AKÇA: ÇANAKKALE ZAFERİNİN 103. YILINDA MİNNET DOLUYUZ

GÜNDEM 18.03.2018 - 15:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1646+ kez okundu.
 

AKÇA: ÇANAKKALE ZAFERİNİN 103. YILINDA MİNNET DOLUYUZ

  Adana Çocuk ve Kadın Hakları Dernek başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla ; “ Çanakkale  Zaferi'nin  103. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Vazgeçilmez değerlerimizin başında vatan toprağımızı ve bayrağımızı korumak, gerekirse düşünmeden yolunda ölmek gelmektedir.Biz bunun bilinciyle yetişen vatan evlatları olarak, çocuklarımızı bu değerlerle büyütmekle  yükümlüyüz. Öncelikle vatanımızı korumak, sonra da bu değerli varlığa yakışır bir hayat sürdürmemiz gerekir. Her bireyin görevi Vatan Sevgisi ile ilgili  farkındalığı arttırmak ve bu konuda biraz daha düşünmeyi sağlamaktır. Vatan sevgisi hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar değerlidir. Bize düşen kalplerimizdeki sevgi ve bağlılıkla vatanımıza hak ettiği değeri verip her zaman, her durumda sahip çıkmak ve onu korumaktır. Mehmet Akif Ersoy diyor ki: Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi? En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi, -Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya- Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya. Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı! Nerde -gösterdiği vahşetle- "bu: bir Avrupalı!" Dedirir -yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi, Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yâhud kafesi! ....... Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk; Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk. ....... Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer; O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkaaz-ı beşer... Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak, Boşanır sırtlara, vâdîlere, sağnak sağnak. Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i.. Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. ........ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!  Siperler arası 8 metre. Yani ölüm muhakkak. 3 dakika önce gelen bölüğün tamamı şehit olmuş. Yeni gelenler bunu biliyor ve bir 3 dakika sonra kendisinin de şehit olacağının farkında ilerliyor. Ama ne ilerleme! Bir an bile sarsılma, durma, geriye bakmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur’an okuyor bilmeyenler Kelime-i şahadet getiriyor. Az sonra öleceğini bile bile gözünü kırpmadan şahadete gidiyor. İşte Çanakkale Savaşlarının zaferle sonuçlanmasını sağlayan şey milletimiz ve onun askerindeki bu yüce ruhtur. Mustafa Kemal ATATÜRK." Aziz şehitlerimizin hatıralarının önünde saygıyla eğiliyoruz.  

 

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Dernek başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla ;

“ Çanakkale  Zaferi'nin  103. yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Vazgeçilmez değerlerimizin başında vatan toprağımızı ve bayrağımızı korumak, gerekirse düşünmeden yolunda ölmek gelmektedir.Biz bunun bilinciyle yetişen vatan evlatları olarak, çocuklarımızı bu değerlerle büyütmekle  yükümlüyüz.

Öncelikle vatanımızı korumak, sonra da bu değerli varlığa yakışır bir hayat sürdürmemiz gerekir. Her bireyin görevi Vatan Sevgisi ile ilgili  farkındalığı arttırmak ve bu konuda biraz daha düşünmeyi sağlamaktır. Vatan sevgisi hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar değerlidir. Bize düşen kalplerimizdeki sevgi ve bağlılıkla vatanımıza hak ettiği değeri verip her zaman, her durumda sahip çıkmak ve onu korumaktır.

Mehmet Akif Ersoy diyor ki:

Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?

En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi,

-Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya-

Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.

Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!

Nerde -gösterdiği vahşetle- "bu: bir Avrupalı!"

Dedirir -yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi,

Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yâhud kafesi!

.......

Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk;

Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk.

.......

Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer;

O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkaaz-ı beşer...

Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,

Boşanır sırtlara, vâdîlere, sağnak sağnak.

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i..

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

........

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ! 
Siperler arası 8 metre. Yani ölüm muhakkak. 3 dakika önce gelen bölüğün tamamı şehit olmuş. Yeni gelenler bunu biliyor ve bir 3 dakika sonra kendisinin de şehit olacağının farkında ilerliyor. Ama ne ilerleme! Bir an bile sarsılma, durma, geriye bakmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur’an okuyor bilmeyenler Kelime-i şahadet getiriyor. Az sonra öleceğini bile bile gözünü kırpmadan şahadete gidiyor. İşte Çanakkale Savaşlarının zaferle sonuçlanmasını sağlayan şey milletimiz ve onun askerindeki bu yüce ruhtur.

Mustafa Kemal ATATÜRK."

Aziz şehitlerimizin hatıralarının önünde saygıyla eğiliyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.