ADANALI ÇİFTÇİLERİMİZE ÖZVERİYLE HİZMET EDEN 24 SULAMA BİRLİĞİMİZİN

SİYASET 26.10.2018 - 12:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1967+ kez okundu.
 

ADANALI ÇİFTÇİLERİMİZE ÖZVERİYLE HİZMET EDEN 24 SULAMA BİRLİĞİMİZİN

  Su tüketiminin en yoğun olduğu sektör % 73 ile birinci sırada tarım sektörüdür. Çiftçilerimizin tarım sektöründe su ve suyun yönetilmesiyle ilgili olarak kurdukları Sulama Birlikleri kâr amacı gütmeden çalışan kamu tüzel kişiliğine sahiptir. Adana İlimizde özveriyle görev yapan 24 Sulama Birliğinde Birlik Müdürü, Sayman, İşletme-Harita-Su Dağıtım Teknisyeni, Tahsildar, İş Makinesi Operatörü, Büro Memuru, Şoför, Hizmetli vb. toplam 372 personeliyle özveriyle görev yapan personel sayesinde 30.933 mükellefe ait 223.935 hektar tarım alanı sulama hizmeti almaktadır.             08.03.2011 tarihli ve 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanununun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “seçim usulü” ibaresinin ve (h) bendinde yer alan “kurucular kurul veya birlik meclisi tarafından” ibarelerinin, ayrıca bu konunun gene 47 nci maddesinin “Başkanlığın oluşumu ve başkanın görev ve yetkileri” başlığıyla birlikte 19.04.2018 ve 7139 sayılı Kanunla değiştirilerek çiftçilerimizin elinde bulunan Sulama Birliklerinin yönetimide ellerinden alınmış, bürokratlara verilmiştir.             Örnek; Adana Aşağı Seyhan Ovasında Yüreğir tarafında toplam 83.000 hektar genişliğindeki sulama alanında 10 adet birlik, Seyhan bölgesinde toplam 63.000 hektar genişliğindeki sulama alanında ise 8 adet birliğe sadece iki bürokrat birlik başkanı olarak atanmıştır.             Adanalı çiftçilerimizin, akademisyenlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak görüşleri doğrultusunda; sulama birliklerimizin faaliyetlerinin ekonomik, süratli, verimli ve koordinasyonunun daha kolay olması için;   Adana İlimizdeki 24 sulama birliğinin 372 personeliyle birlikte 223.935 hektar alanın sulanmasına dair iş ve işlemlerin; 2 birlik altında toplanmasını doğru ve yeterli midir? Bu konuda çiftçilerimizin, akademisyenlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alındı mı?     Sulama Birliklerimizce çok önemli olan ve ivedi talep edilen; pompajlı sulama tesisler için “enerji desteği” sağlanacak mı? Bu hususta ilgili kurumlarla görüşülerek ortak bir çalışma yaptınız mı? Yapılmadıysa bu çalışmayı yapmayı ve kamuoyuna bir açıklama yapacakmısınız?     DSİ tarafından atanan iki Sulama Birliği Başkanlarının göreve geldikleri günden bugüne kadar Adanalı çiftçilerimiz için hangi çalışmaları yaptı? Yapmadılarsa herhangi bir projeleri varmı?     Adana sol sahilde yer alan 11 Sulama Birliğinin Başkanlığına bir bürokratın atanması doğru mudur?     Adana sağ sahilde bulunan 10 Sulama Birliğinin başkanlığına bir bürokratın atanması doğru mudur? Neden buraya çiftçilerimizden bir tanesi atanmamıştır?     Yüreğir ovasındaki birliklerin 3 Birlik, Seyhan’daki birliklerin 2 Birlik olacak şekilde birleştirilmesi daha doğru değil midir?                  

 

Su tüketiminin en yoğun olduğu sektör % 73 ile birinci sırada tarım sektörüdür. Çiftçilerimizin tarım sektöründe su ve suyun yönetilmesiyle ilgili olarak kurdukları Sulama Birlikleri kâr amacı gütmeden çalışan kamu tüzel kişiliğine sahiptir.

Adana İlimizde özveriyle görev yapan 24 Sulama Birliğinde Birlik Müdürü, Sayman, İşletme-Harita-Su Dağıtım Teknisyeni, Tahsildar, İş Makinesi Operatörü, Büro Memuru, Şoför, Hizmetli vb. toplam 372 personeliyle özveriyle görev yapan personel sayesinde 30.933 mükellefe ait 223.935 hektar tarım alanı sulama hizmeti almaktadır.

            08.03.2011 tarihli ve 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanununun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “seçim usulü” ibaresinin ve (h) bendinde yer alan “kurucular kurul veya birlik meclisi tarafından” ibarelerinin, ayrıca bu konunun gene 47 nci maddesinin “Başkanlığın oluşumu ve başkanın görev ve yetkileri” başlığıyla birlikte 19.04.2018 ve 7139 sayılı Kanunla değiştirilerek çiftçilerimizin elinde bulunan Sulama Birliklerinin yönetimide ellerinden alınmış, bürokratlara verilmiştir.

            Örnek; Adana Aşağı Seyhan Ovasında Yüreğir tarafında toplam 83.000 hektar genişliğindeki sulama alanında 10 adet birlik, Seyhan bölgesinde toplam 63.000 hektar genişliğindeki sulama alanında ise 8 adet birliğe sadece iki bürokrat birlik başkanı olarak atanmıştır.

            Adanalı çiftçilerimizin, akademisyenlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak görüşleri doğrultusunda; sulama birliklerimizin faaliyetlerinin ekonomik, süratli, verimli ve koordinasyonunun daha kolay olması için;

 

Adana İlimizdeki 24 sulama birliğinin 372 personeliyle birlikte 223.935 hektar alanın sulanmasına dair iş ve işlemlerin; 2 birlik altında toplanmasını doğru ve yeterli midir? Bu konuda çiftçilerimizin, akademisyenlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alındı mı?

 

 

Sulama Birliklerimizce çok önemli olan ve ivedi talep edilen; pompajlı sulama tesisler için “enerji desteği” sağlanacak mı? Bu hususta ilgili kurumlarla görüşülerek ortak bir çalışma yaptınız mı? Yapılmadıysa bu çalışmayı yapmayı ve kamuoyuna bir açıklama yapacakmısınız?

 

 

DSİ tarafından atanan iki Sulama Birliği Başkanlarının göreve geldikleri günden bugüne kadar Adanalı çiftçilerimiz için hangi çalışmaları yaptı? Yapmadılarsa herhangi bir projeleri varmı?

 

 

Adana sol sahilde yer alan 11 Sulama Birliğinin Başkanlığına bir bürokratın atanması doğru mudur?

 

 

Adana sağ sahilde bulunan 10 Sulama Birliğinin başkanlığına bir bürokratın atanması doğru mudur? Neden buraya çiftçilerimizden bir tanesi atanmamıştır?

 

 

Yüreğir ovasındaki birliklerin 3 Birlik, Seyhan’daki birliklerin 2 Birlik olacak şekilde birleştirilmesi daha doğru değil midir?

 

 

 

       
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.