Akenerji’den Adana’da iki bin öğrenciye HES eğitimi

GÜNDEM 24.11.2017 - 11:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2577+ kez okundu.
 

Akenerji’den Adana’da iki bin öğrenciye HES eğitimi

  Akenerji, Adana’daki öğrencileri ve yerel halkı hidroelektrik santralleri ve olası tehlikelere karşı alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgilendirdi. Akenerji uzmanları Adana’da toplam 1937 öğrenci ve 111 öğretmene Hidroelektrik Santrallerini tanıttı. Çevredeki vatandaşların olası kazalara karşı korunması için Akenerji, alınan güvenlik önlemeleri hakkında bilgi vererek, yöre halkı tarafından da dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.   Türkiye’de enerji sektörünün öncü kuruluşlarından Akenerji, 2013 yılından bu yana sürdürdüğü ‘HES Bilgilendirme Toplantıları’na devam ediyor. 13 Kasım haftasında Adana’da gerçekleştirilen eğitimlerde Akenerji Çevre, Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü ve santral yetkilileri Hidroelektrik santralleri etrafında alınan güvenlik önlemleri ve santrallerin çalışma prensipleriyle ilgili öğrencilere ve yerel halka bilgiler verdi. Akenerji eğitimlerine toplamda 1937 öğrenci ve 111 öğretmen katıldı. Böylece Adana’da Akenerji’nin bir kerede ulaştığı en yüksek öğrenci rakamına erişildi. Ayrıca eğitimler sırasında öğrenci, öğretmen ve yerel halka bilgilendirici broşür de afiş dağıtıldı. Adana’nın Feke ve Himmetli ilçeleri ve bölgedeki diğer okullarda düzenlenen eğitimlerde Akenerji’nin devreye aldığı “FEKE 1- FEKE 2- HİMMETLİ ve GÖKKAYA” Hidroelektrik Santralleri çevresinde yaşayanların güvenlikleri için dikkat etmesi gerekenler ve  “sesli ve ışıklı uyarı sistemleri” detaylı şekilde anlatıldı.   Toplantılarla öğrencilerin ve öğretmenlerin bilinçlenmesi sağlandı. Yapılan sunumlar sayesinde çocuklar, yenilenebilir enerji ve elektrik üretimi ile ilgili detaylı bilgi sahibi oldu. Sunumların sonunda öğrenciler HESler ve akenerji’nin bölgedeki yatırımları ile ilgili sorular sorup, uzmanlarımızdan bilgi aldılar.   Akenerji, HES bilgilendirme toplantılarına yatırımlarının bulunduğu diğer bölgelerde de devam edecek ve bölge halkının bilgilendirilmesi sağlanacak.   Akenerji’nin HES Eğitimlerinin düzenlendiği okullar: Karacaoğlan İlk/Orta okulu Himmetli İlk/Orta Okulu Yardibi Ortaoba İlkokulu Yardibi Irmak İlkokulu Saimbeyli Anadolu Lisesi Lütfiye Ayşe Baytok Yatılı Bölge Orta Okulu Feke İmam Hatip Orta Okulu Feke Anadolu Lisesi Feke Anadolu İmam Hatip Lisesi Akenerji hakkında:   1224 MW kurulu gücü ve elektrik üretiminde 28 yıllık deneyimiyle enerji sektörünün öncüleri arasında yer alan Akenerji, Türkiye’nin en köklü gruplarından Akkök Holding ve Çek enerji grubu CEZ Group ortaklığıdır. Yüzde 25 hissesi halka açık olan şirket, 2010 yılında arka arkaya devreye aldığı Akocak, Burç, Bulam, Feke II ve Uluabat hidroelektrik santral projelerinden sonra, Yukarı Seyhan Havzası’nda Gökkaya Barajı ve HES, Himmetli Regülatörü ve HES, Feke I Regülatörü ve HES projelerinin yapımını da 2012 yılı itibarıyla tamamlamıştır. Şirket; 7 hidroelektrik, 1 rüzgar ve 1 doğal gaz çevrim santrali ile Türkiye enerji ihtiyacının %3,2’sini karşılama kapasitesine sahiptir.      

 

Akenerji, Adana’daki öğrencileri ve yerel halkı hidroelektrik santralleri ve olası tehlikelere karşı alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgilendirdi. Akenerji uzmanları Adana’da toplam 1937 öğrenci ve 111 öğretmene Hidroelektrik Santrallerini tanıttı. Çevredeki vatandaşların olası kazalara karşı korunması için Akenerji, alınan güvenlik önlemeleri hakkında bilgi vererek, yöre halkı tarafından da dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

 

Türkiye’de enerji sektörünün öncü kuruluşlarından Akenerji, 2013 yılından bu yana sürdürdüğü ‘HES Bilgilendirme Toplantıları’na devam ediyor. 13 Kasım haftasında Adana’da gerçekleştirilen eğitimlerde Akenerji Çevre, Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü ve santral yetkilileri Hidroelektrik santralleri etrafında alınan güvenlik önlemleri ve santrallerin çalışma prensipleriyle ilgili öğrencilere ve yerel halka bilgiler verdi.

Akenerji eğitimlerine toplamda 1937 öğrenci ve 111 öğretmen katıldı. Böylece Adana’da Akenerji’nin bir kerede ulaştığı en yüksek öğrenci rakamına erişildi. Ayrıca eğitimler sırasında öğrenci, öğretmen ve yerel halka bilgilendirici broşür de afiş dağıtıldı.

Adana’nın Feke ve Himmetli ilçeleri ve bölgedeki diğer okullarda düzenlenen eğitimlerde Akenerji’nin devreye aldığı “FEKE 1- FEKE 2- HİMMETLİ ve GÖKKAYA” Hidroelektrik Santralleri çevresinde yaşayanların güvenlikleri için dikkat etmesi gerekenler ve  “sesli ve ışıklı uyarı sistemleri” detaylı şekilde anlatıldı.

 

Toplantılarla öğrencilerin ve öğretmenlerin bilinçlenmesi sağlandı. Yapılan sunumlar sayesinde çocuklar, yenilenebilir enerji ve elektrik üretimi ile ilgili detaylı bilgi sahibi oldu. Sunumların sonunda öğrenciler HESler ve akenerji’nin bölgedeki yatırımları ile ilgili sorular sorup, uzmanlarımızdan bilgi aldılar.

 

Akenerji, HES bilgilendirme toplantılarına yatırımlarının bulunduğu diğer bölgelerde de devam edecek ve bölge halkının bilgilendirilmesi sağlanacak.

 

Akenerji’nin HES Eğitimlerinin düzenlendiği okullar:

Karacaoğlan İlk/Orta okulu

Himmetli İlk/Orta Okulu

Yardibi Ortaoba İlkokulu

Yardibi Irmak İlkokulu

Saimbeyli Anadolu Lisesi

Lütfiye Ayşe Baytok Yatılı Bölge Orta Okulu

Feke İmam Hatip Orta Okulu

Feke Anadolu Lisesi

Feke Anadolu İmam Hatip Lisesi

Akenerji hakkında:

 

1224 MW kurulu gücü ve elektrik üretiminde 28 yıllık deneyimiyle enerji sektörünün öncüleri arasında yer alan Akenerji, Türkiye’nin en köklü gruplarından Akkök Holding ve Çek enerji grubu CEZ Group ortaklığıdır. Yüzde 25 hissesi halka açık olan şirket, 2010 yılında arka arkaya devreye aldığı Akocak, Burç, Bulam, Feke II ve Uluabat hidroelektrik santral projelerinden sonra, Yukarı Seyhan Havzası’nda Gökkaya Barajı ve HES, Himmetli Regülatörü ve HES, Feke I Regülatörü ve HES projelerinin yapımını da 2012 yılı itibarıyla tamamlamıştır. Şirket; 7 hidroelektrik, 1 rüzgar ve 1 doğal gaz çevrim santrali ile Türkiye enerji ihtiyacının %3,2’sini karşılama kapasitesine sahiptir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.