ADANA'LI YÜREĞİR'DE NEFES ALACAK

GÜNDEM 24.04.2017 - 12:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1581+ kez okundu.
 

ADANA'LI YÜREĞİR'DE NEFES ALACAK

  Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçede yeşil alanları her geçen gün çoğaltmaya devam ediyor. Köprülü Mahallesinde 30 bin metrekare alan üzerine kurulu kültür parkı hizmete açtı. Başkan Çelikcan'ın bir diğer önemli hizmeti olan   Atakent Mahallesindeki 54  bin metrekare alana sahip olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adı verilen temalı parkın inşaatı ise hızla devam ediyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan parkın içerisinde her yaştan çocukların faydalanacağı planeteryum,müze binası, gezinti yolları, spor alanları, yürüyüş ve koşu parkurları vs. olacak.   PROJE İHALESİ YAPILDI   Tüm Adanalı'nın nefes alacağı mekanlar yaratama gayreti içerisinde olduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yepyeni projelerle Adanalı'yı buluşturma devam ediyor. Seyhan Nehri'nin Yüreğir yakasında 122 bin metrekare alana sahip yeni parkın müjdesini veren Başkan Çelikcan " Proje İhalesi yapılan park macera temalı olacak. İçerisinde temalı çocuk alanları, aromatik peyzaj alanları olup, botanik park olarak projesi hazırlanıyor." diyerek proje ihalesi tamamlandıktan sonra yapım ihalesine başlayacaklarını belirtti.   Seyhan Nehri ile vatandaşları buluşturmak istediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Dünyada içerisinden böyle temiz bir nehir geçen başka bir şehir yoktur. Ama biz bundan yeterince faydalanamıyoruz. Bu amaçla Orman Bölge Müdürlüğümüze ait olan ve fidanlık olarak kullanılan alanı yeşil alan ve park yapmak üzere tahsisini gerçekleştirdik. Proje ihalesini yaptık ve yakında yapım ihalesini de gerçekleştireceğiz." dedi.   ADANA'DA İLKLER OLACAK   Adana'da  olmayan bir çok yenilikleri buraya getireceklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Yeni yapacağımız parkımızın içerisinde su kayağı tesisi, yüzer sahne, marina anfi, optimis marina, yelken kulübü, ahşap iskele, 2 adet kır kahvesi, emekli ve engelli evleri, festival alanları, seyir terasları ve deniz feneri olacaktır. Adana halkına hayırlı olsun." şeklinde konuştu.   Yeni parkların yanı sıra mevcuttaki parkların da periyodik bakımlarının sürdüğünü, uygun alanlara yeni park inşaatların yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan "Yüreğir'de yeşil alanları hızla çoğaltıyoruz." dedi.  

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçede yeşil alanları her geçen gün çoğaltmaya devam ediyor. Köprülü Mahallesinde 30 bin metrekare alan üzerine kurulu kültür parkı hizmete açtı. Başkan Çelikcan'ın bir diğer önemli hizmeti olan   Atakent Mahallesindeki 54  bin metrekare alana sahip olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adı verilen temalı parkın inşaatı ise hızla devam ediyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan parkın içerisinde her yaştan çocukların faydalanacağı planeteryum,müze binası, gezinti yolları, spor alanları, yürüyüş ve koşu parkurları vs. olacak.

 

PROJE İHALESİ YAPILDI

 

Tüm Adanalı'nın nefes alacağı mekanlar yaratama gayreti içerisinde olduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yepyeni projelerle Adanalı'yı buluşturma devam ediyor. Seyhan Nehri'nin Yüreğir yakasında 122 bin metrekare alana sahip yeni parkın müjdesini veren Başkan Çelikcan " Proje İhalesi yapılan park macera temalı olacak. İçerisinde temalı çocuk alanları, aromatik peyzaj alanları olup, botanik park olarak projesi hazırlanıyor." diyerek proje ihalesi tamamlandıktan sonra yapım ihalesine başlayacaklarını belirtti.

 

Seyhan Nehri ile vatandaşları buluşturmak istediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Dünyada içerisinden böyle temiz bir nehir geçen başka bir şehir yoktur. Ama biz bundan yeterince faydalanamıyoruz. Bu amaçla Orman Bölge Müdürlüğümüze ait olan ve fidanlık olarak kullanılan alanı yeşil alan ve park yapmak üzere tahsisini gerçekleştirdik. Proje ihalesini yaptık ve yakında yapım ihalesini de gerçekleştireceğiz." dedi.

 

ADANA'DA İLKLER OLACAK

 

Adana'da  olmayan bir çok yenilikleri buraya getireceklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Yeni yapacağımız parkımızın içerisinde su kayağı tesisi, yüzer sahne, marina anfi, optimis marina, yelken kulübü, ahşap iskele, 2 adet kır kahvesi, emekli ve engelli evleri, festival alanları, seyir terasları ve deniz feneri olacaktır. Adana halkına hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

 

Yeni parkların yanı sıra mevcuttaki parkların da periyodik bakımlarının sürdüğünü, uygun alanlara yeni park inşaatların yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan "Yüreğir'de yeşil alanları hızla çoğaltıyoruz." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.