Adaylara tercih rehberliğinde tam destek!

GÜNDEM 20.07.2018 - 09:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2434+ kez okundu.
 

Adaylara tercih rehberliğinde tam destek!

YKS’nin ardından aday öğrencilerin gözü 31 Temmuz’da. Puanların açıklanmasıyla birlikte adaylar için ikinci maraton, tercih dönemi başlayacak. Uzmanlar tercih döneminin çok önemli olduğuna dikkat çekerken Üsküdar Üniversitesi adayları bu süreçte yalnız bırakmıyor. Tercih danışmanlarından oluşan 11 kişilik uzman ekip adaylara doğru tercihte yol gösteriyor. Üsküdar Üniversitesi, bu yıl da üniversite aday öğrencilerine, aldıkları puanlara göre, doğru bölümleri tercih etmeleri için 11 uzman rehber eşliğinde hizmet verecek. Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, yoğun bir sınav maratonunu geride bırakan, tercih aşamasına gelen öğrenci adayları ve ailelerine geniş uzman kadrosu ile kapılarını açtı. Tercih maratonu başlıyor Tercih ve tanıtım günleri kapsamında Üsküdar Üniversitesine gelen aday öğrenciler, gün boyu kendilerini bekleyen öğretim üyeleri, birim yöneticileri ve rehber öğrenciler eşliğinde kampüsü gezerek, bölümler hakkında bilgi alıp, üniversiteyi yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Akademisyenlerle yüz yüze görüşebilen öğrenciler, Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile de bir araya gelme imkânı buluyor. Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi, Uzman Psikolojik Danışman ve Kariyer Danışmanı Ece Tözeniş, geçmiş yıllara göre bu yıl tercih süresinin kısaltıldığını, bu dönemde araştırma yapılmasını ve tercih dönemine kadar mutlaka adayların tercih danışmanları ile görüşmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Adayların bu yılda 24 tercih yapabileceğini belirten Tözeniş, 31 Temmuz’da puanların açıklanmasıyla adayların 7-14 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapabileceklerini, tercih döneminde ekibiyle birlikte adayların yanlarında olduklarını söyledi. Üniversiteleri ziyaret edin Üniversitelerin büyük bir kısmının tercih ve tanıtım günlerine başladığını belirten Ece Tözeniş, şunları söyledi: “Bu günlere katılarak üniversitelerin sağladıkları olanaklar, burslar, eğitim-öğretim imkânları ile ilgili detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Böylece resmi tercih sürecinde de tercih listenizi oluşturmak için çalışmalarınızı yapabilirsiniz.”   Kariyer Testi, yol gösterebilir Tözeniş, bu çalışmalar öncesinde ve sonrasında hala kararsız olan adaylar da Kariyer Testini çözerek ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun meslekleri görme şansına sahip olabileceklerini ifade etti.

YKS’nin ardından aday öğrencilerin gözü 31 Temmuz’da. Puanların açıklanmasıyla birlikte adaylar için ikinci maraton, tercih dönemi başlayacak. Uzmanlar tercih döneminin çok önemli olduğuna dikkat çekerken Üsküdar Üniversitesi adayları bu süreçte yalnız bırakmıyor. Tercih danışmanlarından oluşan 11 kişilik uzman ekip adaylara doğru tercihte yol gösteriyor.

Üsküdar Üniversitesi, bu yıl da üniversite aday öğrencilerine, aldıkları puanlara göre, doğru bölümleri tercih etmeleri için 11 uzman rehber eşliğinde hizmet verecek.

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, yoğun bir sınav maratonunu geride bırakan, tercih aşamasına gelen öğrenci adayları ve ailelerine geniş uzman kadrosu ile kapılarını açtı.

Tercih maratonu başlıyor

Tercih ve tanıtım günleri kapsamında Üsküdar Üniversitesine gelen aday öğrenciler, gün boyu kendilerini bekleyen öğretim üyeleri, birim yöneticileri ve rehber öğrenciler eşliğinde kampüsü gezerek, bölümler hakkında bilgi alıp, üniversiteyi yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

Akademisyenlerle yüz yüze görüşebilen öğrenciler, Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile de bir araya gelme imkânı buluyor.

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi, Uzman Psikolojik Danışman ve Kariyer Danışmanı Ece Tözeniş, geçmiş yıllara göre bu yıl tercih süresinin kısaltıldığını, bu dönemde araştırma yapılmasını ve tercih dönemine kadar mutlaka adayların tercih danışmanları ile görüşmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Adayların bu yılda 24 tercih yapabileceğini belirten Tözeniş, 31 Temmuz’da puanların açıklanmasıyla adayların 7-14 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapabileceklerini, tercih döneminde ekibiyle birlikte adayların yanlarında olduklarını söyledi.

Üniversiteleri ziyaret edin

Üniversitelerin büyük bir kısmının tercih ve tanıtım günlerine başladığını belirten Ece Tözeniş, şunları söyledi:

“Bu günlere katılarak üniversitelerin sağladıkları olanaklar, burslar, eğitim-öğretim imkânları ile ilgili detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Böylece resmi tercih sürecinde de tercih listenizi oluşturmak için çalışmalarınızı yapabilirsiniz.”

 

Kariyer Testi, yol gösterebilir

Tözeniş, bu çalışmalar öncesinde ve sonrasında hala kararsız olan adaylar da Kariyer Testini çözerek ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun meslekleri görme şansına sahip olabileceklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.