Afetlerin acı tecrübelerinden dersler çıkarıyoruz

SİYASET 10.10.2019 - 15:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1006+ kez okundu.
 

Afetlerin acı tecrübelerinden dersler çıkarıyoruz

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ülkemizin jeolojik yapısı sebebiyle yüksek derecede risk taşıyan bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, olası bir depreme her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.  Demirtaş, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve bölge illerini de etkileyen 7.5 büyüklüğündeki “deprem senaryosu” nu İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde izledi. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yüzde 92’lik kısmının deprem bölgesi içerisinde yer aldığını hatırlattı. Türkiye’nin yaşadığı afetlerin acı tecrübelerinden dersler çıkardığını kaydeden Vali Demirtaş, “Olası bir afete hazırlıklı olmak amacıyla önemli adımlar attık” dedi. Her yeni tatbikatın önlem alma ve zararları en asgariye indirmede önemli olduğunun altını çizen Demirtaş, “Masabaşı ve saha tatbikatı, acil müdahale ekiplerinin daima hazırlıklı olmasını sağlamak, varsa eksikleri görüp gidermek ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak açısından son derece önemli” diye konuştu.  Demirtaş ayrıca İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İncelemelere, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, AFAD yetkilileri ve ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.  

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ülkemizin jeolojik yapısı sebebiyle yüksek derecede risk taşıyan bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, olası bir depreme her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. 
Demirtaş, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve bölge illerini de etkileyen 7.5 büyüklüğündeki “deprem senaryosu” nu İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde izledi. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yüzde 92’lik kısmının deprem bölgesi içerisinde yer aldığını hatırlattı. Türkiye’nin yaşadığı afetlerin acı tecrübelerinden dersler çıkardığını kaydeden Vali Demirtaş, “Olası bir afete hazırlıklı olmak amacıyla önemli adımlar attık” dedi. Her yeni tatbikatın önlem alma ve zararları en asgariye indirmede önemli olduğunun altını çizen Demirtaş, “Masabaşı ve saha tatbikatı, acil müdahale ekiplerinin daima hazırlıklı olmasını sağlamak, varsa eksikleri görüp gidermek ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak açısından son derece önemli” diye konuştu. 
Demirtaş ayrıca İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İncelemelere, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, AFAD yetkilileri ve ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.