ADD’den Öğretmenler günü mesajı

24.11.2020 - 10:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1658+ kez okundu.
 

ADD’den Öğretmenler günü mesajı

Kayadan “Talebimiz parasız,laik v bilimsel eğitim” Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının verildiği gün olan 24 Kasım’ın öğretmenler günü olarak kutlanmasının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, öğretmenlerin,  itibarsızlaştırıldığı değil, kutlama yapacağı, Öğretmenler Günü yaşayabileceği günlerin bir an önce gelmesini diledi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan 1 Kasım 1928 tarihinde Arap Alfabesinin kaldırılarak Latin Alfabesinin kullanımına geçildiğini, böylece Çağdaş Batı Devletleri ile eşit olunması için ilk adım atıldığını ifade etti. Türk halkının yeni harfleri öğrenmesi ve okur- yazar oranının artması için Latin Alfabesinin kabul edilmesinden sonra ülkenin bir çok yerinde Ulus Okulları adı verilen Millet Mektepleri kurulduğunu aktaran Kayadan “ Bu okullarda ilk kez Mustafa Kemal Atatürk, 11 Kasım 1928 tarihinde elinde kalemi alarak halka yeni Türk harflerini öğretmek için işe koyulmuştur ve o gün Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilmiştir” dedi. “BUGÜN YAŞANANLAR, ÖĞRETMENLERE YÖNELİK YAPILAN YAPISAL DÖNÜŞÜMÜN SONUCUDUR” Eğitim sürecinin önemli aktörü olan Öğretmenlerin istihdamına yönelik uygulanan politikaların yapısal bir dönüşümü ortaya koyduğunu kaydeden Kayadan şöyle konuştu; “Öğretmenlerin yetiştirilmesinden seçilmesine, atanmasından, örgütlenmesine kadar eğitim alanında yaşanan dönüşüm, ülkemizde yaşanan ekonomik bunalım, piyasa anlayışı ve küreselleşme süreçleriyle yakından ilintilidir. Öğretmen yetiştirme konusunda özellikle piyasacı anlayışla, her şehre bir Eğitim Fakültesi kurdurarak öğretmen fazlalığını teşvik etmek ve öğretmen emeğini kamusal hizmet statüsünden çıkartıp sayı fazlalığını bilinçli olarak yaratmak yeni liberalizmin oyunudur. Ancak bu karanlık tablo, Köy Enstitüleri'nin, TÖS 'ün ruhunu yaşatmaya çalışan bizleri karamsarlığa değil, daha büyük bir kararlılıkla mücadeleye itmektedir. “LAİK, PARASIZ, EŞİTLİ,KÇİ VE B,İLİMSEL EĞİTİM İSTİYORUZ” Fırsat eşitsizliğinin kucağına itilmiş öğrencilerine salgına rağmen, bilgi aşılamaya çalışan güneşten insan öğretmenlerimiz, salgın şartlarında eğitim gibi kritik bir başlıkta dahi alınan kararların hiçbirinde söz sahibi yapılmadığı gibi, kapitalizmin kirli çarklarından beslenen troller tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferleri olarak; - Laik, parasız, eşitlikçi ve bilimsel eğitim mücadelemizden, - İnsan onuruna yakışır ücretlerle, meslek onuruna yakışır koşullarda çalışabilmek için, - Yandaşlık ölçütlerinin değil, liyakatin ve hakkaniyetin dikkate alındığı bir eğitim sistemi için, - Eğitimi her türlü gerici ve ırkçı örgütlenmelerden kurtarmak için, - Öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı değil, kutlama yapacağı, Öğretmenler Günü yaşayabilmesi için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyoruz”

Kayadan “Talebimiz parasız,laik v bilimsel eğitim”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının verildiği gün olan 24 Kasım’ın öğretmenler günü olarak kutlanmasının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, öğretmenlerin,  itibarsızlaştırıldığı değil, kutlama yapacağı, Öğretmenler Günü yaşayabileceği günlerin bir an önce gelmesini diledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan 1 Kasım 1928 tarihinde Arap Alfabesinin kaldırılarak Latin Alfabesinin kullanımına geçildiğini, böylece Çağdaş Batı Devletleri ile eşit olunması için ilk adım atıldığını ifade etti. Türk halkının yeni harfleri öğrenmesi ve okur- yazar oranının artması için Latin Alfabesinin kabul edilmesinden sonra ülkenin bir çok yerinde Ulus Okulları adı verilen Millet Mektepleri kurulduğunu aktaran Kayadan “ Bu okullarda ilk kez Mustafa Kemal Atatürk, 11 Kasım 1928 tarihinde elinde kalemi alarak halka yeni Türk harflerini öğretmek için işe koyulmuştur ve o gün Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilmiştir” dedi.

“BUGÜN YAŞANANLAR, ÖĞRETMENLERE YÖNELİK YAPILAN YAPISAL DÖNÜŞÜMÜN SONUCUDUR”

Eğitim sürecinin önemli aktörü olan Öğretmenlerin istihdamına yönelik uygulanan politikaların yapısal bir dönüşümü ortaya koyduğunu kaydeden Kayadan şöyle konuştu;

“Öğretmenlerin yetiştirilmesinden seçilmesine, atanmasından, örgütlenmesine kadar eğitim alanında yaşanan dönüşüm, ülkemizde yaşanan ekonomik bunalım, piyasa anlayışı ve küreselleşme süreçleriyle yakından ilintilidir. Öğretmen yetiştirme konusunda özellikle piyasacı anlayışla, her şehre bir Eğitim Fakültesi kurdurarak öğretmen fazlalığını teşvik etmek ve öğretmen emeğini kamusal hizmet statüsünden çıkartıp sayı fazlalığını bilinçli olarak yaratmak yeni liberalizmin oyunudur. Ancak bu karanlık tablo, Köy Enstitüleri'nin, TÖS 'ün ruhunu yaşatmaya çalışan bizleri karamsarlığa değil, daha büyük bir kararlılıkla mücadeleye itmektedir.

“LAİK, PARASIZ, EŞİTLİ,KÇİ VE B,İLİMSEL EĞİTİM İSTİYORUZ”

Fırsat eşitsizliğinin kucağına itilmiş öğrencilerine salgına rağmen, bilgi aşılamaya çalışan güneşten insan öğretmenlerimiz, salgın şartlarında eğitim gibi kritik bir başlıkta dahi alınan kararların hiçbirinde söz sahibi yapılmadığı gibi, kapitalizmin kirli çarklarından beslenen troller tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferleri olarak;

- Laik, parasız, eşitlikçi ve bilimsel eğitim mücadelemizden,

- İnsan onuruna yakışır ücretlerle, meslek onuruna yakışır koşullarda çalışabilmek için,

- Yandaşlık ölçütlerinin değil, liyakatin ve hakkaniyetin dikkate alındığı bir eğitim sistemi için,

- Eğitimi her türlü gerici ve ırkçı örgütlenmelerden kurtarmak için,

- Öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı değil, kutlama yapacağı, Öğretmenler Günü yaşayabilmesi için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.