öğretim yılında son sınıfta okuyacak arkadaşlarına bayrak ve okul flamayı teslim ettiler. Okul orkestrasında yer alan mezunlara şilt verilmesi sonrası, orkestra mini konser sundu. Başarı belgeleri verilen 78 öğrenci, Adana Koleji Andı’nı okuduktan sonra keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Çeşitli ikramların yapıldığı tören, öğrencilerin müzik eşliğinde aileleri ve öğretmenleriyle birlikte eğlenmeleri ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.