Ağar: Yüzde 5’lik büyüme istihdama yansımadı

GÜNDEM 22.10.2017 - 13:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1228+ kez okundu.
 

Ağar: Yüzde 5’lik büyüme istihdama yansımadı

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, TÜİK’in verilerine göre Türkiye’nin yüzde 5’lik büyümesinin istihdama yansımadığını söyledi. Ağar, “İşsizlik en büyük sorun” dedi. Kamu Hizmetleri Enternasyonali üye olan sendikaların ortak toplantısı Türkiye Yol-İş Sendikası’nın ev sahipliğinde Yol-İş Holiday Otel’de “İş Güvencesi ve Genç İşçiler” başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Türkiye’de her 4 gençten birinin işsiz olduğunu söyledi. Ramazan Ağar, “TÜİK geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin yüzde 5 büyüdüğünü açıkladı, ancak geldiğimiz noktada bu büyüme istihdama yansımadığını görüyoruz. Kamu sektöründe özelleştirme ve taşeronlaşma sonucu çalışan işçi sayısı geçen yıllara oranla çok azaldı. Türkiye Yol-İş Sendikası olarak Karayollarında taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınmasında büyük çabalarımız oldu. Burada çalışan genç işçi kardeşlerimizin asıl kadroya alınmasına katkı koyduğumuz için mutluyuz” diye konuştu. Konuşmaların ardından kısa adı PIS olan Kamu Hizmetleri Enternasyonali Türkiye sorumlusu Rıfat Çelebi, PIS’in Türkiye projeleri ve 2017 yılı faaliyetleri hakkında bililer verdi. Eğitim Uzmanı İrfan Kaygısız ‘İş Güvencesi ve Genç İşçiler’ başlığı altında sunum yaptı.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, TÜİK’in verilerine göre Türkiye’nin yüzde 5’lik büyümesinin istihdama yansımadığını söyledi. Ağar, “İşsizlik en büyük sorun” dedi.

Kamu Hizmetleri Enternasyonali üye olan sendikaların ortak toplantısı Türkiye Yol-İş Sendikası’nın ev sahipliğinde Yol-İş Holiday Otel’de “İş Güvencesi ve Genç İşçiler” başlığı altında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Türkiye’de her 4 gençten birinin işsiz olduğunu söyledi. Ramazan Ağar, “TÜİK geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin yüzde 5 büyüdüğünü açıkladı, ancak geldiğimiz noktada bu büyüme istihdama yansımadığını görüyoruz. Kamu sektöründe özelleştirme ve taşeronlaşma sonucu çalışan işçi sayısı geçen yıllara oranla çok azaldı. Türkiye Yol-İş Sendikası olarak Karayollarında taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınmasında büyük çabalarımız oldu. Burada çalışan genç işçi kardeşlerimizin asıl kadroya alınmasına katkı koyduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kısa adı PIS olan Kamu Hizmetleri Enternasyonali Türkiye sorumlusu Rıfat Çelebi, PIS’in Türkiye projeleri ve 2017 yılı faaliyetleri hakkında bililer verdi. Eğitim Uzmanı İrfan Kaygısız ‘İş Güvencesi ve Genç İşçiler’ başlığı altında sunum yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.