“ADANA’YA ADANALI KAYSERİLİ KADAR SAHİP ÇIKMALI”

KÜLTÜR-SANAT 11.06.2017 - 14:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1532+ kez okundu.
 

“ADANA’YA ADANALI KAYSERİLİ KADAR SAHİP ÇIKMALI”

ADANA-Adana’da kurulu Kayseri Erciyes Anadolu Derneği Başkanı Uğur Büyükkantarcı, “Adana’nın sanayileşmede büyümesi ve üreterek kazanması için elimizi taşın altına koymaktayız” dedi.        “ADANA’NIN PARASI YATARIMA DÖNMÜYOR” Kayseri Erciyes Anadolu Derneği yönetimi, üyelerini iftar yemeğinde bluşturdu. Kayserili kadar Adanalı’nın da Adana’ya sahip çıkması gerektiğini söyleyen Büyükkantarcı, “Düşünün bir Sabancı Grubu yıllarca Adana’yı çok şey verdi. Belli bir yerden sonra, bazı olaylardan dolayı tamamen İstanbul’a gittiler. Adana’da para var ama bankalarda, yastık altında duruyor fakat yatırıma dönmüyor. Bunu biz Kayserililer değil, Adana’nın yerlileri yapıyor. Adanalı Kayserili kadar Adana’ya sahip çıkmalı ki kendini sollayan Kayseri’yi yakalayabilsin” diye konuştu.   “ADANA’DA 234 BİN KAYSERİLİ VAR” Adana’da 234 bin Kayserili’nin yaşadığını ifade eden  Kayseri Erciyes Anadolu Derneği Başkanı Uğur Büyükkantarcı, “135 bin tanesinin nüfus kağıdında Kayserili yazar. Geri kalanlar da, bunların ikinci ve üçüncü nesil çocuk ve torunlarından oluşuyor. Yani Adana’da hemen hemen 10 kişiden biri Kayserili…” dedi. Başkan Büyükkantarcı,    Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı ünlü işadamı Tarkan Kulak, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü ve yine ünlü işadamlarından İsrafil Uçurum’un da derneklerine üye olduklarını söyledi. “ÖĞRENCİLERE BURS VERECEĞİZ” Yakında üniversite öğrencilerine burs vereceklerini bilerten  Başkan Büyükkantacı, “Bu konuda çalışmalara başladık.  Önümüzdeki eğitim sezonunda 50 öğrenci ile başlayacağız ve bunu kademeli olarak arttıracağız” diye konuştu.  İftar yemeğine CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Kayserili işadamları ve yüzlerce dernek üyesi katıldı. (EGEMEN)  

ADANA-Adana’da kurulu Kayseri Erciyes Anadolu Derneği Başkanı Uğur Büyükkantarcı, “Adana’nın sanayileşmede büyümesi ve üreterek kazanması için elimizi taşın altına koymaktayız” dedi.       

“ADANA’NIN PARASI YATARIMA DÖNMÜYOR”

Kayseri Erciyes Anadolu Derneği yönetimi, üyelerini iftar yemeğinde bluşturdu.

Kayserili kadar Adanalı’nın da Adana’ya sahip çıkması gerektiğini söyleyen Büyükkantarcı, “Düşünün bir Sabancı Grubu yıllarca Adana’yı çok şey verdi. Belli bir yerden sonra, bazı olaylardan dolayı tamamen İstanbul’a gittiler. Adana’da para var ama bankalarda, yastık altında duruyor fakat yatırıma dönmüyor. Bunu biz Kayserililer değil, Adana’nın yerlileri yapıyor. Adanalı Kayserili kadar Adana’ya sahip çıkmalı ki kendini sollayan Kayseri’yi yakalayabilsin” diye konuştu.  

“ADANA’DA 234 BİN KAYSERİLİ VAR”

Adana’da 234 bin Kayserili’nin yaşadığını ifade eden  Kayseri Erciyes Anadolu Derneği Başkanı Uğur Büyükkantarcı, “135 bin tanesinin nüfus kağıdında Kayserili yazar. Geri kalanlar da, bunların ikinci ve üçüncü nesil çocuk ve torunlarından oluşuyor. Yani Adana’da hemen hemen 10 kişiden biri Kayserili…” dedi.

Başkan Büyükkantarcı,    Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı ünlü işadamı Tarkan Kulak, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü ve yine ünlü işadamlarından İsrafil Uçurum’un da derneklerine üye olduklarını söyledi.

“ÖĞRENCİLERE BURS VERECEĞİZ”

Yakında üniversite öğrencilerine burs vereceklerini bilerten  Başkan Büyükkantacı, “Bu konuda çalışmalara başladık.  Önümüzdeki eğitim sezonunda 50 öğrenci ile başlayacağız ve bunu kademeli olarak arttıracağız” diye konuştu.  İftar yemeğine CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Kayserili işadamları ve yüzlerce dernek üyesi katıldı. (EGEMEN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.