Akıllı Şehirler Zirvesi'nde Başkan Sözlü'den 'nitelikli şehir' vurgusu

GÜNDEM 14.12.2017 - 11:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1175+ kez okundu.
 

Akıllı Şehirler Zirvesi'nde Başkan Sözlü'den 'nitelikli şehir' vurgusu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komitesi'nin düzenlediği toplantıya katılarak akıllı şehirlere dair bir konuşma gerçekleştirdi Konuşmasında teknolojinin baş döndürücü bir şekilde ilerlediğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, daha büyük metropoller inşa etmekten ziyade daha nitelikli şehirler inşa etmek gerektiğini vurguladı "TEKNOLOJİNİN ULAŞMADIĞI YER KALMADI" UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komitesi tarafından “MEWA Bölgesi’nde Yenilikçi, Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler” temalı toplantı gerçekleştirildi. Akıllı teknolojilerin, ulaşım sistemlerinin, enerji altyapılarının, sağlık ve güvenlik sistemleri ile kentsel dönüşümün değerlendirildiği Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi Ankara'da gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantının belediye başkanları panelinde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, teknoloji hızlı, baş döndürücü bir şekilde ilerlediğini ifade ederken özellikle internet altındaki platformlarda Dünya'nın teknolojiyle hemhal olduğunu, teknolojinin ulaşmadığı yer kalmadığını, telefonlarla Dünya'nın avcumuzun içinde bulunduğunu vurguladı.  "ŞEHİRLERİMİZİ RANTA KURBAN VERMEMELİYİZ" Avrupa'da 300-350 bin kişilik şehirlerin daha sağlıklı şehirler olarak görüldüğünü söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, "Kan Film Festivali'nin yapıldığı şehrin nüfusu elli bini bulmadı. Şehirlerimizin niteliğini arttırmalıyız. Hızla şehirleşen bir Türkiye'de büyük büyük metropoller inşa etmek durumunda değiliz. Kanal İstanbul, İstanbul'da büyük proje olarak yapılmalı, ihtiyaçsa. Fakat onun yanına imar yapıp İstanbul'un yükünü arttırıp daha da içinden çıkılmaz hale getirilmemeli. Yüksek nüfusun ekonomik rantın çekiciliğine şehirlerimizi kurban etmemeliyiz" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komitesi'nin düzenlediği toplantıya katılarak akıllı şehirlere dair bir konuşma gerçekleştirdi

Konuşmasında teknolojinin baş döndürücü bir şekilde ilerlediğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, daha büyük metropoller inşa etmekten ziyade daha nitelikli şehirler inşa etmek gerektiğini vurguladı

"TEKNOLOJİNİN ULAŞMADIĞI YER KALMADI"

UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komitesi tarafından “MEWA Bölgesi’nde Yenilikçi, Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler” temalı toplantı gerçekleştirildi. Akıllı teknolojilerin, ulaşım sistemlerinin, enerji altyapılarının, sağlık ve güvenlik sistemleri ile kentsel dönüşümün değerlendirildiği Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi Ankara'da gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantının belediye başkanları panelinde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, teknoloji hızlı, baş döndürücü bir şekilde ilerlediğini ifade ederken özellikle internet altındaki platformlarda Dünya'nın teknolojiyle hemhal olduğunu, teknolojinin ulaşmadığı yer kalmadığını, telefonlarla Dünya'nın avcumuzun içinde bulunduğunu vurguladı.

 "ŞEHİRLERİMİZİ RANTA KURBAN VERMEMELİYİZ"

Avrupa'da 300-350 bin kişilik şehirlerin daha sağlıklı şehirler olarak görüldüğünü söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, "Kan Film Festivali'nin yapıldığı şehrin nüfusu elli bini bulmadı. Şehirlerimizin niteliğini arttırmalıyız. Hızla şehirleşen bir Türkiye'de büyük büyük metropoller inşa etmek durumunda değiliz. Kanal İstanbul, İstanbul'da büyük proje olarak yapılmalı, ihtiyaçsa. Fakat onun yanına imar yapıp İstanbul'un yükünü arttırıp daha da içinden çıkılmaz hale getirilmemeli. Yüksek nüfusun ekonomik rantın çekiciliğine şehirlerimizi kurban etmemeliyiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.