Adana’ya yapılacak yatırımlarda yeni dönem başlıyor

EKONOMİ 23.08.2020 - 15:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2110+ kez okundu.
 

Adana’ya yapılacak yatırımlarda yeni dönem başlıyor

  Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Cumhurbaşkanlığı imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan, “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile yapılan düzenlemeleri değerlendirdi. Başkan Menevşe, Adana’ya yapılacak yatırımlar için yeni bir dönemin başladığını belirterek; “Bu kararla Adana’ya yapılacak olan yatırımların önü daha fazla açılacaktır. Adana aslında köklü bir sanayi geçmişine sahip ve Türkiye’de sanayileşmiş ilk kentler arasında yer alıyor. Zaman içerisinde Adana, yatırımlar açısından ivme kaybetmiş olsa da, son dönemlerde gerek devletimizin gerek valiliğimizin ve gerekse odalar ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde yaptıkları çalışmalar, Adana’nın her zaman cazibe merkezi olarak görülmesini sağlamıştır” dedi. Başkan Menevşe, Adana’nın; coğrafi konumu, doğal kaynakları, iklimi, yetişmiş insan gücü, ulaşım ve lojistik imkânlarıyla tam bir yatırım kenti olduğunu vurguladı. Söz konusu kararla 2021 yılı itibariyle Adana’ya yapılacak yatırımların bundan böyle “3’üncü Bölge” kategorisinde teşvikten faydalandırılacağını kaydeden Atila Menevşe sözlerine şöyle devam etti: “3’üncü Bölge kapsamında Adana’mıza yatırım yapacak olan yatırımcılara; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz veya kar payı desteği, gelir vergisi stopajı desteğinde sağlanan avantajların oranı artmış olacaktır. Bu da Adana ve ilçelerinde yatırımı daha da cazip hale getirecektir.” Menevşe; yatırımların OSB içerisinde veya Yumurtalık, İmamoğlu, Karataş, Karaisalı, Tufanbeyli, Aladağ, Feke ve Saimbeyli ilçelerinden herhangi birisinde yapılması durumunda ise 4’üncü Bölge kategorisinden değerlendirileceğini ve çok daha avantajlı teşviklerin sunulacağını ifade etti. ATO Başkanı Atila Menevşe, alınan kararların Adana’ya hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

 

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Cumhurbaşkanlığı imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan, “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile yapılan düzenlemeleri değerlendirdi.

Başkan Menevşe, Adana’ya yapılacak yatırımlar için yeni bir dönemin başladığını belirterek; “Bu kararla Adana’ya yapılacak olan yatırımların önü daha fazla açılacaktır. Adana aslında köklü bir sanayi geçmişine sahip ve Türkiye’de sanayileşmiş ilk kentler arasında yer alıyor. Zaman içerisinde Adana, yatırımlar açısından ivme kaybetmiş olsa da, son dönemlerde gerek devletimizin gerek valiliğimizin ve gerekse odalar ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde yaptıkları çalışmalar, Adana’nın her zaman cazibe merkezi olarak görülmesini sağlamıştır” dedi.

Başkan Menevşe, Adana’nın; coğrafi konumu, doğal kaynakları, iklimi, yetişmiş insan gücü, ulaşım ve lojistik imkânlarıyla tam bir yatırım kenti olduğunu vurguladı. Söz konusu kararla 2021 yılı itibariyle Adana’ya yapılacak yatırımların bundan böyle “3’üncü Bölge” kategorisinde teşvikten faydalandırılacağını kaydeden Atila Menevşe sözlerine şöyle devam etti:

“3’üncü Bölge kapsamında Adana’mıza yatırım yapacak olan yatırımcılara; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz veya kar payı desteği, gelir vergisi stopajı desteğinde sağlanan avantajların oranı artmış olacaktır. Bu da Adana ve ilçelerinde yatırımı daha da cazip hale getirecektir.”

Menevşe; yatırımların OSB içerisinde veya Yumurtalık, İmamoğlu, Karataş, Karaisalı, Tufanbeyli, Aladağ, Feke ve Saimbeyli ilçelerinden herhangi birisinde yapılması durumunda ise 4’üncü Bölge kategorisinden değerlendirileceğini ve çok daha avantajlı teşviklerin sunulacağını ifade etti.

ATO Başkanı Atila Menevşe, alınan kararların Adana’ya hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.