Af yasası son durum ne ve Meclis'e geldi mi? 2020 Ceza infaz indirimi kimleri kapsıyor, ne zaman çıkacak?

GÜNDEM 23.03.2020 - 10:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1398+ kez okundu.
 

Af yasası son durum ne ve Meclis'e geldi mi? 2020 Ceza infaz indirimi kimleri kapsıyor, ne zaman çıkacak?

Af yasası olarak da adlandırılan ceza infaz düzenlemesi hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ülkemizde de görülen corona virüsü vakalarının ardından, bir süredir hükümetin gündeminde olan ceza infaz düzenlemesi erkene çekildi ve TBMM'ye sunuldu. AK Partili ve MHP'li kurmaylar tarafından ilgili düzenleme Meclis'e sunulurken flaş açıklamalar da yapıldı. Böylece, 'Af yasası Meclis'e geldi mi?' sorusu cevabına ulaştı. AF YASASI SON DURUM NE? CEZA İNDİRİMİ NE ZAMAN ÇIKACAK, KİMLERİ KAPSIYOR? AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yaptığı açıklamalar ile 'Af yasası ne oldu?' sorusuna cevap verdi. Mehmet Muş, "İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Mecliste önümüzdeki hafta diğer siyasi parti gruplarıyla görüşmeler yapacağız. Onlarla görüştükten sonra teklifimizi nihai hale getirip Meclis Başkanlığına sunacağız." sözlerini kullandı. Öte yandan, ilgili düzenlemenin kapsamı da belli oldu. CORONA VİRÜSÜ NEDENİ İLE CEZAEVLERİNDE MAHKUMLAR TAHLİYE OLACAK MI? Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de af yasası hakkında açıklamalarda bulunurken düzenlemenin kapsamına değindi. Bakan Gül ayrıca, cezaevlerindeki son durumu değerlendirirken 'Corona virüsü nedeni ile mahkumlar tahliye edilecek mi?' sorusuna yanıt verdi.

Af yasası olarak da adlandırılan ceza infaz düzenlemesi hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ülkemizde de görülen corona virüsü vakalarının ardından, bir süredir hükümetin gündeminde olan ceza infaz düzenlemesi erkene çekildi ve TBMM'ye sunuldu. AK Partili ve MHP'li kurmaylar tarafından ilgili düzenleme Meclis'e sunulurken flaş açıklamalar da yapıldı. Böylece, 'Af yasası Meclis'e geldi mi?' sorusu cevabına ulaştı.

AF YASASI SON DURUM NE? CEZA İNDİRİMİ NE ZAMAN ÇIKACAK, KİMLERİ KAPSIYOR?

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yaptığı açıklamalar ile 'Af yasası ne oldu?' sorusuna cevap verdi. Mehmet Muş, "İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Mecliste önümüzdeki hafta diğer siyasi parti gruplarıyla görüşmeler yapacağız. Onlarla görüştükten sonra teklifimizi nihai hale getirip Meclis Başkanlığına sunacağız." sözlerini kullandı.

Öte yandan, ilgili düzenlemenin kapsamı da belli oldu.

CORONA VİRÜSÜ NEDENİ İLE CEZAEVLERİNDE MAHKUMLAR TAHLİYE OLACAK MI?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de af yasası hakkında açıklamalarda bulunurken düzenlemenin kapsamına değindi. Bakan Gül ayrıca, cezaevlerindeki son durumu değerlendirirken 'Corona virüsü nedeni ile mahkumlar tahliye edilecek mi?' sorusuna yanıt verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.