AĞYATAN LAGÜNÜNE 2 TALİPLİ ÇIKTI

GÜNDEM 02.05.2017 - 12:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2277+ kez okundu.
 

AĞYATAN LAGÜNÜNE 2 TALİPLİ ÇIKTI

ADANA - Adana’nın Karataş ilçesindeki Ağyatan lagününü ıslah amaçlı kiralamak için 2 kooperatif başvuruda bulundu. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adalı, Bebeli köyleri  ve Bahçe beldesi sınırları içerisindeki Ağyatan (Hurma Boğazı ) lagününün ıslah amaçlı 15 yıllığına kiralanacağını bildirdi. 2 kooperatifin projeleriyle birlikte başvuru yaptığını anlatan Tekin, projelerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca değerlendirileceğini bildirdi. Tekin, 3 ay sürecek değerlendirmenin ardından projelerin onaylanması halinde kooperatifle açık pazarlık usulüyle projeli kiralama ihalesi yapacaklarını kaydetti. 1100 hektar alanı kaplayan Ağyatan lagününde 33 bin 703 kilogram dolayında kefal, çipura, levrek ve havyar elde edilebiliyor. Ağyatan lagününün 1. yıl muhammen kira bedeli 117 bin 533 lira olarak belirlendi. Yetkililer, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan lagünün ıslah edilerek verimliğinin arttırılmasının hedeflendiğini bildirdi. (EGEMEN)

ADANA - Adana’nın Karataş ilçesindeki Ağyatan lagününü ıslah amaçlı kiralamak için 2 kooperatif başvuruda bulundu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adalı, Bebeli köyleri  ve Bahçe beldesi sınırları içerisindeki Ağyatan (Hurma Boğazı ) lagününün ıslah amaçlı 15 yıllığına kiralanacağını bildirdi. 2 kooperatifin projeleriyle birlikte başvuru yaptığını anlatan Tekin, projelerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca değerlendirileceğini bildirdi. Tekin, 3 ay sürecek değerlendirmenin ardından projelerin onaylanması halinde kooperatifle açık pazarlık usulüyle projeli kiralama ihalesi yapacaklarını kaydetti.

1100 hektar alanı kaplayan Ağyatan lagününde 33 bin 703 kilogram dolayında kefal, çipura, levrek ve havyar elde edilebiliyor. Ağyatan lagününün 1. yıl muhammen kira bedeli 117 bin 533 lira olarak belirlendi.

Yetkililer, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan lagünün ıslah edilerek verimliğinin arttırılmasının hedeflendiğini bildirdi. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.