Adana Sanat Paydaşları Ortak Akıl Çalıştayı Yapıldı

14.03.2017 - 11:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2213+ kez okundu.
 

Adana Sanat Paydaşları Ortak Akıl Çalıştayı Yapıldı

  Adana’nın kültür ve sanat konularında problemlerine çözüm bulmak amacıyla, sanatla ilgilenen tüm paydaşları bir araya getiren çalıştay, Seyhan Oteli salonlarında yapıldı. ATAK A.Ş. tarafından desteklenen ve Koordinatörlüğünü Kemal Erdoğan’ın, yöneticiliğini ise eski Kültür Bakanı Tınaz Titiz’in yaptığı çalıştayda yapılan çalışmalar, bir sonuç bildirisiyle açıklandı. Adana Sanat Paydaşları, 2017 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında çok sayıda Adanalı ressamın katılacağı bir Karma Resim Sergisi de açacaklar.   Moderatör Tınaz Titiz çalıştayın “sonuç raporu”nda, bu tür katılımlı çalışmaların diğer paydaşları da kapsayacak biçimde tekrarlanmasının son derece yararlı olacağını söyledi. Titiz, sorulara verilen cevaplar içinde ağırlığın “insan kaynağı” ile ilgili olduğunu belirterek “bu çalışmanın en önemli noktası, ortaya çıkan çözümlerin uygulanması ve uygulamaların izlenerek, önüne çıkabilecek engelleri aşabilecek önlemlerin tanımlanarak gerekenlerin yapılmasıdır” dedi. Ayrıca katılımcıların hiç fire vermeden çalışma sonuna kadar enerjilerini ve katkı yapma arzularını kaybetmeyişlerinin ileriye doğru ümitleri güçlendiren bir özellik olarak gözlendiğinin altını çizdi.   Çalıştayın koordinatörü Kemal Erdoğan, sonuç raporunu şöyle değerlendirdi: “Bütünsel bir planımız yok. Paydaşlar arası iletişim çok zayıf. Ortak vizyon ve ortak hedeflerimiz yok. Karnaval’ın içeriğini kültür ve sanatla zenginleştirmek ve Adana’yı bir kültür sanat şehrine dönüştürmek istiyorsak çalıştay sonuçlarına sahip çıkmalıyız. Adana Sanat Paydaşları çalıştay raporu eksik yönlerimizi gösteren bir sonuç raporu. Rapor çalıştaya katılan katılmayan ilgili tüm kurumlara dağıtılacak, ve internet üzerinden herkesin katkılarına açık olacak” Kemal Erdoğan, ayrıca Mart ayında çalıştay için bir değerlendirme toplantısı yapmayı planladıklarını da söyledi.    Sanatseverler internet üzerinden katılıma devam ediyor Tınaz Titiz tarafından hazırlanan moderatör raporu ve yönetici özeti ile Kemal Erdoğan’ın değerlendirmelerini de içeren çalıştayla ilgili rapor, video ve fotoğraflar www.adabul.com üzerinden yayınlanıyor. Ayrıca isteyen herkes yorum sayfasından çalıştayın soru ve cevapları ile ilgili yorum yaparak sürece katılabiliyorlar. 

 

Adana’nın kültür ve sanat konularında problemlerine çözüm bulmak amacıyla, sanatla ilgilenen tüm paydaşları bir araya getiren çalıştay, Seyhan Oteli salonlarında yapıldı. ATAK A.Ş. tarafından desteklenen ve Koordinatörlüğünü Kemal Erdoğan’ın, yöneticiliğini ise eski Kültür Bakanı Tınaz Titiz’in yaptığı çalıştayda yapılan çalışmalar, bir sonuç bildirisiyle açıklandı. Adana Sanat Paydaşları, 2017 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında çok sayıda Adanalı ressamın katılacağı bir Karma Resim Sergisi de açacaklar.

 

Moderatör Tınaz Titiz çalıştayın “sonuç raporu”nda, bu tür katılımlı çalışmaların diğer paydaşları da kapsayacak biçimde tekrarlanmasının son derece yararlı olacağını söyledi. Titiz, sorulara verilen cevaplar içinde ağırlığın “insan kaynağı” ile ilgili olduğunu belirterek “bu çalışmanın en önemli noktası, ortaya çıkan çözümlerin uygulanması ve uygulamaların izlenerek, önüne çıkabilecek engelleri aşabilecek önlemlerin tanımlanarak gerekenlerin yapılmasıdır” dedi. Ayrıca katılımcıların hiç fire vermeden çalışma sonuna kadar enerjilerini ve katkı yapma arzularını kaybetmeyişlerinin ileriye doğru ümitleri güçlendiren bir özellik olarak gözlendiğinin altını çizdi.

 

Çalıştayın koordinatörü Kemal Erdoğan, sonuç raporunu şöyle değerlendirdi: “Bütünsel bir planımız yok. Paydaşlar arası iletişim çok zayıf. Ortak vizyon ve ortak hedeflerimiz yok. Karnaval’ın içeriğini kültür ve sanatla zenginleştirmek ve Adana’yı bir kültür sanat şehrine dönüştürmek istiyorsak çalıştay sonuçlarına sahip çıkmalıyız. Adana Sanat Paydaşları çalıştay raporu eksik yönlerimizi gösteren bir sonuç raporu. Rapor çalıştaya katılan katılmayan ilgili tüm kurumlara dağıtılacak, ve internet üzerinden herkesin katkılarına açık olacak” Kemal Erdoğan, ayrıca Mart ayında çalıştay için bir değerlendirme toplantısı yapmayı planladıklarını da söyledi. 

 

Sanatseverler internet üzerinden katılıma devam ediyor

Tınaz Titiz tarafından hazırlanan moderatör raporu ve yönetici özeti ile Kemal Erdoğan’ın değerlendirmelerini de içeren çalıştayla ilgili rapor, video ve fotoğraflar www.adabul.com üzerinden yayınlanıyor. Ayrıca isteyen herkes yorum sayfasından çalıştayın soru ve cevapları ile ilgili yorum yaparak sürece katılabiliyorlar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.