Adanalı gazetecilerin davası bitti

GÜNDEM 16.02.2018 - 12:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3392+ kez okundu.
 

Adanalı gazetecilerin davası bitti

  Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) medya yapılanmasına ilişkin biri tutuklu, 2'si firari 13 gazetecinin yargılandığı dava sonuçlandı.  4 GAZETECİYE HAPİS CEZASI  Tutuklu Aytekin Gezici ile tutuksz yargılanan Yüksel Evsen ve ev hapsi bulanan Abdulah Özyurt ile Mustafa Naim Yalçınal, hapis cezasına mahkum olurken, diyaliz hastası olduğu için hakkında tutuklama kararı verilmedi.  BERAAT EDEN GAZETECİLER Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Hakan Bülent Yardımcı, Rıfat Söylemez, Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Taner Talaş,   Ali Pekmezci,   Abdurrahim Haklıkul ve Osman Palamut hakkında beraat kararı verildi.  AYTEKİN GEZİCİ VE YÜKSEL  EVSEN’E 9  YIL HAPİS CEZASI  Tutuklu Aytekin Gezici’ye örgüt üyeliği suçlamasıyla 9 yıl hapis cezası verildi. Yurt dışında olduğu belirten Yüksel Evsen hakkında 9, yıl, ev hapsi bulunan ve duruşmaya katılmayan Abdullah Özyurt’a 6 yıl ceza verilip hakkında yakalama kararı çıkarılırken, Mustafa Naim Yılçenel’e de 6 yıl ceza verildi. Diyaliz hastası olan Yalçınel hakkında tutuklama kararı çıkarılmadı.  “KUMPASÇILAR UTANSIN” Kararın ardından beraat eden gazeteciler, aileleri ve arkadaşlarıyla birbirlerine sarıldılar.  Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya,”Adalet geç de olsa yerini buluyor. Şimdi bu saatten sonra kumpasçılar utansın” dedi. Duruşmaya CHP Milletvekilleri Dursun Çiçek ve İbrahim Özdiş'te katıldı

 

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) medya yapılanmasına ilişkin biri tutuklu, 2'si firari 13 gazetecinin yargılandığı dava sonuçlandı. 
4 GAZETECİYE HAPİS CEZASI 
Tutuklu Aytekin Gezici ile tutuksz yargılanan Yüksel Evsen ve ev hapsi bulanan Abdulah Özyurt ile Mustafa Naim Yalçınal, hapis cezasına mahkum olurken, diyaliz hastası olduğu için hakkında tutuklama kararı verilmedi. 
BERAAT EDEN GAZETECİLER
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Hakan Bülent Yardımcı, Rıfat Söylemez, Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Taner Talaş,   Ali Pekmezci,   Abdurrahim Haklıkul ve Osman Palamut hakkında beraat kararı verildi. 
AYTEKİN GEZİCİ VE YÜKSEL 
EVSEN’E 9  YIL HAPİS CEZASI 
Tutuklu Aytekin Gezici’ye örgüt üyeliği suçlamasıyla 9 yıl hapis cezası verildi. Yurt dışında olduğu belirten Yüksel Evsen hakkında 9, yıl, ev hapsi bulunan ve duruşmaya katılmayan Abdullah Özyurt’a 6 yıl ceza verilip hakkında yakalama kararı çıkarılırken, Mustafa Naim Yılçenel’e de 6 yıl ceza verildi. Diyaliz hastası olan Yalçınel hakkında tutuklama kararı çıkarılmadı. 
“KUMPASÇILAR UTANSIN”
Kararın ardından beraat eden gazeteciler, aileleri ve arkadaşlarıyla birbirlerine sarıldılar.  Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya,”Adalet geç de olsa yerini buluyor. Şimdi bu saatten sonra kumpasçılar utansın” dedi.

Duruşmaya CHP Milletvekilleri Dursun Çiçek ve İbrahim Özdiş'te katıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.