Akay “Kadın emeği, değerlendirilmeli”

SİYASET 16.10.2019 - 15:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1936+ kez okundu.
 

Akay “Kadın emeği, değerlendirilmeli”

  Mahallede yaşayan kadınlarının kurduğu Havuzlubahçe Kadın Meclisi ile Seyhan Belediyesinin işbirliğinde kurulan “Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı” Başkan Akif Kemal Akay tarafında açıldı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Pazarda stant açan kadınları tek tek dolaşarak emekleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Akay, Salçadan, Nar ekşisine, el işi örgülerden, pasta böreke kadar çok sayıda ürünün bulunduğu pazarda, üreten kadınlarla sohbet edip ürünler hakkında bilgi aldı. “GERİLEMENİN NEDENİ ÜRETİM EKSİKLİĞİDİR” Daha sonra konuşan Başkan Akay, “Yıllardır görmek istediğim bir tablo bu” diyerek üreten kadının ürünlerinin değerlenmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.  Toplumdaki gerilemenin en önemli nedeninin üretim eksikliği olduğunu, bunun da herkes tarafından kabul edildiğini anımsatan Başkan Akay şöyle konuştu; “KADIN VE KADIN EMEĞİ KEŞFEDİLDİ” “Türk ekonomisi olarak üretim eksikliği nedeniyle olumsuz verilerle karşı karşıya kaldık. Artık üretmenin ötesinde, bu üretimde kadının önemli bir faktör olduğunu da biliyoruz. Geldiğimiz noktada üretimde herkes kadını da keşfetti, kadın emeğini de keşfetti. Aslında üretmeyen kadın yoktur. Her kadın zaten üretiyor. Kadın evinde, doktor, öğretmen, iktisatçı, tamirci veya hasta bakıcı. Biz zaten kadında var olan bu üretkenliği topluma daha fazla yaymak için  “Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı”nda emekçi kadınlarla işbirliği yaptık. Önümüzdeki dönemde kadının emeğini ortaya koyduğu, ekonomik değere dönüştürdüğü bu gibi çalışmaların örneklerini görmeye devam edeceksiniz.” “KADIN ÜRETTİĞİNİN DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİ FIRSATLAR BULACAK” Artan üretimin değer kazanmasının da önemli olduğunu aktaran Başkan Akay sözlerini şöyle tamamladı; “Artık, ürettiğinizin daha fazla değer kazanması için fırsatlar bulacaksınız. İlerleyen süreçte ürettiğiniz ürünlerin markalaşması gerekiyor. Seyhan Belediyesi olarak markalaşma konusunda ciddi çalışmalar yapmaktayız. Emeğinizin boşa gitmemesi ve değerlenmesi bizim temel amaçlarımızdan bir tanesidir. Bu pazar,  Kadının emeğini değerlendirmesi bakımından büyük önem taşıyor. Biz bundan sonra da kadının ekonomik ve sosyal yaşamda hak ettiği yere ulaşabilmesi için desteğimizi sürdüreceğiz” Konuşmaların ardından “Havuzlubahçe Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı”nın açılışı, Başkan Akay ile kadınlar tarafından birlikte yapıldı. Akkapı Semt Pazarındaki Kadın emeğini Değerlendirme Pazarı, her pazartesi ve Salı günleri açık olacak.

 

Mahallede yaşayan kadınlarının kurduğu Havuzlubahçe Kadın Meclisi ile Seyhan Belediyesinin işbirliğinde kurulan “Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı” Başkan Akif Kemal Akay tarafında açıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Pazarda stant açan kadınları tek tek dolaşarak emekleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Akay, Salçadan, Nar ekşisine, el işi örgülerden, pasta böreke kadar çok sayıda ürünün bulunduğu pazarda, üreten kadınlarla sohbet edip ürünler hakkında bilgi aldı.

“GERİLEMENİN NEDENİ ÜRETİM EKSİKLİĞİDİR”

Daha sonra konuşan Başkan Akay, “Yıllardır görmek istediğim bir tablo bu” diyerek üreten kadının ürünlerinin değerlenmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.  Toplumdaki gerilemenin en önemli nedeninin üretim eksikliği olduğunu, bunun da herkes tarafından kabul edildiğini anımsatan Başkan Akay şöyle konuştu;

“KADIN VE KADIN EMEĞİ KEŞFEDİLDİ”

“Türk ekonomisi olarak üretim eksikliği nedeniyle olumsuz verilerle karşı karşıya kaldık. Artık üretmenin ötesinde, bu üretimde kadının önemli bir faktör olduğunu da biliyoruz. Geldiğimiz noktada üretimde herkes kadını da keşfetti, kadın emeğini de keşfetti. Aslında üretmeyen kadın yoktur. Her kadın zaten üretiyor. Kadın evinde, doktor, öğretmen, iktisatçı, tamirci veya hasta bakıcı. Biz zaten kadında var olan bu üretkenliği topluma daha fazla yaymak için  “Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı”nda emekçi kadınlarla işbirliği yaptık. Önümüzdeki dönemde kadının emeğini ortaya koyduğu, ekonomik değere dönüştürdüğü bu gibi çalışmaların örneklerini görmeye devam edeceksiniz.”

“KADIN ÜRETTİĞİNİN DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİ FIRSATLAR BULACAK”

Artan üretimin değer kazanmasının da önemli olduğunu aktaran Başkan Akay sözlerini şöyle tamamladı;

“Artık, ürettiğinizin daha fazla değer kazanması için fırsatlar bulacaksınız. İlerleyen süreçte ürettiğiniz ürünlerin markalaşması gerekiyor. Seyhan Belediyesi olarak markalaşma konusunda ciddi çalışmalar yapmaktayız. Emeğinizin boşa gitmemesi ve değerlenmesi bizim temel amaçlarımızdan bir tanesidir. Bu pazar,  Kadının emeğini değerlendirmesi bakımından büyük önem taşıyor. Biz bundan sonra da kadının ekonomik ve sosyal yaşamda hak ettiği yere ulaşabilmesi için desteğimizi sürdüreceğiz”

Konuşmaların ardından “Havuzlubahçe Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı”nın açılışı, Başkan Akay ile kadınlar tarafından birlikte yapıldı. Akkapı Semt Pazarındaki Kadın emeğini Değerlendirme Pazarı, her pazartesi ve Salı günleri açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.