ADD’den Atatürk’süz müfredat tepkisi

19.09.2017 - 15:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2357+ kez okundu.
 

ADD’den Atatürk’süz müfredat tepkisi

  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker “Atatürksüz Eğitim programına hayır, Atatürksüz müfredat istemiyoruz” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana  Şube Başkanı Atilla Eker yaptığı açıklamada siyasal iktidarın yönetime gelmesinin üzerinden 15 yıl geçtiğini, işbaşında kaldığı her yıl Milli Eğitim sistemine ağır darbeler indirdiğini söyledi. “İKTİDAR SORGULAMAYAN BİLİMSELLİKTEN UZAK GENÇLER YETİŞTİRMEK İSTİYOR” ADD Adana Şube Başkanı Eker, öğrencilere yeni ders yılında başarılar dilerken hükümetin eğitimde yanlışlara devam ettiğini söyledi. Eker şöyle konuştu; “Kindar ve dindar bir nesil yetiştirme hedefini en yetkili ağızlardan açıklayan bu iktidar, son olarak ders programında (müfredatında) yaptığı değişikliklerle, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal atatürk ile devrimlerini ders kitaplarından çıkardı. Bununla yetinmeyen yönetim, kitapları bilimsellikten uzak, çağdışı, hurafelerle doldurarak sorgulamayan, aklını kullanmayan gençler yetiştirmeyi amaçladıkalrını bir kez daha ortaya koydu. “YENİ MÜFREDATI REDEDİYORUZ” 2017-2018 Eğitim öğretim yılına eğitimle ilgili kitle örgütleri, sendikalar, öğretmenler, veliler ve sade yurttaşlar olarak düş kırıklıkları, kaygı ve isyan duyguları ile giriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘kindar ve dindar’ bir nesil yetiştirme projesi ile uyum içindeki ‘yeni’ desr programlarını (müfredat) reddediyoruz. Bilim yerine inancın konulmaya çalışılmasına, laik Cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düşen biat kültürünün yaygınlaştırılmasına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerinin dinci vakıf, tarikat ve cemaatlere devredilmesine hayır diyoruz” “ATATÜRK’SÜZ MÜFREDAT İSTEMİYORUZ” Atatürk’ün asla yüreklerden silinemeyeceğini bir kez daha altını çizen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker sözlerini şöyle tamamladı; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın içine düştüğü ve ülkemizi de soktuğu bu çıkmazdan bir an önce çıkılmasını diliyoruz, bunun içinde eğitim sorunlarını çözme işinin gerçek eğitimcilere, uzmanlara bırakılmasını talep ediyoruz. Kısaca Atatürksüz Müfredat istemiyoruz.”

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker “Atatürksüz Eğitim programına hayır, Atatürksüz müfredat istemiyoruz” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana  Şube Başkanı Atilla Eker yaptığı açıklamada siyasal iktidarın yönetime gelmesinin üzerinden 15 yıl geçtiğini, işbaşında kaldığı her yıl Milli Eğitim sistemine ağır darbeler indirdiğini söyledi.

“İKTİDAR SORGULAMAYAN BİLİMSELLİKTEN UZAK GENÇLER YETİŞTİRMEK İSTİYOR”

ADD Adana Şube Başkanı Eker, öğrencilere yeni ders yılında başarılar dilerken hükümetin eğitimde yanlışlara devam ettiğini söyledi. Eker şöyle konuştu;

“Kindar ve dindar bir nesil yetiştirme hedefini en yetkili ağızlardan açıklayan bu iktidar, son olarak ders programında (müfredatında) yaptığı değişikliklerle, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal atatürk ile devrimlerini ders kitaplarından çıkardı. Bununla yetinmeyen yönetim, kitapları bilimsellikten uzak, çağdışı, hurafelerle doldurarak sorgulamayan, aklını kullanmayan gençler yetiştirmeyi amaçladıkalrını bir kez daha ortaya koydu.

“YENİ MÜFREDATI REDEDİYORUZ”

2017-2018 Eğitim öğretim yılına eğitimle ilgili kitle örgütleri, sendikalar, öğretmenler, veliler ve sade yurttaşlar olarak düş kırıklıkları, kaygı ve isyan duyguları ile giriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘kindar ve dindar’ bir nesil yetiştirme projesi ile uyum içindeki ‘yeni’ desr programlarını (müfredat) reddediyoruz. Bilim yerine inancın konulmaya çalışılmasına, laik Cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düşen biat kültürünün yaygınlaştırılmasına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerinin dinci vakıf, tarikat ve cemaatlere devredilmesine hayır diyoruz”

“ATATÜRK’SÜZ MÜFREDAT İSTEMİYORUZ”

Atatürk’ün asla yüreklerden silinemeyeceğini bir kez daha altını çizen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker sözlerini şöyle tamamladı;

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın içine düştüğü ve ülkemizi de soktuğu bu çıkmazdan bir an önce çıkılmasını diliyoruz, bunun içinde eğitim sorunlarını çözme işinin gerçek eğitimcilere, uzmanlara bırakılmasını talep ediyoruz. Kısaca Atatürksüz Müfredat istemiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.