ADANA'NIN ADI NEDEN YOK?

GÜNDEM 14.01.2021 - 16:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1697+ kez okundu.
 

ADANA'NIN ADI NEDEN YOK?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı 1,1 milyarlık hibe paketine Adana da dahil edilmeli. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kırsalda yeni yatırımların önünü açmak, istihdamı artırmak ve katma değerli üretim gerçekleştirmek için uygulamaya konulan IPARD 2’de 10. başvuru çağrısını yaptı.
1, 125 MİLYARLIK HİBE ÇAĞRISI   Pakdemirli, sosyal medya hesabından da, “Yatırımcılarımıza sesleniyorum, 1 milyar 125 milyon liralık desteğiniz hazır. Durmayın, azmedin, projenizi yapın, hibenizi alın” diye yazdı. Bakan Pakdemirli’nin açıklamasına göre, 10. Başvuru çağrısıyla Hayvansal üretim sektörü için 45 milyon avro, İşleme-pazarlama sektörü için 80 milyon avro olmak üzere, 125 milyon avro, yani 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketi üreticinin, yetiştiricinin ve yatırımcının hizmetine sunuldu.    DOĞRU: ADANA NEDEN KAPSAM DIŞI TUTULDU?   Bakanın açıkladığı çağrı ilanı kapsamındaki iller arasında ise, tarımın önemli merkezlerinin başında gelen Adana’nın adı yok. Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, “IPARD-2 Onuncu başvuru çağrısıyla tarım ve hayvancılık ürünlerini işleyen tesis yatırımlarına 1 milyar 125 milyon TL hibe paketi açıklandı.  Ülke tarımı için önemli bir destek, teşekkür ederiz. Ama Adana gibi tarımda ilklerin şehri neden kapsam dışı?” diye sordu. Doğru, bu konuda herkesi göreve çağırdı.    İŞTE O ŞANSLI İLLER   Destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller ise şöyle oldu: Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı 1,1 milyarlık hibe paketine Adana da dahil edilmeli. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kırsalda yeni yatırımların önünü açmak, istihdamı artırmak ve katma değerli üretim gerçekleştirmek için uygulamaya konulan IPARD 2’de 10. başvuru çağrısını yaptı.
1, 125 MİLYARLIK HİBE ÇAĞRISI
 
Pakdemirli, sosyal medya hesabından da, “Yatırımcılarımıza sesleniyorum, 1 milyar 125 milyon liralık desteğiniz hazır. Durmayın, azmedin, projenizi yapın, hibenizi alın” diye yazdı. Bakan Pakdemirli’nin açıklamasına göre, 10. Başvuru çağrısıyla Hayvansal üretim sektörü için 45 milyon avro, İşleme-pazarlama sektörü için 80 milyon avro olmak üzere, 125 milyon avro, yani 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketi üreticinin, yetiştiricinin ve yatırımcının hizmetine sunuldu. 
 
DOĞRU: ADANA NEDEN KAPSAM DIŞI TUTULDU?
 
Bakanın açıkladığı çağrı ilanı kapsamındaki iller arasında ise, tarımın önemli merkezlerinin başında gelen Adana’nın adı yok. Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, “IPARD-2 Onuncu başvuru çağrısıyla tarım ve hayvancılık ürünlerini işleyen tesis yatırımlarına 1 milyar 125 milyon TL hibe paketi açıklandı.  Ülke tarımı için önemli bir destek, teşekkür ederiz. Ama Adana gibi tarımda ilklerin şehri neden kapsam dışı?” diye sordu. Doğru, bu konuda herkesi göreve çağırdı. 
 
İŞTE O ŞANSLI İLLER
 
Destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller ise şöyle oldu: Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.