AKÇA: İDAM KARARINI SAVUNUR DURUMDAYIZ

GÜNDEM 18.02.2018 - 13:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1714+ kez okundu.
 

AKÇA: İDAM KARARINI SAVUNUR DURUMDAYIZ

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Dernek Başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla son yaşanan çocuk-bebek  tecavüzleri ve ölümleri ile ilgili yaşanan toplumsal travmayı dile getirerek buna artık devlet dur demelidir dedi. Çiğdem Akça“ Toplum ve STK temsilcileri olarak son yaşanan insanlık dışı çocuk tecavüzleri ve ölümleri sonrasında, idam kararının alınmasını isteyecek duruma geldik.Toplumdaki bireysel, ahlak ve değerler erozyonu insanların her türlü sapkınlığı yapacak duruma gelmesine neden olmuştur.Toplumsal isyanın ise, arkasından linçleri ve kıran kırana adalet sağlamayı gündeme getirecek korkusu içindeyiz. Ahlaki çöküş o boyuttadır ki babayı 3 yaşındaki bebeğine tecavüz edecek duruma getirmiştir. Bu nasıl bir durumdur ki kelimeler açıklamaya yetmez. Çocuğu olan insanlar artık sürekli çocuklarının başına birşey geleceği korkusuyla yaşayacaklar.Bu tür hasta ruhlu insanların hapishanede yaşatılmayacağı nasıl olsa bir şekilde öldürülecekleri şeklinde bir adaletin olabileceği düşünülemez.Yasalar aracılığıyla bu tür hasta ruhların uyutulması ve toplumun bu kötülüklerden korunması kaçınılmaz bir sonuçtur. Devlet yetkililerimiz artık bir dönüm noktasındadır. Olayların duyulmasından sonra dernek telefonlarımıza sürekli halktan kişiler ulaşarak bizim önderliğimizde eylem yapmak istediler. İlk kez bu kadar üzgün ve birşey yapmak isteyen ve hepsi de erkek olan insanlar bana ulaştılar. Dernek olarak genelde yazılı açıklamayla tepkimizi gösteriyoruz. Hafta içindeki görüşmelerimizle toplu bir taleple açıklama yapabiliriz. Umarım devlet temsilcilerimiz acil olarak halkımızı yatıştıracak kararlarla hepimizin yüreğini bir nebze de olsa rahatlatırlar.”dedi.

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Dernek Başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla son yaşanan çocuk-bebek  tecavüzleri ve ölümleri ile ilgili yaşanan toplumsal travmayı dile getirerek buna artık devlet dur demelidir dedi.

Çiğdem Akça“ Toplum ve STK temsilcileri olarak son yaşanan insanlık dışı çocuk tecavüzleri ve ölümleri sonrasında, idam kararının alınmasını isteyecek duruma geldik.Toplumdaki bireysel, ahlak ve değerler erozyonu insanların her türlü sapkınlığı yapacak duruma gelmesine neden olmuştur.Toplumsal isyanın ise, arkasından linçleri ve kıran kırana adalet sağlamayı gündeme getirecek korkusu içindeyiz. Ahlaki çöküş o boyuttadır ki babayı 3 yaşındaki bebeğine tecavüz edecek duruma getirmiştir. Bu nasıl bir durumdur ki kelimeler açıklamaya yetmez. Çocuğu olan insanlar artık sürekli çocuklarının başına birşey geleceği korkusuyla yaşayacaklar.Bu tür hasta ruhlu insanların hapishanede yaşatılmayacağı nasıl olsa bir şekilde öldürülecekleri şeklinde bir adaletin olabileceği düşünülemez.Yasalar aracılığıyla bu tür hasta ruhların uyutulması ve toplumun bu kötülüklerden korunması kaçınılmaz bir sonuçtur.

Devlet yetkililerimiz artık bir dönüm noktasındadır. Olayların duyulmasından sonra dernek telefonlarımıza sürekli halktan kişiler ulaşarak bizim önderliğimizde eylem yapmak istediler. İlk kez bu kadar üzgün ve birşey yapmak isteyen ve hepsi de erkek olan insanlar bana ulaştılar. Dernek olarak genelde yazılı açıklamayla tepkimizi gösteriyoruz. Hafta içindeki görüşmelerimizle toplu bir taleple açıklama yapabiliriz. Umarım devlet temsilcilerimiz acil olarak halkımızı yatıştıracak kararlarla hepimizin yüreğini bir nebze de olsa rahatlatırlar.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.