Aile Danışmanlığı gözde meslekler arasında yer alıyor

GÜNDEM 09.08.2019 - 12:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2184+ kez okundu.
 

Aile Danışmanlığı gözde meslekler arasında yer alıyor

  Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan “Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı” öğrenci kabulüne başladı. Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarında lisans eğitimlerini tamamlayanlar programa başvuruda bulunabilecek. Günümüz yaşam koşullarında aile içi sorunlara destek olmanın ve “Aile Danışmanlığı” mesleğinin önemine değinen Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve AİLEMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş, bu meslek grubunun başlıca görevinin herhangi bir sorun olmadan negatif gelebilecek durumları engellemek olduğuna dikkat çekti. Donanımlı aile danışmanları yetiştiriliyor Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programına öğrenci kabulüne başlandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş,aile ilişkileri ve yapısı açısından doğru değerlendirme kabiliyetine sahip etik standartlar çerçevesinde uzmanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Akcanbaş, Üsküdar Üniversitesi’nin güçlü akademik kadrosu ile birlikte, farklı kültüre sahip kişilere yönelik bireysel, ilişkisel ve sosyal problemlerde tedavi hizmeti sunacak yetkin Aile Danışmanları yetiştirmek üzere bir Yüksek Lisans Programı oluşturduklarını belirtti. Hem danışmanlık hem de akademik kariyere yönelik dersler bulunuyor Üsküdar Üniversitesi Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı kapsamında öğrencilere aile terapisi, danışmanlık uygulamalarının yanı sıra akademik kariyer hedefi olanlara yönelik derslerden oluşan bir program hazırladıklarını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş; sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde lisans tamamlamış kişilerin bu programa başvurabileceklerini belirtti. Çalışma imkanları geniş bir alan Bu meslekteki iş olanakları ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş; “Aile Danışmanı unvanına sahip kişiler, aile sağlığı ile ilgili kamu kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında, aile sağlığı merkezleri, üniversiteler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı özel kurum ve kuruluşlarda, özel aile danışma merkezlerinde, belediyelerin ilgili birimlerinde “Aile Danışmanı” olarak çalışma imkanları olacaktır” dedi.

 

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan “Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı” öğrenci kabulüne başladı. Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarında lisans eğitimlerini tamamlayanlar programa başvuruda bulunabilecek.

Günümüz yaşam koşullarında aile içi sorunlara destek olmanın ve “Aile Danışmanlığı” mesleğinin önemine değinen Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve AİLEMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş, bu meslek grubunun başlıca görevinin herhangi bir sorun olmadan negatif gelebilecek durumları engellemek olduğuna dikkat çekti.

Donanımlı aile danışmanları yetiştiriliyor

Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programına öğrenci kabulüne başlandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş,aile ilişkileri ve yapısı açısından doğru değerlendirme kabiliyetine sahip etik standartlar çerçevesinde uzmanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Akcanbaş, Üsküdar Üniversitesi’nin güçlü akademik kadrosu ile birlikte, farklı kültüre sahip kişilere yönelik bireysel, ilişkisel ve sosyal problemlerde tedavi hizmeti sunacak yetkin Aile Danışmanları yetiştirmek üzere bir Yüksek Lisans Programı oluşturduklarını belirtti.

Hem danışmanlık hem de akademik kariyere yönelik dersler bulunuyor

Üsküdar Üniversitesi Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı kapsamında öğrencilere aile terapisi, danışmanlık uygulamalarının yanı sıra akademik kariyer hedefi olanlara yönelik derslerden oluşan bir program hazırladıklarını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş; sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde lisans tamamlamış kişilerin bu programa başvurabileceklerini belirtti.

Çalışma imkanları geniş bir alan

Bu meslekteki iş olanakları ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş; “Aile Danışmanı unvanına sahip kişiler, aile sağlığı ile ilgili kamu kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında, aile sağlığı merkezleri, üniversiteler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı özel kurum ve kuruluşlarda, özel aile danışma merkezlerinde, belediyelerin ilgili birimlerinde “Aile Danışmanı” olarak çalışma imkanları olacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.