Almanya, Öcalan'ın Fotoğrafları ve PKK Sembollerini Yasakladı

DÜNYA 11.03.2017 - 10:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1666+ kez okundu.
 

Almanya, Öcalan'ın Fotoğrafları ve PKK Sembollerini Yasakladı

Alman basını, Federal İçişleri Bakanlığı'nın Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu bayrak ve flamaları yasakladığını öne sürdü. Yasaklı semboller arasında YPG'ninkiler de var.
Türkiye tarafından sık sık PKK'ya destek vermekle suçlanan ve örgüt yandaşlarının polis korumasında rahatça gösteri düzenleyebildiği Almanya'da Türkiyeaçısından son zamanların en olumlu adımı atıldı. ÖCALAN RESİMLERİ VE PKK SEMBOLLERİ YASAKLANDI Almanya'da Federal İçişleri Bakanlığı'nın Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu bayrak ve flamaları yasakladığı öne sürüldü. Spiegel Online, yasağın Federal İçişleri Bakanlığı'nın 2 Mart tarihinde güvenlik birimleri ve eyaletlere gönderdiği beş sayfalık yazıda yer aldığını yazdı.   "ÖRGÜTE DESTEĞİ ARTIRABİLİR" Habere göre, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, sarı-yeşil fon üzerindeki Öcalan fotoğraflarının Almanya'da yasaklı olan terör örgütüne desteği artırma potansiyeline dikkat çekilirken, yasaklı sembol ve logoların da listesi bulunuyor. YPG FLAMASI DA YASAKLANDI Buna göre, Öcalan'ın posteri dahil, PKK'nın kullandığı 33 sembole yasak getirilmiş durumda. Yasaklı semboller arasında YPG'nin flaması da bulunuyor. PKK Almanya'da 22 Kasım 1993 tarihinden bu yana terör örgütü olarak kabul ediliyor.
Alman basını, Federal İçişleri Bakanlığı'nın Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu bayrak ve flamaları yasakladığını öne sürdü. Yasaklı semboller arasında YPG'ninkiler de var.

Türkiye tarafından sık sık PKK'ya destek vermekle suçlanan ve örgüt yandaşlarının polis korumasında rahatça gösteri düzenleyebildiği Almanya'da Türkiyeaçısından son zamanların en olumlu adımı atıldı.

ÖCALAN RESİMLERİ VE PKK SEMBOLLERİ YASAKLANDI

Almanya'da Federal İçişleri Bakanlığı'nın Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu bayrak ve flamaları yasakladığı öne sürüldü. Spiegel Online, yasağın Federal İçişleri Bakanlığı'nın 2 Mart tarihinde güvenlik birimleri ve eyaletlere gönderdiği beş sayfalık yazıda yer aldığını yazdı.

 

"ÖRGÜTE DESTEĞİ ARTIRABİLİR"

Habere göre, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, sarı-yeşil fon üzerindeki Öcalan fotoğraflarının Almanya'da yasaklı olan terör örgütüne desteği artırma potansiyeline dikkat çekilirken, yasaklı sembol ve logoların da listesi bulunuyor.

YPG FLAMASI DA YASAKLANDI

Buna göre, Öcalan'ın posteri dahil, PKK'nın kullandığı 33 sembole yasak getirilmiş durumda. Yasaklı semboller arasında YPG'nin flaması da bulunuyor.

PKK Almanya'da 22 Kasım 1993 tarihinden bu yana terör örgütü olarak kabul ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.