AKILLI BELEDİYE BAŞKANI KONSEYLERİ TAKİP EDER

GÜNDEM 13.10.2017 - 14:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2321+ kez okundu.
 

AKILLI BELEDİYE BAŞKANI KONSEYLERİ TAKİP EDER

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Necati Binici:
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Necati Binici,  “Akıllı belediye başkanı Kent konseylerinin çalışmalarını yakından takip eder ve uygular” dedi. Binici, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerden dolayı nüfusu artan illere ayrılan payın da artırılması gerektiğini söyledi. Binici, Seyhan Otel’de gerçekleştirilecek “Kent vizyonu ve Kent konseyi” çalıştayı öncesi gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Binici, burada yaptığı konuşmada, Kent konseyinde o şehrin dinamiklerini temsil eden kişi ve kurumların yer aldığını hatırlatarak, belediyelerin bunların fikir ve önerilerinden istifade etmelerinin faydalı olacağını söyledi. “BELEDİYE BAŞKANLARININ ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ” “Belediye başkanlarının ne önünde ne de arkasındayız” diyen Binici, “Sivil insiyatifle hareket eden bizler, başkana karşı mücadele de etmeyip her dediğine evet demeyiz. Kent konseyleri siyasi olarak anlaşılıyor, belediyenin arka bahçesi olduğu şeklinde sözler ediliyor. Kent konseyleri belediyenin arka bahçesi olmak için gelmiyor. İşbirliği içindeyiz ancak her dediğini yaparız anlamı çıkarılmasın. Meseleyi siyasete çekmekten kaçınmak gerekir. Kent konseyleri daha yeni oturuyor, eskisine göre bugün daha verimli işler yapılıyor” diye konuştu. NÜFUSU ARTAN İLLERİN PAYI ARTIRILMALI Ülkemizde birçok şehrin, iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler’den dolayı nüfusunun arttığına dikkat çeken Binici, özellikle Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ile Adana ve Mersin gibi illerin nüfuslarının 100 ile 600 bin civarında arttığını kaydetti. Binici, şunları kaydetti: “Bu illerin kesinlikle İlbank payları artırılmalı, bunun özel bir kanun kapsamında yapılmasını daha önce deklere ettik. Adım atıldı fakat yeterli görmüyoruz. Bir kez daha çağrıda bulunarak nüfusu artan iller için payların artırılmasının şart olduğuna dikkat çekiyoruz.” ŞEHİRLERİN RUHU KAYBOLMASIN Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Soygüzel de şehirlerin stratejik planlarının oluşturulması süreçlerine Kent konseylerinin aktif olarak katılmaları gerektiğini söyledi.  81 ilin stratejik planlarını incelediğini hatırlatan Soygüzel, “Tüm şehirlerin vizyonlarında; marka şehir ve dünya kenti olmak ile bir konuda örnek kent olma konuları öne çıkıyor. Kent konseylerinin kendi şehirlerinde stratejik planlama çalışmalarına aktif olarak katılmalarını istiyoruz. Çünkü şehirlerin geleceği o planlarda belirleniyor. Yapılacak çalışmalar o planlarda karar altına alınmadığı için şehirlerin ruhu kayboluyor.” diye konuştu. Seyhan Otel’deki basın toplantısına Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Genel Sekreter Ekrem Aslan ile Kent Konseyleri Yürütme Kurulu üyeleri de katıldı. Adana’da yarın ve Pazar günü de devam edecek çalıştayda “Kent vizyonu ve Kent konseyi” tartışılacak.
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Necati Binici:

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Necati Binici,  “Akıllı belediye başkanı Kent konseylerinin çalışmalarını yakından takip eder ve uygular” dedi. Binici, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerden dolayı nüfusu artan illere ayrılan payın da artırılması gerektiğini söyledi.

Binici, Seyhan Otel’de gerçekleştirilecek “Kent vizyonu ve Kent konseyi” çalıştayı öncesi gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Binici, burada yaptığı konuşmada, Kent konseyinde o şehrin dinamiklerini temsil eden kişi ve kurumların yer aldığını hatırlatarak, belediyelerin bunların fikir ve önerilerinden istifade etmelerinin faydalı olacağını söyledi.

“BELEDİYE BAŞKANLARININ ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ”

“Belediye başkanlarının ne önünde ne de arkasındayız” diyen Binici, “Sivil insiyatifle hareket eden bizler, başkana karşı mücadele de etmeyip her dediğine evet demeyiz. Kent konseyleri siyasi olarak anlaşılıyor, belediyenin arka bahçesi olduğu şeklinde sözler ediliyor. Kent konseyleri belediyenin arka bahçesi olmak için gelmiyor. İşbirliği içindeyiz ancak her dediğini yaparız anlamı çıkarılmasın. Meseleyi siyasete çekmekten kaçınmak gerekir. Kent konseyleri daha yeni oturuyor, eskisine göre bugün daha verimli işler yapılıyor” diye konuştu.

NÜFUSU ARTAN İLLERİN PAYI ARTIRILMALI

Ülkemizde birçok şehrin, iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler’den dolayı nüfusunun arttığına dikkat çeken Binici, özellikle Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ile Adana ve Mersin gibi illerin nüfuslarının 100 ile 600 bin civarında arttığını kaydetti. Binici, şunları kaydetti: “Bu illerin kesinlikle İlbank payları artırılmalı, bunun özel bir kanun kapsamında yapılmasını daha önce deklere ettik. Adım atıldı fakat yeterli görmüyoruz. Bir kez daha çağrıda bulunarak nüfusu artan iller için payların artırılmasının şart olduğuna dikkat çekiyoruz.”

ŞEHİRLERİN RUHU KAYBOLMASIN

Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Soygüzel de şehirlerin stratejik planlarının oluşturulması süreçlerine Kent konseylerinin aktif olarak katılmaları gerektiğini söyledi.  81 ilin stratejik planlarını incelediğini hatırlatan Soygüzel, “Tüm şehirlerin vizyonlarında; marka şehir ve dünya kenti olmak ile bir konuda örnek kent olma konuları öne çıkıyor. Kent konseylerinin kendi şehirlerinde stratejik planlama çalışmalarına aktif olarak katılmalarını istiyoruz. Çünkü şehirlerin geleceği o planlarda belirleniyor. Yapılacak çalışmalar o planlarda karar altına alınmadığı için şehirlerin ruhu kayboluyor.” diye konuştu.

Seyhan Otel’deki basın toplantısına Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Genel Sekreter Ekrem Aslan ile Kent Konseyleri Yürütme Kurulu üyeleri de katıldı. Adana’da yarın ve Pazar günü de devam edecek çalıştayda “Kent vizyonu ve Kent konseyi” tartışılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.