Adanalı çiftçi ayçiçeğini sevdi!

GÜNDEM 17.06.2018 - 14:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1962+ kez okundu.
 

Adanalı çiftçi ayçiçeğini sevdi!

  Türkiye’nin ürün ambarı Adana, yılın 4 mevsimi elde edilen sebze ve meyvenin yanı sıra yağ ve şeker sanayi için üretilen ayçiçeği ve mısırda da dikkat çeken illerin başında geliyor.  Adana ayçiçeği üretiminde son yıllarda sayılı merkezlerden biri hali gelirken üretimin yüzde 20’lik kısmını karşılıyor. Adana’da yaklaşık 600 bin dekarlık alanda ayçiçeği ekimi yapılıyor. Bu ürünün açtığı çiçekler tarlalara adeta renk kattı Özellikle Ceyhan yolu üzerindeki tarlalar karayolu kullanarak geçenlere büyük keyif yaşatıyor. Bazı vatandaşlar tarlaların yanlarında durdurdukları araçlarından inerek fotoğraf çekiyor. Yetkililer, ayçiçeği veriminin bu yıl beklenenden daha fazla olmasını beklediklerini belirterek, çiftçinin özellikle yağ sanayinin ham maddesi ayçiçeğine yönlenmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

 

Türkiye’nin ürün ambarı Adana, yılın 4 mevsimi elde edilen sebze ve meyvenin yanı sıra yağ ve şeker sanayi için üretilen ayçiçeği ve mısırda da dikkat çeken illerin başında geliyor.  Adana ayçiçeği üretiminde son yıllarda sayılı merkezlerden biri hali gelirken üretimin yüzde 20’lik kısmını karşılıyor.

Adana’da yaklaşık 600 bin dekarlık alanda ayçiçeği ekimi yapılıyor. Bu ürünün açtığı çiçekler tarlalara adeta renk kattı Özellikle Ceyhan yolu üzerindeki tarlalar karayolu kullanarak geçenlere büyük keyif yaşatıyor. Bazı vatandaşlar tarlaların yanlarında durdurdukları araçlarından inerek fotoğraf çekiyor. Yetkililer, ayçiçeği veriminin bu yıl beklenenden daha fazla olmasını beklediklerini belirterek, çiftçinin özellikle yağ sanayinin ham maddesi ayçiçeğine yönlenmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.