ADRO kaçak tur denetimi yaptı

TURİZM 11.05.2016 - 16:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1283+ kez okundu.
 

ADRO kaçak tur denetimi yaptı

  ADANA – Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) , Turist Rehberler Birliği’nin (TUREB) denetmenleriyle birlikte, bahar mevsimiyle birlikte Çukurova’da artan turizm hareketliliğinde vatandaşların güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla Adana, Hatay ve Mersin’de kaçak tur ve rehber denetimi yaptı. ADRO Başkanı İsa Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin bütün bölgelerinde denetim ağını genişleten TUREB’in uygulamalı denetim çalıştayını Adana’da yaptığını belirtti.  Akdağ,  bahar aylarıyla birlikte bölgedeki turizm faaliyetlerinin yoğun olduğunu, bundan dolayı  ADRO’nun ev sahipliğinde TUREB Merkez denetmenleriyle birlikte Hatay’dan Anamur’a kadar denetim yaptıklarını bildirdi. ADRO’nun, kurulduğu günden bu yana, meslek adına bölgede turizmin gelişmesi ve turizmin dinamiklerini harekete geçirmek için var gücü ile çalıştığını belirten Akdağ, şunları kaydetti: ‘’ Ama maalesef bölgedeki turizm, tam anlamıyla kavranamadığı için ve geleneksel faaliyetler şeklinde yapıldığından bu, hem kaçak tur hem de kaçak rehberlik faaliyetlerini de beraberinde getirmektedir. Bizim sorunlarımızın başında kaçak rehberlik geliyor ki bu faaliyet; ülkemizin imajına büyük zarar veriyor. Ülke tanıtımın yanlış ve eksik yapılması hem içeride hem de dışarıda maddi ve manevi kayıplara sebep oluyor. Bölgede toplam 4 günlük  yaptığımız denetimlerde  1. Gün Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü  ve TÜRSAB BYK  ile ortak denetim yaptık bu denetim hem seyahat acentaları hem de rehberler için çok olumlu ve verimli geçti. 2. ve 3. Gün Adana-Tarsus bölgesinde yaptığımız denetimlerde yaklaşık 150 ye yakın seyahat acentasız,sigortasız,belgesiz faaliyete şahit olduk ama yanımızda TÜRSAB’ın yanı sıra Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden yetkililer olmadığı için kaçak acentacılık adına hiçbir işlem yapamadık çünkü bizim kendi meslek yasamızda sadece rehber denetim yapma yetkisine sahibiz 4.gün Mersin  Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve TÜRSAB Mersin BYK  ile ortak bir denetim gerçekleştirdik.  B u denetimlerde yaklaşık 15-20’ye yakın kaçak acentacılık ve kaçak rehberlik faaliyeti tespit edilip haklarında tutanak tuttuk. .Vergisi ödenmeden yapılan kaçak turların haksız kazanç ve rekabet  yaratması,78 milyon kişinin hakkının gasp edilmesi  bizleri üzüyor.  ADRO olarak da hem mesleğimizin hem de meslektaşlarımızın korunması için yasal çerçevede meslek kanunumuzun bütün yetki ve olanaklarını kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Osmaniye-Adana-Mersin şehir merkezlerinde ki denetimlerimizi bitirdikten sonra, asıl denetimlerimiz müze ören yerlerinde yoğunluk kazanacak.’’(EGEMEN)

 

ADANA – Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) , Turist Rehberler Birliği’nin (TUREB) denetmenleriyle birlikte, bahar mevsimiyle birlikte Çukurova’da artan turizm hareketliliğinde vatandaşların güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla Adana, Hatay ve Mersin’de kaçak tur ve rehber denetimi yaptı.

ADRO Başkanı İsa Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin bütün bölgelerinde denetim ağını genişleten TUREB’in uygulamalı denetim çalıştayını Adana’da yaptığını belirtti.  Akdağ,  bahar aylarıyla birlikte bölgedeki turizm faaliyetlerinin yoğun olduğunu, bundan dolayı  ADRO’nun ev sahipliğinde TUREB Merkez denetmenleriyle birlikte Hatay’dan Anamur’a kadar denetim yaptıklarını bildirdi.

ADRO’nun, kurulduğu günden bu yana, meslek adına bölgede turizmin gelişmesi ve turizmin dinamiklerini harekete geçirmek için var gücü ile çalıştığını belirten Akdağ, şunları kaydetti:

‘’ Ama maalesef bölgedeki turizm, tam anlamıyla kavranamadığı için ve geleneksel faaliyetler şeklinde yapıldığından bu, hem kaçak tur hem de kaçak rehberlik faaliyetlerini de beraberinde getirmektedir. Bizim sorunlarımızın başında kaçak rehberlik geliyor ki bu faaliyet; ülkemizin imajına büyük zarar veriyor. Ülke tanıtımın yanlış ve eksik yapılması hem içeride hem de dışarıda maddi ve manevi kayıplara sebep oluyor. Bölgede toplam 4 günlük  yaptığımız denetimlerde  1. Gün Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü  ve TÜRSAB BYK  ile ortak denetim yaptık bu denetim hem seyahat acentaları hem de rehberler için çok olumlu ve verimli geçti.

2. ve 3. Gün Adana-Tarsus bölgesinde yaptığımız denetimlerde yaklaşık 150 ye yakın seyahat acentasız,sigortasız,belgesiz faaliyete şahit olduk ama yanımızda TÜRSAB’ın yanı sıra Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden yetkililer olmadığı için kaçak acentacılık adına hiçbir işlem yapamadık çünkü bizim kendi meslek yasamızda sadece rehber denetim yapma yetkisine sahibiz 4.gün Mersin  Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve TÜRSAB Mersin BYK  ile ortak bir denetim gerçekleştirdik.  B u denetimlerde yaklaşık 15-20’ye yakın kaçak acentacılık ve kaçak rehberlik faaliyeti tespit edilip haklarında tutanak tuttuk. .Vergisi ödenmeden yapılan kaçak turların haksız kazanç ve rekabet  yaratması,78 milyon kişinin hakkının gasp edilmesi  bizleri üzüyor. 

ADRO olarak da hem mesleğimizin hem de meslektaşlarımızın korunması için yasal çerçevede meslek kanunumuzun bütün yetki ve olanaklarını kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Osmaniye-Adana-Mersin şehir merkezlerinde ki denetimlerimizi bitirdikten sonra, asıl denetimlerimiz müze ören yerlerinde yoğunluk kazanacak.’’(EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.