Akçakale Belediyesi engellileri unutmadı

GÜNDEM 04.12.2017 - 13:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1968+ kez okundu.
 

Akçakale Belediyesi engellileri unutmadı

Başkan Ayhan Umuda Engel Yok üyelerini ağırladı   AKÇAKALE / Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Umuda Engel Yok Derneği üyeleri ile ailelerini yemekte buluşturdu.  Akçakale Belediyesi, ilçede yatırım hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarını da büyük bir özveriyle sürdürüyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Umuda Engel Yok Derneği üyelerini yemekte bir araya getiren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, ilçedeki her hizmetin engelli vatandaşları ihmal etmeden hayata geçirildiğini anlattı. Bugüne kadar engellilerin yanında olmaya büyük özen gösterdiklerine dikkat çeken Ayhan, bundan sonra da sorunlarına çözüm üretmeyi sürdüreceklerini kaydetti. Umuda Engel Yok Derneği Başkanı Ahmet Efe Akdoğan, engellilerin toplumun yüzde 10’unu oluşturduklarını hatırlatarak toplumun bir gerçeği olduklarını, göz ardı edilmek istemediklerini söyledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkındalık oluşturma günü olduğunu dile getiren Akdoğan, “Bugünlerde sorunlarımızı masaya yatıracağız, çözüm arayacağız. Ancak ülke olarak öyle zor bir süreçten geçiyoruz ki ben bugün 3 Aralık’ı gündeme getirmeyi bile düşünmüyordum. Sebebi şu: son yıllarda ülkemizde oynanan çok büyük oyunlar var” dedi. Umuda Engel Yok Derneği üyelerinin; her zor zamanda devletine, bayrağına, milletine sahip çıktığını vurgulayan Akdoğan, engelliler için yapılan düzenlemelerin marifet gibi sunulmasını ise eleştirdi. Akdoğan, “Bir yandan önümüze engel koyanlar diğer taraftan o engeli kaldırınca ‘bakın biz sizin önünüzdeki engelleri kaldırdık’ diye bunu marifetmiş gibi anlatınca olmaz, bu doğru değil” diye konuştu. Akdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kendilerini unutmayıp ilgi gösteren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’a da teşekkür etti.  Bu arada, Akçakale Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü İbrahim Akkurt, engelliler ve aileleriyle tek tek ilgilenip sorunlarını dinledi, yemeğe katıldıkları için ise teşekkür etti.

Başkan Ayhan Umuda Engel Yok üyelerini ağırladı

 

AKÇAKALE / Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Umuda Engel Yok Derneği üyeleri ile ailelerini yemekte buluşturdu. 

Akçakale Belediyesi, ilçede yatırım hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarını da büyük bir özveriyle sürdürüyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Umuda Engel Yok Derneği üyelerini yemekte bir araya getiren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, ilçedeki her hizmetin engelli vatandaşları ihmal etmeden hayata geçirildiğini anlattı. Bugüne kadar engellilerin yanında olmaya büyük özen gösterdiklerine dikkat çeken Ayhan, bundan sonra da sorunlarına çözüm üretmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Umuda Engel Yok Derneği Başkanı Ahmet Efe Akdoğan, engellilerin toplumun yüzde 10’unu oluşturduklarını hatırlatarak toplumun bir gerçeği olduklarını, göz ardı edilmek istemediklerini söyledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkındalık oluşturma günü olduğunu dile getiren Akdoğan, “Bugünlerde sorunlarımızı masaya yatıracağız, çözüm arayacağız. Ancak ülke olarak öyle zor bir süreçten geçiyoruz ki ben bugün 3 Aralık’ı gündeme getirmeyi bile düşünmüyordum. Sebebi şu: son yıllarda ülkemizde oynanan çok büyük oyunlar var” dedi.

Umuda Engel Yok Derneği üyelerinin; her zor zamanda devletine, bayrağına, milletine sahip çıktığını vurgulayan Akdoğan, engelliler için yapılan düzenlemelerin marifet gibi sunulmasını ise eleştirdi. Akdoğan, “Bir yandan önümüze engel koyanlar diğer taraftan o engeli kaldırınca ‘bakın biz sizin önünüzdeki engelleri kaldırdık’ diye bunu marifetmiş gibi anlatınca olmaz, bu doğru değil” diye konuştu.

Akdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kendilerini unutmayıp ilgi gösteren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’a da teşekkür etti.  Bu arada, Akçakale Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü İbrahim Akkurt, engelliler ve aileleriyle tek tek ilgilenip sorunlarını dinledi, yemeğe katıldıkları için ise teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.