AĞIR SİLAHLARLA YOLA ÇIKTILAR

GÜNDEM 09.10.2019 - 11:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1210+ kez okundu.
 

AĞIR SİLAHLARLA YOLA ÇIKTILAR

Suriye’deki rejime karşı muhalif grupların ÖSO öncülüğünde oluşturduğu Suriye Milli Ordusuna bağlı 14 bin asker ağır silahlarıyla birlikte peyderpey olmak üzere Türkiye’ye doğru yola çıktı.
AĞIR SİLAHLARLA YOLA ÇIKTILAR Fırat’ın doğusuna düzenlenecek olası harekat için günlerdir hazırlanan Milli Ordu’ya bağlı Hamza Tümeni askerleri, son içtimalarını yaparak Suriye’den Türkiye’ye hareket etti. Ağır silahlarla donatılan Hamza Tümeni Özel Kuvvetleri, otobüsler ile mühimmat yüklü TIR’la Münbiç cephe hattına yığınak yaptılar Türkiye, Fırat nehrinin doğusundaki YPG/PKK hedeflerine yönelik askeri harekat hazırlıklarını tamamlarken, Suriye Milli Ordusu (SMO) da güvenlik tedbirleri alıyor. Suriyeli muhalif savaşçılardan oluşan Suriye Milli Ordusu, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesinden çok sayıda zırhlı araç ve savaşçıyı gün içerisinde Münbiç cephe hattına sevk etti. SMO böylece, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat nehrinin doğusundaki terör hedeflerine askeri harekat başlatması durumunda Münbiç’ten gerçekleşebilecek YPG/PKK saldırılarına karşı tedbir aldı. Milli Savunma Bakanlığı, “Suriyelilerin güvenli bir yaşama kavuşabilmesi için Güvenli Bölge/Barış koridoru kurulması zaruridir. TSK, sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. Harekat için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.” açıklamasını yapmıştı. r ile Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı.
Suriye’deki rejime karşı muhalif grupların ÖSO öncülüğünde oluşturduğu Suriye Milli Ordusuna bağlı 14 bin asker ağır silahlarıyla birlikte peyderpey olmak üzere Türkiye’ye doğru yola çıktı.
AĞIR SİLAHLARLA YOLA ÇIKTILAR

Fırat’ın doğusuna düzenlenecek olası harekat için günlerdir hazırlanan Milli Ordu’ya bağlı Hamza Tümeni askerleri, son içtimalarını yaparak Suriye’den Türkiye’ye hareket etti. Ağır silahlarla donatılan Hamza Tümeni Özel Kuvvetleri, otobüsler ile mühimmat yüklü TIR’la

Münbiç cephe hattına yığınak yaptılar

Türkiye, Fırat nehrinin doğusundaki YPG/PKK hedeflerine yönelik askeri harekat hazırlıklarını tamamlarken, Suriye Milli Ordusu (SMO) da güvenlik tedbirleri alıyor.

Suriyeli muhalif savaşçılardan oluşan Suriye Milli Ordusu, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesinden çok sayıda zırhlı araç ve savaşçıyı gün içerisinde Münbiç cephe hattına sevk etti.

SMO böylece, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat nehrinin doğusundaki terör hedeflerine askeri harekat başlatması durumunda Münbiç’ten gerçekleşebilecek YPG/PKK saldırılarına karşı tedbir aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, “Suriyelilerin güvenli bir yaşama kavuşabilmesi için Güvenli Bölge/Barış koridoru kurulması zaruridir. TSK, sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. Harekat için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.” açıklamasını yapmıştı.

r ile Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.