Adanalı öğrencilerin dünya başarısı

EĞİTİM 26.09.2017 - 12:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1664+ kez okundu.
 

Adanalı öğrencilerin dünya başarısı

      Adanalı öğrenciler, Michigan ve Cambridge üniversitelerinin işbirliğiyle oluşturulan Cambridge Michigan Language Assessment’ın (CaMLA) düzenlediği yabancı dil sınavında, dünya ortalamasının üzerinde başarı elde ettiler.     İngilizce dil çalışmalarında öne çıkan, İngilizce eğitim alanında uluslararası geçerliliğe sahip CaMLA Seviye Belirleme Sınavı’na Adana’da bu sınavı yapabilme yetkisi bulunan Erkan Koleji’nin öğrencileri de katıldılar. Geçtiğimiz mayıs ayında uygulanan CaMLA sınavında başarılı olan öğrencilerin sınav giriş ücreti Erkan Koleji yönetimi tarafından üstlenildi ve sınav öğrencilere hediye olarak gerçekleşti. 100 öğrencinin katıldığı sınavla öğrencilerin dünya çocuklarıyla İngilizce seviyeleri karşılaştırıldı. Öğrenciler okuma-yazma, kelime bilgisi, dil bilgisi, konuşma ve dinlediğini anlama becerileri açısından değerlendirildi. Değerlendirme sonunda tamamı başarılı olan öğrencilere belgeleri okulda düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, başarılı öğrencilerin yanı sıra bu başarıda büyük emeği bulunan İngilizce Bölüm Başkanı İpek Öz ve İngilizce öğretmenlerini kutladılar. Bu sınavla Erkan Koleji öğrencilerinin yaşıtlarıyla İngilizce seviyelerini karşılaştırma fırsatı yakaladığını belirten Erkan Koleji İngilizce Bölüm Başkanı İpek Öz de, “CaMLA Sınavı’na okulumuzun 3, 4, 5, 6, 7, 9 ve 11’inci sınıf öğrencileri katıldılar. Bu sınava katılan öğrencilerimizin hepsi sertifika alarak yüzde 100 başarı gösterdiler. Bu başarımızın yanı sıra CaMLA yöneticileri, bu sınava katılan öğrencilerin sınavdaki dünya başarı ortalamalarının yüzde 66 olduğunu, okulumuz öğrencilerinin sınavda ortalama yüzde 90 başarı elde ederek, dünya ortalamasının üzerinde başarı elde ettiklerini bildirdiler. Bu da bizi mutlu etti, gururlandırdı. Öğrencilerimizin dünya ortalaması üzerinde elde ettikleri başarı okulumuzun dil eğitime verdiği önemin ve çalışmanın bir ürünüdür” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere CaMLA Sınavı başarı sertifikaları verildi. 

 

    Adanalı öğrenciler, Michigan ve Cambridge üniversitelerinin işbirliğiyle oluşturulan Cambridge Michigan Language Assessment’ın (CaMLA) düzenlediği yabancı dil sınavında, dünya ortalamasının üzerinde başarı elde ettiler.

    İngilizce dil çalışmalarında öne çıkan, İngilizce eğitim alanında uluslararası geçerliliğe sahip CaMLA Seviye Belirleme Sınavı’na Adana’da bu sınavı yapabilme yetkisi bulunan Erkan Koleji’nin öğrencileri de katıldılar. Geçtiğimiz mayıs ayında uygulanan CaMLA sınavında başarılı olan öğrencilerin sınav giriş ücreti Erkan Koleji yönetimi tarafından üstlenildi ve sınav öğrencilere hediye olarak gerçekleşti. 100 öğrencinin katıldığı sınavla öğrencilerin dünya çocuklarıyla İngilizce seviyeleri karşılaştırıldı. Öğrenciler okuma-yazma, kelime bilgisi, dil bilgisi, konuşma ve dinlediğini anlama becerileri açısından değerlendirildi. Değerlendirme sonunda tamamı başarılı olan öğrencilere belgeleri okulda düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, başarılı öğrencilerin yanı sıra bu başarıda büyük emeği bulunan İngilizce Bölüm Başkanı İpek Öz ve İngilizce öğretmenlerini kutladılar. Bu sınavla Erkan Koleji öğrencilerinin yaşıtlarıyla İngilizce seviyelerini karşılaştırma fırsatı yakaladığını belirten Erkan Koleji İngilizce Bölüm Başkanı İpek Öz de, “CaMLA Sınavı’na okulumuzun 3, 4, 5, 6, 7, 9 ve 11’inci sınıf öğrencileri katıldılar. Bu sınava katılan öğrencilerimizin hepsi sertifika alarak yüzde 100 başarı gösterdiler. Bu başarımızın yanı sıra CaMLA yöneticileri, bu sınava katılan öğrencilerin sınavdaki dünya başarı ortalamalarının yüzde 66 olduğunu, okulumuz öğrencilerinin sınavda ortalama yüzde 90 başarı elde ederek, dünya ortalamasının üzerinde başarı elde ettiklerini bildirdiler. Bu da bizi mutlu etti, gururlandırdı. Öğrencilerimizin dünya ortalaması üzerinde elde ettikleri başarı okulumuzun dil eğitime verdiği önemin ve çalışmanın bir ürünüdür” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere CaMLA Sınavı başarı sertifikaları verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.