Adanalı Öğrenciler Tarihi Yaşayarak Öğrendi

DÜNYA 23.05.2018 - 13:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1725+ kez okundu.
 

Adanalı Öğrenciler Tarihi Yaşayarak Öğrendi

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen; ‘Güvenli Gelecek Güvenli Ellerde Projesi’ kapsamında çocuk ve gençlerin, suça karışma ve suç örgütlerinin ağına düşmelerinin önüne geçilmesi amacıyla terör, asayiş ve uyuşturucu madde olaylarının yoğun olduğu mahallelerde yaşayan çocuklara Polis şefkat elini uzattı ve gezi düzenleyerek çocukların Türk tarihini yaşayarak öğrenmelerini sağladı.
Adana Emniyet Müdürü Selami YILDIZ’ın da büyük önem verip, yakından ilgilendiği proje kapsamında 16 okulun katılımıyla ‘Ortaokullar arası Halı Saha Futbol Turnuvası düzenlendi. 32 maç sonunda; Anadolu Ortaokulu birinci, 80. Yıl Ortaokulu ikinci, Sakarya Ortaokulu da üçüncü oldu.  Birincilik elde eden takıma bisiklet, ikinciye kol saati, üçüncü olan takımada MP3 çalar hediye edildi. Öğrencilere verilen ödüller bununla da sınırlı kalmadı. Turnuvada ilk üçe giren toplam 30 çocuk, 8-11 Mayıs tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’u kapsayan bir geziye katıldı.  Toplum Destekli Polislik Şube’de görevli 4 polis ve 3 öğretmen eşliğinde Adana’dan yola çıkan öğrenciler, Ankara’da Anıtkabir, İstanbul’da da Sultan Ahmet Cami, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi, Mina Türk, İstanbul Akvaryum, Eyüp Sultan Cami ve 1453 Panorama gibi tarihi mekânları gezip, Boğaz’da tekne turuna çıktılar. Televizyonda gördükleri İstanbul ve Ankara gibi kentlerin tarihi ve turistlik yerlerini ziyaret eden çocuklar burada bol bol fotoğraf çektiler, geziye katılan çocukların birçoğunun hayatlarında ilk kez şehir dışına çıktıkları gözlemlendi. Tarihi yaşayarak öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Adanalı çocuklar düzenlenen geziden dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdiler. Projeyi değerlendiren Adana Emniyet Müdürü Selami YILDIZ, ‘Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’ kapsamında hayata geçirmiş oldukları ‘Güvenli Gelecek Güvenli Ellerde Projesi’ndeki amaçlarının; Adana’ya iç göçle gelen ailelerin yoğun olarak yaşadığı, terör, asayiş ve uyuşturucu madde gibi olayların sıklıkla yaşandığı mahallerdeki çocuk ve gençlere ulaşmak olduğunu anlattı. YILDIZ, “Bu çocuk ve gençlerin, suça karışma ve suç örgütlerinin ağına düşme riskindeki, maddi durumu zayıf fakat okul başarısı yüksek, ilk ve ortaokul öğrencilerinin suçtan uzak durmaları, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle bilgi ve görgülerinin arttırılması, kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri, kent yaşamına daha kolay uyum sağlayabilmeleri ve toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerinin arttırılması amaçlanıyor” dedi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen; ‘Güvenli Gelecek Güvenli Ellerde Projesi’ kapsamında çocuk ve gençlerin, suça karışma ve suç örgütlerinin ağına düşmelerinin önüne geçilmesi amacıyla terör, asayiş ve uyuşturucu madde olaylarının yoğun olduğu mahallelerde yaşayan çocuklara Polis şefkat elini uzattı ve gezi düzenleyerek çocukların Türk tarihini yaşayarak öğrenmelerini sağladı.

Adana Emniyet Müdürü Selami YILDIZ’ın da büyük önem verip, yakından ilgilendiği proje kapsamında 16 okulun katılımıyla ‘Ortaokullar arası Halı Saha Futbol Turnuvası düzenlendi. 32 maç sonunda; Anadolu Ortaokulu birinci, 80. Yıl Ortaokulu ikinci, Sakarya Ortaokulu da üçüncü oldu.  Birincilik elde eden takıma bisiklet, ikinciye kol saati, üçüncü olan takımada MP3 çalar hediye edildi.

Öğrencilere verilen ödüller bununla da sınırlı kalmadı. Turnuvada ilk üçe giren toplam 30 çocuk, 8-11 Mayıs tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’u kapsayan bir geziye katıldı.  Toplum Destekli Polislik Şube’de görevli 4 polis ve 3 öğretmen eşliğinde Adana’dan yola çıkan öğrenciler, Ankara’da Anıtkabir, İstanbul’da da Sultan Ahmet Cami, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi, Mina Türk, İstanbul Akvaryum, Eyüp Sultan Cami ve 1453 Panorama gibi tarihi mekânları gezip, Boğaz’da tekne turuna çıktılar.

Televizyonda gördükleri İstanbul ve Ankara gibi kentlerin tarihi ve turistlik yerlerini ziyaret eden çocuklar burada bol bol fotoğraf çektiler, geziye katılan çocukların birçoğunun hayatlarında ilk kez şehir dışına çıktıkları gözlemlendi. Tarihi yaşayarak öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Adanalı çocuklar düzenlenen geziden dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdiler.

Projeyi değerlendiren Adana Emniyet Müdürü Selami YILDIZ, ‘Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’ kapsamında hayata geçirmiş oldukları ‘Güvenli Gelecek Güvenli Ellerde Projesi’ndeki amaçlarının; Adana’ya iç göçle gelen ailelerin yoğun olarak yaşadığı, terör, asayiş ve uyuşturucu madde gibi olayların sıklıkla yaşandığı mahallerdeki çocuk ve gençlere ulaşmak olduğunu anlattı.

YILDIZ, “Bu çocuk ve gençlerin, suça karışma ve suç örgütlerinin ağına düşme riskindeki, maddi durumu zayıf fakat okul başarısı yüksek, ilk ve ortaokul öğrencilerinin suçtan uzak durmaları, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle bilgi ve görgülerinin arttırılması, kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri, kent yaşamına daha kolay uyum sağlayabilmeleri ve toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerinin arttırılması amaçlanıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.