Afganistan'da Ramazan Ayının İlk Günü Saldırı: 18 Ölü

DÜNYA 27.05.2017 - 09:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1210+ kez okundu.
 

Afganistan'da Ramazan Ayının İlk Günü Saldırı: 18 Ölü

Afganistan'da Ramazan'ın ilk günü gerçekleşen ve bir futbol sahasının kenarına yerleştirilen bomba yüklü aracı içindeki saldırgan havaya uçurdu, en az 18 can kaybı var.
Taliban'ın saldırılarını artırdığı Afganistan, Ramazan ayının ilk günü patlayan bomba ile sarsıldı. Bomba yüklü bir aracı kullanan intihar saldırganı, ülkenin doğusunda yer alan Host şehrindeki bir futbol sahasının yanına araçla yanaştı. Aracın infilak etmesiyle en az 18 kişi öldü. "CESETLER TANINMAZ HALDEYDİ" Host'taki sağlık yetkilisi Gül Muhammedin Mangal, "Cesetler tanınmaz haldeydi, sivil ya da asker olduklarını söylemek çok zor" dedi. DÜN TALİBAN SALDIRMIŞTI Afganistan'da son olarak dün Kandahar eyaletindeki bir Ordu kampına Taliban üyeleri saldırmıştı. Şahveli Kot ilçesindeki kampı hedef alan militanlar, 15 askeri öldürmüştü. İlçedeki bir diğer kamp da üç gün önce baskına uğramış ve 10 asker yaşamını yitirmişti. Afganistan'da halen fazlasıyla etkin olan Taliban örgütü, ilkbaharda saldırılarını artırıyor.
Afganistan'da Ramazan'ın ilk günü gerçekleşen ve bir futbol sahasının kenarına yerleştirilen bomba yüklü aracı içindeki saldırgan havaya uçurdu, en az 18 can kaybı var.

Taliban'ın saldırılarını artırdığı Afganistan, Ramazan ayının ilk günü patlayan bomba ile sarsıldı. Bomba yüklü bir aracı kullanan intihar saldırganı, ülkenin doğusunda yer alan Host şehrindeki bir futbol sahasının yanına araçla yanaştı. Aracın infilak etmesiyle en az 18 kişi öldü.

"CESETLER TANINMAZ HALDEYDİ"

Host'taki sağlık yetkilisi Gül Muhammedin Mangal, "Cesetler tanınmaz haldeydi, sivil ya da asker olduklarını söylemek çok zor" dedi.

DÜN TALİBAN SALDIRMIŞTI

Afganistan'da son olarak dün Kandahar eyaletindeki bir Ordu kampına Taliban üyeleri saldırmıştı. Şahveli Kot ilçesindeki kampı hedef alan militanlar, 15 askeri öldürmüştü.

İlçedeki bir diğer kamp da üç gün önce baskına uğramış ve 10 asker yaşamını yitirmişti. Afganistan'da halen fazlasıyla etkin olan Taliban örgütü, ilkbaharda saldırılarını artırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.