AK PARTİLİ LİMONCU, USÜLSÜZ BORÇLANMANIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

GÜNDEM 04.12.2018 - 17:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1725+ kez okundu.
 

AK PARTİLİ LİMONCU, USÜLSÜZ BORÇLANMANIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Limoncu: İçişleri Bakanlığı’na gideceğim, bir müfettişin gelmesini isteyeceğim.
Gazetemizin ortaya çıkardığı Seyhan Belediyesi’nde 5 milyon TL’lik usulsüz borçlanmayı, AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlık yaptığı Meclis toplantısında yeniden gündeme getirdi.  KAMUOYUNDA CİDDİ TEPKİ VAR  Limoncu, usulsüz borçlanmayla ilgili kamuoyunda çok ciddi bir tepki olduğunu belirterek, Seyhan Belediyesi Yazıişleri Müdürlüğü’ne verdiği önergeye aradan 13 gün geçmesine rağmen hala cevap verilmediğini, bunun usulsüzlük konusundaki kaygılarını artırdığını söyledi.  GAZETE KURUCUSU SAVCILIĞA TAŞIDI  Limoncu, gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’nin Adana Cumhuriyet Savcılığı’na Seyhan Belediyesi’ndeki bu usulsüzlükle ilgili dava açılması yönünde dilekçe verdiğini hatırlatarak, kendisinin dilekçesine cevap verilmeyişine de tepki gösterdi.  13 GÜNDÜR İDDİALARA CEVAP VERMEDİLER Limoncu, “Seyhan Belediyesi Yazıişleri Müdürlüğü’ne konuyla ilgili yazı verdim. Hala cevap alamadık. Bu yazının cevabı çok basit olmalı -evet veya –hayır. Evetse gerekçeleri, hayırsa iddiaların yalan olduğu. 13 gündür buna nasıl cevap verilemiyor. Takdiri sizlere bırakıyorum” dedi.   KARALAR, 30 MİLYON BORCA GİRECEK!  Bu arada, Seyhan Belediyesi içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan borçlanarak kurtulmayı seçti. Her fırsatta ‘kasamızda 100 milyon liramız var’ diyen Başkan Karalar, Meclis’ten 30 milyon TL’lik borç için yetki istedi. Yerel seçimlere sayılı günler kala Seyhan Belediyesi’nin istediği 30 milyon TL’lik borçlanma yetkisi, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla komisyona gönderildi. AK Parti ise borçlanmaya ret oyu verdi. KARALAR’DAN “ÇIT” YOK! AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu, Egemen’e yaptığı açıklamada, belediyelerin kanunla yönetilen yerler olduğunu belirterek, “Kimse keyfi uygulamalar yapamaz. 2 ay öncesinden bu yana usulsüz kredi ile ilgili ciddi iddialar gündeme getirildi. Geçen ayki toplantıda da iddiaları gündeme getirdim ancak cevap verilmedi. Biz de yazılı önerge verdik. 13 gün geçmesine rağmen hiçbir cevap verilmedi” diye konuştu. Limoncu, şöyle devam etti: “Bu iş bu kadar zor değil. Evet veya hayır. Alınmadıysa, yalan dersiniz. Çıt yok. CHP’lilerde bir şey diyemiyor. Başkan Zeydan Karalar yüzüne söyledim. Biz konuyla alakalı usulsüz borçlanma yaptığı kanaatine vardık. Karalar, ‘nereden çıkarıyorsunuz böyle bir şeyi?’ demedi. Bir kelime çıkmadı ağzından, demek ki doğru. Biz bunun takipçisi olacağız.” KARALAR: 5-6 AYDIR PARAMIZ KESİLİYOR Limoncu, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise “Başkan Karalar, mecliste konuştu. 5-6 aydan bu yana paramız kesiliyor dedi, demir fiyatlarının arttığını söyledi. Biz komisyonda hepsinin cevabını vereceğiz. Komisyona gerek duymadan 30 milyonluk borçlanmaya ret oyu verdik” dedi.
Limoncu: İçişleri Bakanlığı’na gideceğim, bir müfettişin gelmesini isteyeceğim.

Gazetemizin ortaya çıkardığı Seyhan Belediyesi’nde 5 milyon TL’lik usulsüz borçlanmayı, AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlık yaptığı Meclis toplantısında yeniden gündeme getirdi. 

KAMUOYUNDA CİDDİ TEPKİ VAR 
Limoncu, usulsüz borçlanmayla ilgili kamuoyunda çok ciddi bir tepki olduğunu belirterek, Seyhan Belediyesi Yazıişleri Müdürlüğü’ne verdiği önergeye aradan 13 gün geçmesine rağmen hala cevap verilmediğini, bunun usulsüzlük konusundaki kaygılarını artırdığını söyledi. 

GAZETE KURUCUSU SAVCILIĞA TAŞIDI 
Limoncu, gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’nin Adana Cumhuriyet Savcılığı’na Seyhan Belediyesi’ndeki bu usulsüzlükle ilgili dava açılması yönünde dilekçe verdiğini hatırlatarak, kendisinin dilekçesine cevap verilmeyişine de tepki gösterdi. 

13 GÜNDÜR İDDİALARA CEVAP VERMEDİLER
Limoncu, “Seyhan Belediyesi Yazıişleri Müdürlüğü’ne konuyla ilgili yazı verdim. Hala cevap alamadık. Bu yazının cevabı çok basit olmalı -evet veya –hayır. Evetse gerekçeleri, hayırsa iddiaların yalan olduğu. 13 gündür buna nasıl cevap verilemiyor. Takdiri sizlere bırakıyorum” dedi.  

KARALAR, 30 MİLYON BORCA GİRECEK! 
Bu arada, Seyhan Belediyesi içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan borçlanarak kurtulmayı seçti. Her fırsatta ‘kasamızda 100 milyon liramız var’ diyen Başkan Karalar, Meclis’ten 30 milyon TL’lik borç için yetki istedi. Yerel seçimlere sayılı günler kala Seyhan Belediyesi’nin istediği 30 milyon TL’lik borçlanma yetkisi, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla komisyona gönderildi. AK Parti ise borçlanmaya ret oyu verdi.

KARALAR’DAN “ÇIT” YOK!
AK Parti Grup Başkanvekili Yalçın Limoncu, Egemen’e yaptığı açıklamada, belediyelerin kanunla yönetilen yerler olduğunu belirterek, “Kimse keyfi uygulamalar yapamaz. 2 ay öncesinden bu yana usulsüz kredi ile ilgili ciddi iddialar gündeme getirildi. Geçen ayki toplantıda da iddiaları gündeme getirdim ancak cevap verilmedi. Biz de yazılı önerge verdik. 13 gün geçmesine rağmen hiçbir cevap verilmedi” diye konuştu. Limoncu, şöyle devam etti: “Bu iş bu kadar zor değil. Evet veya hayır. Alınmadıysa, yalan dersiniz. Çıt yok. CHP’lilerde bir şey diyemiyor. Başkan Zeydan Karalar yüzüne söyledim. Biz konuyla alakalı usulsüz borçlanma yaptığı kanaatine vardık. Karalar, ‘nereden çıkarıyorsunuz böyle bir şeyi?’ demedi. Bir kelime çıkmadı ağzından, demek ki doğru. Biz bunun takipçisi olacağız.”

KARALAR: 5-6 AYDIR PARAMIZ KESİLİYOR
Limoncu, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise “Başkan Karalar, mecliste konuştu. 5-6 aydan bu yana paramız kesiliyor dedi, demir fiyatlarının arttığını söyledi. Biz komisyonda hepsinin cevabını vereceğiz. Komisyona gerek duymadan 30 milyonluk borçlanmaya ret oyu verdik” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.